“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Δεκεμβρίου 2009

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Στην Κόρινθο, που ήταν πλούσια πόλη, γίνονταν δύο πανηγύρια, για εμπόρους απ’ όλο τον κόσμο. Το καθένα είχε διάρκεια ενάμιση μήνα. Όταν την κατέκτησαν οι Φράγκοι, αυτά συνεχίστηκαν. Όσοι συμμετείχαν σ’ αυτά σαν να μην τρέχει τίποτα, έλεγαν, όταν τους ρωτούσαν, που πάνε : « είμαστε για τα πανηγύρια » . Έκφραση που σήμερα επικρατεί για όσους δεν έχουν επίγνωση της σοβαρότητας μιας κατάστασης. http://sofa-logia-anastasia.blogspot.com/

14 σχόλια:

ρεπορτερ είπε...

Στον επόμενο τόνο το έλλειμμα είναι 9,5%, στον επόμενο τόνο το έλλειμμα είναι 8,5%, στον επόμενο τόνο το έλλειμμα είναι 7,5%... καλέ το εξαφανίσαμε!

ρεπορτερ είπε...

Κατά Πετσάλνικο οι Βουλευτές πληρώνονται με 100.000 δηλαδή λιγότερο από λιμενεργάτες (150.000). Συμπάσχω μαζί τους, να δωθούν άμεσα αυξήσεις.

νικ είπε...

Αναρωτιέμαι πότε επιτέλους θα δώσουν οι βουλευτές πρώτοι το καλό παράδειγμα και θα συμφωνήσουν σε μείωση του μισθού τους.

ΣΑΜ είπε...

Σας βλέπω έτοιμους γιά μειώσεις μισθών καί εισοδημάτων.Γιατί τόσο ενδοτισμός?Μήπως πέφτουμε θύματα μιάς καλόστημένης λαϊκίστικης προπαγάνδας,που μέσα από εύκολους συμβολισμούς(π.χ.μείωση βουλευτικών αποζημιώσεων),θέλει να ξεφεύγουν από την οπτική μας όλοι εκείνοι οι θεσμοί της αγοράς καί της οικονομίας που δημιούργησαν τις σημερινές καταστάσεις?

Μουργκάνα είπε...

Στο σχολείο στο ΣΕΠ (επαγγελματικός προσανατολισμός) έπρεπε να μας είχαν πει να γίνουμε λιμενεργάτες.

Νιώθω ότι με κοροϊδεύουν, τη μία με το διδακτορικό που έχω δεν με παίρνουν για γενικό ή έστω ειδικό γραμματέα και τώρα μαθαίνω ότι η έρευνα που παράγω σε 1 χρόνο αντιστοιχεί με το 1/20 της σύνταξης του λιμενεργάτη.

Απίθανο?

ρεπορτερ είπε...

Προς ΣΑΜ:
Κάτω ο ιμπεριλισμός και τα μονοπώλια
Ζήτω ο μαρμαρωμένος βασιλιάς που θα μας σώσει από όσους μας επιβουλεύονται.
Κανένας βουλευτής να μην θυσιάσει prada, cucci, dior.
Αντίσταση αδέλφια σε όλους τους θεσμούς της αγοράς και τους κρυπτοσημιτικούς

ΣΑΜ είπε...

@ρεπορτερ.Σημιτισμός καί λαϊκισμός είναι έννοιες ασυμβίβαστες.Πρέπει να διαλέξεις.Προς το παρόν ΄να μόνο κάτω πιστεύω.ΚΑΤΩ ΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ.

ρεπορτερ είπε...

Προς Σαμ
Mαζί σου, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Εξω τώρα από την ΕΟΚ, Όχι θα μας πουν τι θα κάνουμε στη χώρα μας. ΑΕΡΑ μαζί με Παπουτσή, Γερουλάνο και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.

ΣΑΜ είπε...

@ρεπορτερ.Σου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι?

ρεπορτερ είπε...

O καθένας διαλέγει όποιο παπούτσι θέλει για την έννοια λαικισμός, μια και στην ελλάδα οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Άλλοι καταδικάζουν τον λαικισμό και εννοούνε να μη χάσουν κανένα συντεχνιακό προνόμιο, άλλοι ονομάζουν λαικισμό ακριβώς αυτό.

ΣΑΜ είπε...

@ρεπορτερ.Τώρα κάτι μολογάς.Εγώ θέλω την πολιτική μπροστά από την οικονομία.Εσύ?

ρεπορτερ είπε...

Eγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρώτο και δεύτερο. Αν δεν υπάρχουν χρήματα και η χώρα σου πάει κατά κρημνού τότε κάποιες υποσχέσεις είναι μαξιμαλιστικές ή πιο απλά λαικιστικές. Αν εις βάρος γενικότερων συμφερόντων της χώρας κάποιες συντεχνίες κερδίζουν κάποιοι το ονομάζουν συνδικαλισμό εγώ κοινωνική αναλγυσία.Όταν προεκλογικά σου λένε ψέμματα ότι υπάρχουν χρήματα, ενώ δεν υπάρχουν κάποιο το ονομάζουν πολιτικό ρεαλισμό (χωρίς υποσχέσεις πως θα κερδίσουμε?), εγώ παλαιοκοματισμό. Είμαι σαφής?

ΣΑΜ είπε...

@reporter.Σε κάποια ναί,σε άλλα όχι.Η βασική διαφωνία μας εντοπίζεται στη σχέση πολιτικής-οικονομίας.Δηλαδή στην προαιώνια αντιπαράθεση,όπου δεν νομίζω ότι υπάρχει ουδέτερος χώρος.

revival είπε...

Χρειάζεται θράσος για να υποστηρίζουν μερικοί εθνοπατέρες, ότι οι αποδοχές τους, περί τις 7000 € το μήνα, δεν τους φτάνουν.

Τους υποχρεώνει κανείς να είναι βουλευτές?

Ασφαλώς πρέπει να έχουν αξιοπρεπή αποζημίωση, αλλά ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1200 € ενώ ο βασικός 700.

Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι αντιπρόσωποι του έθνους όταν μιλούν για τις δικές τους αμοιβές.