“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Φεβρουαρίου 2010

Ας προσέχαμε


Μέρα απεργίας σήμερα .Ο κόσμος στις συγκεντρώσεις αρκετός αλλά όχι και ο αναμενόμενος.Συγκεντρώσεις χωρίς παλμό και ολίγιστο πάθος.Η εικόνα μιάς μικροαστικής κοινωνίας.Καναπές και τηλεόραση,καφές με τολμηρές πολιτικές αναλύσεις,συνιστούν τον συνδυασμό που σκοτώνει κάθε ελπίδα για την διεκδίκηση μιάς νέας ευημερίας.Ανάμεσα στο πλήθος των ζαλισμένων πολιτών προβάλλουν έντονα οι φιγούρες των ηγετών του συνδικαλιστικού κινήματος,παλαιών και νέων.Μόνο που τα φτερά τους είναι πεσμένα,πολιτικές "κότες" που τάχα χαράσουν "κόκκινες γραμμές".Και ο κοσμάκης ανύποπτος οτι τούτοι οι μεγαλοσχήμονες συνδικαλιστές έχουν μεγάλη ευθύνη για την οικονομική και οχι μόνον κατάντια.Απο τους τσαμπουκάδες στον Σημίτη,στον Γιαννίτση,τον Σπράο τώρα σφυρίζουνκλέφτικα,την κάνουν γυριστή.Προσκυνημένοι και προπαντώς βολεμένοι.Φταίει ο Σημίτης που έκανε πίσω το 2001.Μα φταίμε πιο πολλοί όλοι εμείς που αφήσαμε-γιατί μας βόλευε-τον Σημίτη να κάνει πίσω.Τώρα πληρώνουν όλοι ,πλην των "γκουρού" των κατακτήσεων των εργαζομένων.Ας προσέχαμε.

7 σχόλια:

kalamas είπε...

Πικρές αλήθειες,αλλά...αλήθειες

ρεπορτερ είπε...

Tελικά ποιός φταίει? Οι Γερμανοί για τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο? Οι κερδοσκόποι? οιτράπεζες? οι πολιτικοί που έφαγαν τα λεφτά? η ΕΕ? Οι Αμερικάνοι? Το ότι είμαστε έθνος ανάδελφο? το κεφάλαιο? οι μικρομεσαίοι? οι φοροφυγάδες? ο κακός μας ο καιρός? το μυαλό μας? Το ότι όλοι μας ζηλεύουν?
Τώρα @Citizen προσθέτεις και μας? που αποτρέψαμε τον Σημίτη να προχωρήσει.

Μουργκάνα είπε...

Ναι βγήκαν οι βολεμένοι μην τους χαλάσουμε την ζαχαρένια. Ουστ ...

babis o flou είπε...

Αγαπητοί μου
Σήμερα "απεργούσαν" οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι ΔΕΚΟ.
Η πραγματική οικονομία, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιωτικός τομέα δούλευαν.
Μην ασχολείστε με τους Παπασπύρους και τους Παναγόπουλους. Αυτοί δεν κινδυνεύουν να χάσουν τίποτα..

Poletti είπε...

Σχετικά με τους Γερμανούς, προτείνω αναβίωση του λαϊκού δικαστηρίου που καταδίκασε τον Κλίντον, με πρόεδρο τότε τον Καζάκο.

Βέβαια το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει Καζάκο, αλλά όλο και κάποιος τραγωδός θα βρεθεί πρόθυμος.
Σκέφτομαι τρείς κατάλληλους..

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι ρεμπεσκέδες απέργησαν. Εύγε τους.

νικ είπε...

Δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό όπου έκανε πίσω ο Σημίτης. Θα μπορούσε να είχε εξορθολογίσει κάπως το τεράστιο Δημόσιο, να ξεκινήσει την αποτελμάτωση της Παιδείας (ειδικά της ανώτατης). Και πολλά άλλα που δεν έγιναν τη δεύτερη τετραετία...

Αλλά ποιός μπορεί να τον μέμφεται; Με αυτούς είχε να κάνει γύρω του. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως το 2001 είχε φτάσει ένα βήμα πριν την παραίτηση για το ασφαλιστικό...