“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Μαρτίου 2010

Γονατισμένη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη?

Σε συμφωνία για το μηχανισμό οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, με συμμετοχή της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατέληξαν η Γερμανία και η Γαλλία κυριολεκτικά στο παρά πέντε της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Το κείμενο της συμφωνίας, το ακριβές περιεχόμενο του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, θα υποβληθεί στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Η συμφωνία επήλθε σε συνάντηση που είχε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
Μετά το τέλος της συνάντησης, κλήθηκε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η επικύρωση της συμβιβαστικής λύσης οριστικοποιεί την εκχώρηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.Ο κ.Παπανδρέου δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για την αλλαγή των στρατηγικών επιλογών της χώρας,ούτε και βεβαίως την κομματική εξιουσιοδότηση.Η ανεπάρκεια πολιτικής διαχείρισης της κρίσης οδηγεί σε εθνικές περιπέτειες και απευκταίες κοινωνικές εντάσεις.Ταυτόχρονα η επιλογή της Γερμανίας να εμπλέξει το Δ.Ν.Τ. σε μια ευρωπαϊκή υπόθεση αναδεικνύει την πολιτική αδυναμία της Ε.Ε. να διαχειρισθεί εσωτερικές τις υποθέσεις,φανερώνει την κυριαρχία εθνικιστικών απόψεων στην λοκομοτίβα της Ευρώπης και ανοίγει τον δρόμο για την διαμόρφωση της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων.Σε κάθε περίπτωση μια επώδυνη περίοδος για τον ελληνικό λαό έχει ήδη ξεκινήσει.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.Ο ΓΑΠ το πάει καλά όσο και αν τον αντιπολιτεύεστε.Ποιός άλλος στο κατω-κάτω της γραφής θα τα κατάφερνε καλύτερα?Σε ένα χρόν απο τώρα όλα θα έχουν ξεχασθεί.Με τις υγείες σας.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

AX! ANΩΝΥΜΕ!
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η "ΑΛΛΗ" ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
ΤΩΡΑ ΤΟ Ο,ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ
ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ........ ΤΙ ΝΑ ΠΩ,
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ
ΣΕ ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΗ 3τια - 4τια ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ
ΣΤΟ "ΤΟΥΝΕΛ" ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΝΑΙ
ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ.
Υ.Γ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΓΩ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΩ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.

κοραλία είπε...

Προς @ ανώνυμο, καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

Ανώνυμος είπε...

@citizen: Δεν σε βρίσκω διόλου πειστικό. Αντίθετα, έχω τη γνώμη ότι καταστροφολογείς και αβάσιμα και ασύστολα.

babis o flou είπε...

Ανώνυμε σε ένα χρόνο από τώρα η ανεργία θα είναι 20% και οι περισσότεροι Έλληνες φτωχότεροι. Εκτός κι αν ανήκεις στην κατηγορία ΓΑΠ και ξερό ψωμί, πως λέγανε παλιά: ψωμί κι ελιά και Κώτσο βασιλιά.

Ιωάσεφ είπε...

Το τουρκικό πλοίο παρά λίγο να φτάσει στα Παλούκια, αλλά η κυβέρνηση ήταν απασχολημένη με τη διαβούλευση.

Casper είπε...

Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν συμφωνώ αυτή τη φορά με κανέναν σας. Ούτε και με το κεντρικό άρθρο, που κάτι μου θυμίζει απόψεις κινδυνολογίας από πλευράς ΠΑΜΕ. Τέτοιες απόψεις πρέπει να καταγγέλονται και μου κάνει εντύπωση οτι αφήσατε όλοι σας ασχολίαστο το σημείο της 'Εθνικής κυριαρχίας'. Να σας πω λοιπόν κι εγώ κάτι. Το ΠΑΜΕ έκανε παρέλαση σήμερα μαζί με σχολεία στην Ηλιούπολη, κραδαίνοντας πανώ. Κατάπτυστη κίνηση. Τι δουλειά έχει σε Εθνική παρέλαση τομ ΠΑΜΕ; Να βγει και η ΝΔ με πανώ στις παρελάσεις; Να βγει και το ΛΑΟΣ στις παρελάσεις; Να βγεί και ο Ανθιμος Θεσσαλονίκης με κανένα λάβαρο κι αυτός; Τι κατάντια.

νικ είπε...

