“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Δεκεμβρίου 2009

Πολιτική η παραίτηση Ρόβλια

Επειδή όταν ψάχνεις βρίσκεις καί όταν ρωτάς μαθαίνεις,η παραίτηση του κ.Ρόβλια έχει πολιτική αιτία,που δεν είναι άλλη από την κόντρα του με τον κ.Ραγκούση γιά τις αρμοδιότητες.Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Ραγκούσης δεν είχε την διάθεση να εκχωρήσει ούτε μία αρμοδιότητα στον πρώην υφυπουργό του.Ταυτόχρονα τον φόβιζαν καί οι δυνατότητες του κ.Ρόβλια,η εργατικότητα του καί οι γνώσεις του.Καί ο πρώην υφυπουργός πίεζε γιά αρμοδιότητες,ήταν καί πολυπράγμων.Γιά το θέμα της παραίτησης ο κ.Ραγκούσης δεν έχει πει ούτε μία λεξη,λές καί δεν τον αφορά,λές καί δεν αφορά το πρώην νούμερο δύο του υπουργείου του.Αντιθέτως έχει πέσει πάνω στον κ.Παμπούκη γιά να αποσοβήσει τον κίνδυνο ορκωμοσίας νέου υφυπουργού με πολιτικές δυνατότητες πρώτης γραμμής.Προτείνει όνόματα από βουλευτές πρώτης εκλογής ,αδύναμους πολιτικά,άρα καί απολύτως ελέγχόμενους.Απεύχεται λύσεις τύπου Φλωρίδη,Ευθυμίου η καί ακόμα μία επιλογή Παντούλα γιά να εκπροσωπηθεί καί η αποκλεισμένη Ήπειρος.Η ανακοίνωση του νέου υφ.Εσωτερικών μπορεί να συνδυασθεί καί με την σύσταση Υφυπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του εφοπλιστικού λόμπυ) καί την τοποθέτηση αρμοδίου υφυπουργού.

7 σχόλια:

babis o flou είπε...

Τα ρουσφέτια τα έκανε ή όχι;
Γιατί τον βγάζετε λάδι;
Αν είχε προβλήματα με τις αρμοδιότητες ας το έλεγε δημόσια.
Δηλαδή το σενάριο είναι ο κακός Ραγκούσης κι ο καλός Ρόβλιας;
Δεν ήταν ο κυνηγός της ΝΔ για την αδιαφάνεια κλπ;
Όσο για τη δραστηριότητα, ασφαλώς επέδειξε μεγίστη.Δύο μήνες κυβέρνηση και φρόντιζε και μεταθέσεις!

Poletti είπε...

Κου-βα-ρντά Γαπίτη Α-νω-με-ρί-τη

ρεπορτερ είπε...

H k. Μπιρμπίλη δήλωσε σε περιοδικό ότι αν φύγει από υπουργός θα φύγει και από την πολιτική. Γι' αυτό έχω τελευταία αυπνίες

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ψήφισα ΠΑΣΟΚ γιατί μου είπε ότι θα πάρω αυξήσεις. Τώρα τι να κάνω?
Μήπως έπρεπε να γίνω μικρός λιμενεργάτης?
Το είχα πει στον μπαμπά μου, αλλά ήταν πολύ μικροαστός.

νικ είπε...

Aληθεύει πως και στο πρώην ΥΠΕΠΘ, νυν Παιδείας, δια Βίου και λοιπών νεωτερισμών, δεν έχουν καθοριστεί οι αρμοδιότητες των Υφυπουργών;

Συμβαίνει αυτό και αλλού;

citizen είπε...

Οι πολίτες ζητούν ρουσφέτια καί το υποταγμένο πολιτικό προσωπικό σπεύδει.Κανένας δεν βγάζει λάδι κανέναν καί προφανές είναι ότι κάποια πολιτικά προβλήματα δεν δημοσιοποιούνται κατ'ανάγκη.Δεν χρειάζεται να εμφανιζόμαστε ως οι άγγελοι με την ρομφαία.Το σενάριο είναι ένα.Να μην τσιμπάμε.Α καί ετοιμαστείτε,υπάρχει καί έτερος κυβερνητικός στο δόκανο του Δημοσιογράφου.Καί είναι στην διαπραγμάτευση μετο Μαξίμου.

μικρή άρκτος είπε...

Να προσέχετε την πολυκοσμία τώρα με τη γρίπη.
Αν και με τόσους γιατρούς γύρω..