“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Δεκεμβρίου 2009

Συλλογή υπογραφών?

Διερευνητικές τηλεφωνικές επαφές,έχει ξεκινήσει από νωρίς σήμερα το απόγευμα,το γνωστό στέλεχος του Εθνικού συμβουλίου του Πασοκ, κ.Γ.Παναγιωτακόπουλος ,με σκοπό την συλλογή υπογραφών γιά την σύγκλειση του.Τα θέματα που προτείνει είναι:1/Η ανασυγκρότηση του διαλυμένου Πασοκ.2/Η συμμετοχή του κόμματος στην διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής.3/Η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής.Χαρακτηριστικό των τηλεφωνικών ζυμώσεων είναι η σφοδρή αντίθεση με την εθελουσία έξοδο στον ΟΛΠ καί η επίθεση στο περιβάλλον του κ.Παπανδρέου,ιδιαίτερα στον κ.Παμπούκη,την κ.Βάρτζελη(βλέπω δάκτυλο Παπουτσή),την κ.Μπιρμπίλη καί βεβαίως τον κ.Παπακωνσταντίνου. Είναι προφανές ότι το κρατικίστικο καί συντηρητικό Πασοκ αντεπιτίθεται με τρείς κυρίως -πρός το παρόν-στόχους.Ο πρώτος σχετίζεται με τηνπρόθεση του "αριστερού ρεύματος" να ωθήσει τον κ.Παπανδρέου σε Εθνοκεντρικές πολιτικές καί ο δεύτερος να αποτελέσει το βασικό εσωκομματικό στήριγμα του. Ο τρίτος στόχος σχετίζεται με τους μακροπρόθεσμους ηγετικούς σχεδιασμούς του κ.Παπουτσή.

13 σχόλια:

opengov-closed club είπε...

Me tetoia mougamara sto PASOK katantisame na yparhei mono o panagiotakopoulos.
Ama exete kati na peite do it.
Ti perimenete?
Papoutsis kai loipoi ta kanoun tous filous tou laou.
Pou einai oi eksyxronistes?

citizen είπε...

Eχεις δίκιο,αλλά που να τοβρείς.Οι εκσυγχρονιστές έχουν σαλτάρει.Ο ΓΑΠ θέλει να κάνει την πολιτική τους αλλά τους εκσυγχρονιστές δεν τους θέλει.Καί οι εκσυγχρονιστές δεν είναι με τον ΓΑΠ.Δεν έχουν συνέλθει ακόμα από την τυφλή υποστήριξη στον Βενιζέλο.Θα καούν από το πολύ ζέσταμα με καφέδες.

Ανώνυμος είπε...

kati trexei sta gyftika...

ρεπορτερ είπε...

o Mεγάλος αρχηγός θα φτιάξει εξεταστικές επιτροπές για ομόλογα, χρηματηστήριο (μετά από 10 έτη!)και siemeneς. Δεν θυμάται την ρήση του πατρός ότι δεν γίνονται πολιτικές διώξεις σε πολιτικούς αντιπάλους. Ούτε εσωκομματικούς, προσθέτω εγώ ο αφελής. Τι λένε οι κρυπτόμενοι εκσυγχρονιστές? Επιζητούν ελεημοσύνη και εσωκομματικό διάλογο?

July είπε...

φαντάζομαι οτι στην εξεταστική για το χρηματιστήριο θα ζητηθεί απο την αντιπολίτευση να κληθεί και ο τότε πρωθυπουργός!!!

νικ είπε...

αυτό το διαβάσατε; δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι...

citizen είπε...

@νικ. Δεν νομίζω ότι έχει σοβαρή βάση,ούτε το μπλογκ είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγιωτακόπουλος πρίν μισή ώρα έπινε καφέ στο Ψυχικό με τον Παπουτσή την Ξενογιαννακοπούλου καί τον Καρχιμάκη.

Κοραλία είπε...

Ο πρωθ. διαλάλησε με τον πιο επίσημο τρόπο στο εξωτ., ότι η χώρα βουλιάζει στη διαφθορά. Γίναμε πρωτοσέλιδα μαζί με το χρέος μας. Η χώρα διασύρθηκε.
Τώρα με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ στήνονται εξεταστικές επιτροπές για μπαγιάτικες υποθέσεις, που έχουν συζητηθεί εξαντλητικά, έχουν εξετασθεί από την ελλην. δικαιοσύνη και έχουν μεσολαβήσει εκλογές. Τέλος και ίσως το σπουδαιότερο, που εν πολλοίς αφορούν και την διακυβέρνηση Σημίτη.
Η βουλή, εν μέσω της πιο σημαντικής οικον. κρίσης θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο δικαστήριο.
Μπράβο κύριε πρωθ. και σε όλους τους απερίσκεπτους επιεικώς βουλευτές που θα ακολουθήσουν τον αρχηγό, μη τυχόν και βγουν στην απέξω.
Η χώρα χρειάζεται ομοψυχία και αντί αυτού θα διαγκωνίζεται ποιος είναι πιο διεφθαρμένος.
Δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι η περίοδος της κυβέρνησης Σημίτη είναι το κύριο θέμα των εξεταστικών.
Γιατί κύριε πρωθ.- καθαρά χέρια?
Για να ασχολείται η χώρα με σκάνδαλα και να ξεχνά τα χάλια της οικον?
Για να έξαφανίσεις το έργο του Σημίτη και να μην τολμήσει κανείς να σε αμφισβητήσει?
Το ΠΑΣΟΚ θα τον ακολουθήσει στον χορό του Ζαλόγγου?
Αυτός ο χορός δεν αφορά μόνον το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την χώρα.
Αυτό το ωραίο κλίμα δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους "κακούς" οίκους αξιολόγησης.
Πόσο πιο χαμηλά πρέπει να κατέβει η χώρα?
(Στο παραμύθι για την κοκκινοσκουφίτσα-όποιος το θυμάται-
δεν υπάρχει κυνηγός να την σώσει.

pater είπε...

Eλα Κοραλία ΜΗΝ τσιμπάς και εσύ, για υποθέσεις που έχουν παραγραφεί γίνεται ο λόγος.

Κοραλία είπε...

Πατερ, εξομολογούμαι:
Ακόμα χειρότερα. Μήπως κάποιοι εθελοτυφλούμε και δεν θέλουμε να δούμε τον υπερβολικό λαικισμό και το έλλειμμα ηγεσίας?

νικ είπε...

@Koραλία

Υπό τις παρούσες κρίσιμες για τον τόπο συνθήκες, πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο λαϊκισμός;

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλυτερος υπευθυνος για ολα τα προβληματα που υπαρχουν στην κυβερνηση και στην εγαρμογη της κυβερνητικής πολιτικής εχουν ονοματοπωνυμο Χ.ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ.