“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Δεκεμβρίου 2009

Πρόκληση στον ΟΛΠ

Eξωφρενική καί εκτός ορίων κοινής λογικής είναι η συμφωνία ΟΛΠ-Εργαζομένων που προβλέπει κόστος τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ γιά την εθελουσία έξοδο περίπου 300 εργαζομένων.Υπολογίζεται ότι κάθε εργαζόμενος που θα ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα θα εισπράξει 230.000 ευρώ.Πέραν της ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ που συνιστά-ιδιαίτερα στις μέρες που διανύουμε-μία τέτοια συμφωνία,αναδεικνύει την παθογένεια του ελληνικού κράτους.Μία κοινωνία που χτίζεται χωρίς προτεραιότητες καί ιεραρχίες,μία κοινωνία που δεν σέβεται τις καταγραμμένες καί διαπιστωμένες αξίες της ,είναι μια κοινωνία της αυθαιρεσίας ,του ιδιότυπου τσαμπουκά καί της ήσσονος προσπάθειας.Η κυβέρνηση καλείται να αποσύρει άμεσα την υπογραφή της στη σχετική ρύθμιση καί εάν οι "νονοί"του λιμανιού προβούν σε αποκλεισμό τους να προχωρήσει τάχιστα στην πολιτική επιστράτευση τους.Ενδεικτικό της "κρατικής παράκρουσης" συνιστά η απεργιά (Πέμπτη 17/12) των Νοσοκομειακών Γιατρών γιατί δεν έχουν πληρωθεί τις δεδουλευμένες εφημερίες των τριών τελευταίων μηνών.

9 σχόλια:

kalamas είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το σχολιασμό του ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ για το θέμα.
Μπράβο στην πολιτικη ηγεσία του υουργείου εργασίας (Λοβέρδο-Κουτρουμάνη) που διατύπωσαν δημόσια την κατηγορηματική διαφωνία τους με την απόφαση του Δ.Σ του ΟΛΠ (Ανωμερίτη κλπ)

Κοραλία είπε...

O Ανωμερίτης είπε ότι σε βάθος 6ετίας θα υπάρξει όφελος 11εκΕ. Γιατί δεν μας λέει ποιό θα είναι το βάρος ασφαλ. ταμείων από πρόωρη συνταξιοδότηση?
Γιατί υπάρχουν σ' αυτή τη χώρα εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων? Ποιός εργαζόμενος σε ιδιωτικό τομέα μπορεί να ονειρευτεί τέτοια μεταχείριση?
Η elite (παπούτσια)έχει κηρύξει παύση πληρωμών.

ΣΑΜ είπε...

Συμφωνώ καί εγώ.Αλλά οι γιατροί συνδικαλιστικά δεν υπάρχουν.Αρα δεν μπορουν να διεκδικήσουν τίποτα το εξαιρετικό.Τους μπούκωσε ο Αβραμόπουλος με γερες αυξήσεις καί τίτλους καί έχουν βαρύνει κάπως.

Κοραλία είπε...

Εμένα αυτά μου θυμίζουν το κακομαθημένο παιδί της οικογένειας, ο πατέρας έχασε τη δουλειά του και αυτό απαιτεί αύξηση στο χαρτζιλίκι του.
Η παραγωγή βουλιάζει. ο Παπαδόπουλος χθες είπε ότι υπάρχει αποβιοτεχνοποίηση της χώρας. Ο τζίρος στα μαγαζιά ανύπαρκτος. Από που να τα πάρει το κράτος για να τα δώσει σε αυξήσεις στο δημόσιο?
Ο Παπακων ετοιμάζεται για πρόσθετο δανεισμό 3-4διςΕ και ο Ανωμερίτης σκορπά χρήματα.
Να παραιτηθεί.

babis o flou είπε...

Ο Ρόβλιας παραιτήθηκε για δύο φαντάρους, ο Ανωμερίτης για δώρο 80 εκατ. στους ΟΛΠίτες γιατί παραμένει;
A la carte η ευαισθησία του ΓΑΠ.

Poletti είπε...

Εδώ ταιριάζει καλύτερα:

Κου-βα-ρντά Γαπίτη Α-νω-με-ρί-τη

Ανώνυμος είπε...

o Γαπ αφού έλησε το προβλημ του χρέους ασχολείται με το περιβάλλον με τα πράσινα άλογα πότε θα ασχοληθεί?

Μουργκάνα είπε...

Για να λυθεί η απεργία και να μπει η COSCO, υποσχέθηκαν σε 300 άτομα 230 χιλιάρικα στον καθένα. Αυτό είναι το δια ταύτα.

Live your myth in Greece ...

Ανώνυμος είπε...

Ετσι λύνεται τις απεργίες κ Ανωμερίτη, πληρώνεται και καθαρίζεται έτσι διοικούμε και μείς, ας αίναι καλά ο Αρσένης΄.