“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Φεβρουαρίου 2010

«Ναι» σε νέα μέτρα

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010
«Σε στιγμές αποδιάρθρωσης της χώρας και της οικονομίας δεν μπορεί κανείς να σωπαίνει. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει, τώρα, μέτρα διεθνούς πιστοποίησης της οικονομίας, χωρίς άλλη ανώφελη καθυστέρηση. Να είναι πλήρη, συνεκτικά και βαθιά ρεαλιστικά. Να εκφράζουν βολονταρισμό και στέρεες αποφάσεις εφαρμογής τους. Να αφορούν τα έσοδα, κυρίως όμως τις δαπάνες, όπου πρωτευόντως ένοχα βασιλεύει η δημοσιονομική ανευθυνότητα της χώρας. Ας γίνει σαφές. Αν δεν υποχωρήσουν άμεσα τα διαφορικά επιτόκια δανεισμού, η πολυπόθητη ανάπτυξη θα είναι απλώς μια πολιτική ματαιοπονία. Η Ελλάδα δεν πρέπει να κατρακυλήσει στην κατηγορία των τριτευρωπαϊκών χωρών. Είναι ώρες ευθύνης». Πηγή:Το ΒΗΜΑ.

6 σχόλια:

νικ είπε...

Ναι, να μην σωπαίνουμε... αλλά και που τα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαδόπουλος που βρίσκεται?Μένει στην απέξω απο μόνοσ του η τον έχει σφαλιαρίσει ο ΓΑΠ?Στο Σύνταγμα τον βλέπω να πίνει καφέδες με οικονομικούς τεχνοκράτες και τραπεζίτες.Καλή η δήλωση αλλά που το πάει?

ρεπορτερ είπε...

Πολύ απογοήτευση και πεσιμισμό βλέπω.
Ας αμαρτωθούμε ωρέ τα "λιανοτούφεκα" εναντίον των πλιατσικολόγων του μυαλού μας. Αυτοί βέβαια διαθέτουν τανκς, αλλά τι να κάνουμε θα τους κοιτάμε πίσω απ' την κουρτίνα?
προς @νικ & @ανων.

Τασος είπε...

Δεν καταλαβαίνω ο Πετσάλνικος προτείνει να καταλάβουμε το Βερολίνο; Τι επαρχιωτισμός είναι αυτός; Ας τους μιλήσει κάποιος για την ελευθερία του τύπου. Η χώρα μας δεν είναι μουζαχεντίν. Πρώτος ο ΓΑΠ μας διέσυρε και από πίσω του ο μεγάλος οικονομολόγος Παπακωνσταντίνου.
Και να μην ξεχνάμε, επειδή μας βολεύει το κάψιμο Αμερικάνικων σημαιών, ούτε προσβλητικά δημοσιεύματα και γελιογραφίες από τον ελληνικό τύπο για άλλες χώρες. Τι θα κάναμε αν κάποιος πρέσβης έκανε παρέμβαση για τα ελληνικά δημοσιεύματα; Τότε θα θυμόμασταν την ελευθερία του τύπου; Ας ξεφύγουμε από τις μεσαιωνικές μας αντιλήψεις.

κοραλια είπε...

Ο Κ. Παπαδόπουλος είναι κεφάλαιο άφθαρτο στο ΠΑΣΟΚ, έχει μιλήσει έγκαιρα για την κατάσταση της χώρας. Ελπίζω να μιλάει πιο συχνά.

νικ είπε...

@ρεπόρτερ

Σε αυτή τη φάση, θεωρώ πως η καλύτερη στάση είναι η αντίδραση μπροστά στην ξετσιπωσιά και στην εκμετάλλευση της κρίσης με νοοτροπίες του τύπου ό,τι βολεύει κάποιους είναι και εθνικό συμφέρον...