Τα πανηγύρια μερικών-μερικών μου θυμίζουν την ιστορία με τον Χότζα ο οποίος κάνει το βίο αβίωτο σε κάποιον και όταν (ο Χότζας) σταματά του λέει 'βλέπεις τι ωραία που είναι τώρα';

Υπάρχουν ευθύνες για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, και ο Πρωθυπουργός έχει (και αυτός) σημαντικό μερίδιο ευθυνών για τη στάση που τήρησε και προεκλογικά και μετεκλογικά.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για περισσότερα.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

Η διαφαινόμενη λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι ότι θα επιλεγεί μια συνδυαστική λύση με το ΔΝΤ(35%) και την ΕΕ (65%)να δημιουργούν ένα μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος.(συνταγη Ουγγαριας)
Ο μηχανισμός αυτός θα ενεργοποιηθεί όταν θα τον ζητήσει η Ελλάδα αλλά ως στόχο θα έχει να επιτρέψει στην χώρα να δανεισθεί με καλύτερους όρους εφόσον υποχωρήσουν τα spreads.
Αν αυτό επιτευχθεί και η Ελλάδα μπορέσει να δανεισθεί ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί αν δεν καταφέρει η Ελλάδα να δανεισθεί τότε ο μηχανισμός θα ενεργοποιηθεί ωστόσο τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ θα ζητήσουν η χώρα να λάβει ακόμη σκληρότερα μέτρα ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.
Η Ελλάδα δεν έχει πλέον επιλογές.
Επειδή δεν επιθυμεί να προσφύγει στο ΔΝΤ θα επιλεγεί η μέση οδός ΕΕ με ΔΝΤ ένα μεικτό σχήμα που θα χαράσσει την οικονομική πολιτική της Ελλάδος όχι η κυβέρνηση ή το υπουργείο Οικονομικών. (ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!!!!!!!!)
Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση η Ελλάδα δεν μπορεί να αρνηθεί τις όποιες προτάσεις θα της υποβληθούν.
Αν η Ελλάδα αποφασίσει να πορευθεί μόνη της σε αυτό το περιβάλλον που είναι άκρως εχθρικό για την χώρα νομοτελειακά θα κηρύξει στάση πληρωμών θα χρεοκοπήσει.
Η ιδανική λύση θα ήταν η ΕΕ χωρίς το ΔΝΤ να στηρίξει την Ελλάδα με μηχανισμός οικονομικής ενίσχυσης και ειδικά αγοράς ομολόγων.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ............

Ένα μεγάλο δώρο, στην μεγάλη γιορτή της Ελλάδας !!!!!
«Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη διατήρηση των χαλαρών προϋποθέσεων για τα δάνεια που χορηγεί και το 2011 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Jean-Claude Trichet. Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να δέχεται ομόλογα με αξιολόγηση ως “BBB-“ ως ενέχυρο αφαιρώντας ουσιαστικά τον ενδεχόμενο κίνδυνο αδυναμίας δανεισμού που θα αντιμετώπιζε η Ελλάδα το επόμενο έτος.

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ .... ΑΝΩΝΥΜΕ!!!!!!

Γιώργο πές το μεγάλο ΟΧΙ !!!. Γράψε τους όλους, «εκεί που δεν πιάνει το μελάνι» Δεν χρειαζόμαστε πλέον την βοήθειά τους. Η ΕΚΤ μας έδωσε ένα μεγάλο δώρο. Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Δεν πρέπει να γίνει η Ελλάδα ό Δούρειος Ίππος, για την άλωση της Ευρώπης.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ

Σχόλιο : Angela , βάλε τα λεφτά σου,εκεί που ξέρεις.!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα ανάσανε.Ο Μεγάλος ΓΑΠ μας πήρε απο την χρεοκοπία και μας οδηγει στο θρίαμβο.Ζήτω το Πασοκ,ζήτω ο Παπαντρέου.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από ασύδοτοι καταστροφολόγοι τείνετε να γίνετε και γραφικοί. Ο στείρος και ανέξοδος καταγγελτικός λόγος των ΜΜΕ σε επανέκδοση-φάρσα. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει "υπερ-πασόκοι" (εδώ γελάμε...).

Poletti είπε...

Επειδή θα τα παπαγαλάκια του παπανδρεϊσμού πανηγυρίζουν για τη "μεγάλη επιτυχία" να θυμίσουμε ότιη φρενήρης άνοδος στα spreads άρχισε όταν οι αγορές κατάλαβαν ότι ο ΓΑΠ δεν είχε σκοπό να πάρει μέτρα, αντίθετα άρχισε να μοιράζει λεφτά.

Όσο για την απόφαση, έγινε ακριβώς ότι ήθελε η Μέρκελ.
Για να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, να έχουμε υπ΄'οψιν μας ότι για να πάρουμε τα λεφτά θα μας υποδειχθούν πρόσθετα μέτρα ανάλογα με αυτά του ΔΝΤ.

ρεπορτερ είπε...

Τι έγινε κάποιοι έβγαλαν τα πλαστικά σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ απ΄την κασέλα;

citizen είπε...

Ο μηχανισμός στήριξης θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που δεν θα μπορούμε να έχουμα τα χρήματα απο τις αγορές.Ταυτόχρονα νέα μέτρα θα μας επιβληθούν και τα κλιμάκια επιτήρησης θα καθορίζουν την οικονομική πολιτική.Και τότε αντίο εθνική κυριαρχία.Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θριαμβολογούμε.Οσο για τον Τρισέ, με την απόφαση του,έδειξε οτι θα επιθυμούσε καθαρά ευρωπαϊκή λύση και ταυτόχρονα προστατεύει οχι μόνο τις ελληνικές αλλά το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών.