“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Δεκεμβρίου 2009

Η ώρα του Πασοκ


Έφτασε ο κόμπος στο χτένι.Είναι η ώρα των μικρών καί μεγάλων αποφάσεων,είναι η ώρα της ανάληψης ευθυνών καί του όποιου πολιτικού καί προσωπικού κόστους.Είναι η ώρα του πρωθυπουργού, είναι η ώρα του κ.Παπανδρέου,της κυβέρνησής του Πασοκ ,των στελεχών του Πασοκ, του κόμματος του Πασοκ.Είναι η ώρα της κοινωνικής Δικαιοσύνης καί του εγερτηρίου σαλπίσματος γιά Εθνική ανασυγκρότηση καί αναγέννηση.Τώρα χρειάζεται ενα ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟ πολιτικών αποφάσεων.Τώρα χρειάζεται μία ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Οι προβληματισμοί,οι διαφορετικές απόψεις είναι πηγή ζωής καί δύναμης.Ο χρόνος όμως στέρεψε καί πρέπει τα διλλήματα καί τα ερωτήματα ν' απαντηθούν.Ο ελληνικός λαός εψήφισε τον κ.Παπανδρέου καί το Πασοκ καί απ' αυτούς θέλει να κυβερνηθεί καί όχι από ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ.Ο ελληνικός λαός σας χρειάζεται μπροστά καί παρόντες.

17 σχόλια:

kalamas είπε...

Αμάν,μύγα σε τσίμπησε και το "χοντρινες"? Για "κάντο λιανά". Τα ΕΝΙΑΙΑ αφορούν τον πασοκικό η τον εθνικό χώρο ?

Μουργκάνα είπε...

Μοντέλο γερμανίας μοιρίζει το ποστ σου ... Αυτό εννοείς?

Ανώνυμος είπε...

μπα!!!ο ποιητής θέλει να πει.... να σταματήσει ..το <>

Βικτωριανός είπε...

Σιγά την ώρα και σιγά μη μας ακούσει ο ΓΑΠ , καμία ώρα δεν έφθασε, το μόνο που έχουν πετύχει έχουν τρομοκρατήσει τις οικογένειες τόσο πολύ που στο τέλος δεν θα τους παίρνουν σοβαρά και θα τους θεωρούν γραφικούς, δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα περίμενε να σωθεί από το Γιώργο επιτέλους να είμαστε σοβαροί. @Citizen ο λαός ψήφισε Παπανδρέου γιατί ο Καραμανλής τα είχε κάνει μπάχαλο έλεγε αλήθειες αλλά μέχρι εκεί. Ο Παπανδρέου λέει αλήθειες αλλά προσπαθεί. Θα πετύχει λίγα γιατί δεν είναι ικανός να ευαισθητοποιήσει τα αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ δεν ανήκε ποτέ ψυχικά στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ίσως επειδή ήταν γιός εμείς δεν είχαμε τέτοια ιδιότητα. Με την απλή χρήση Ρέπα , Λοβέρδου κλπ δεν δυναμώνετε το κίνημα απλά φθείρονται στελέχη πρώτης γραμμής.

νικ είπε...

@Βικτωριανός
"Ο Παπανδρέου λέει αλήθειες"

Π.χ., τα λεφτά υπάρχουν...

Ελπίζω μόνο η αποχώρηση ΓΑΠ να μην συνοδευτεί με ταφόπλακα της Δημοκρατικής Παράταξης και την ανάδειξη μιάς εθνικιστικής/μπερλουσκονικής Δεξιάς...

Ανώνυμος είπε...

"Ελπίζω μόνο η αποχώρηση ΓΑΠ να μην συνοδευτεί..."


Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει.

Βικτωριανός είπε...

Σήμερα άκουσα τον νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να λέει ότι οι επιλογές των περιφερειαρχών ήταν περισσότερο κομματικές και τελικά δεν μπορούν να κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ και οι μεν που θέλουν αξιοκρατία και οι δε που θέλουν κομματικούς κάπου στην μέση είναι η αλήθεια. Βέβαια ο κ Γραμματέας θα έπρεπε να ξέρει ότι μόνο τέτοιου είδους προκηρύξεις έχουν την καθολική αποδοκιμασία όπως τελικά παραδέχθηκε γιατί αν είχε ήθος θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στους ανθρώπους αυτούς που μπήκαν στο κόπο να περιγράφουν τους εαυτούς του για να μιλούν εκμέρους τους Γραμματείς μειοψηφίας οι δοτοί υπουργοί. Καλή ιδέα θα ήταν τουλάχιστον να σταλεί μία επιστολή από το ΓΑΠ προς όλους αυτούς που να τους ευχαριστεί γιατί έδειξαν ενδιαφέρον να τον βοηθήσουν στην νέα πορεία.

ρεποτρερ είπε...

no news, good goverm. Zήτω η ΕΣΗΕΑ

citizen είπε...

@Καλαμας καί Μουργκάνα.Δεν πάτε καλά,μα καθόλου καλά.Τίποτα δεν χόντρινα,απλά ξαναλέω ότι επείγει ο χρόνος καί ο τόπος χρειάζεται αποφάσεις,τομές,μεταρρυθμίσεις από ένα ενιαίο,ισχυρό κέντρο Πασοκ.Αναζητώ καί επικαλούμαι την λαϊκή ετυμηγορία της 4ης Οκτώβρη,δηλαδή κάθε άλλο παρά Γερμανικό μοντέλο.

ρεπορτερ είπε...

Aγαπητέ citizen λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ΓΑΠ. Αυτός θέλει όλο το ΠΑΣΟΚ στα πόδια του?

citizen είπε...

@ρεπορτερ.Έχεις δίκιο,αλλά οι στιγμές επιβάλλουν να καταλάβει ο ΓΑΠ,ότι η προσωπική του καταστροφή θα σημάνει καί εθνική καταστροφή.Άρα μπορεί καί να θελήσει να αγαπήσει το όλον Πασοκ.Βεβαίως είναι το σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες,αλλά όταν πρόκειται γιά την χώρα σου τα παλεύεις όλα.

ρεπορτερ είπε...

Aπορία: Αυτοί που σήμερα είναι στην απέξω από σύστημα ΠΑΣΟΚ έχουν κοινή γλώσσα για το ποιές πρέπει να είναι οι πρωτεραιότητες στη χώρα? Γιατί δεν αρκεί "είμαστε και μεις εδώ δεν μας χρησιμοποιείτε".

citizen είπε...

@ρεπορτερ.Εγώ ,με το φτωχό μου μυαλό λέω,ότι στον πόλεμο καλείς τους πάντες που μπορεί να φέρουν όπλο.Καί δεν σε ενδιαφέρει αν είναι ψηλοί η κοντοί,καστανοί η ξανθοί.Εκτός εάν πιστεύεις ότι δεν τους χρειάζεσαι όλους.Καί αυτό παίζει τώρα.Οσο γιά το "είμαστε και μεις εδώ δεν μας χρησιμοποιείτε" είναι φτηνό καί κυρίως δηλωτικό μιάς αντίληψης γιά τον διάλογο καί την διαφορετική άποψη.

νικ είπε...

@citizen

Έτσι ακριβώς! Πολύ σωστά, 'στον πόλεμο καλείς τους πάντες'. Σε καμία όμως περίπτωση δεν έδειξε διατεθειμένο το σύστημα ΓΑΠ να το κάνει αυτό πράξη. Ακόμη και τώρα που ο ΓΑΠ εξασφάλισε την πρωθυπουργία. Γιατί άραγε;

July είπε...

CITIZEN συμφωνώ. Το ίδιο είχα πεί και εγώ Βλέπε july 13 Δεκεμβρίου 9.39 στην αναρτησή σου "κρίσιμη εβδομάδα".Τοτε μου την έπεσε ο "΄καλαμάς". Για κρυπτοΓΑΠίτης μου φαίνεται αυτός.
Παρεπιπτόντως σας πληροφορώ πως ο Παναγιωτακόπουλος ξεκίνησε σήμερα και τηλεφωνεί για μάζεμα υπογραφών προκειμένου να συγκλιθεί το Εθνικό Συμβούλιο

Κοραλία είπε...

Yπάρχουν διαδικασίες πολιτικού διάλογου στο ΠΑΣΟΚ?
" Το όλοι μαζί" προυποθέτει συζήτηση και συναπόφαση με το κόμμα σου πρώτα. Εγώ βλέπω μόνο σκηνικά διαδικασιών. Όποιος αμφισβητεί τον αρχηγό στη γωνία. Κρίμα γιατί το ΠΑΣΟΚ διαθέτει στελέχη.

babis o flou είπε...

Αγαπητέ citizen
Αν κατάλαβα καλά ελπίζεις ο ΓΑΠ να μην είναι και τόσο ΓΑΠ.
Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά όπως λέει και η παροιμία "ο λύκος κι αν εγέρασε.."
Φυσικά ο καθένας δικαιούται να ζεί την αυταπάτη του.