“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Ιουνίου 2011

Θα τολμήσει?

Οι βουλευτές και τα στελέχη του Πασοκ στα κεραμίδια και ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μακάρι ο πρωθυπουργός να έχει συνειδητοποιήσει το έλλειμα πολιτικής νομομοποίησης της κυβέρνησής του.
Μακάρι να έχει κατανοήσει την πολιτική ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα της πολιτικής του ομάδας, την πολιτική του αποτυχία.
Μακάρι  να έχει καταλάβει ότι πλατείες γεμίζουν, κυρίως από νέους, που νοιώθουν ότι τους στερούν το δικαίωμα να δημιουργήσουν μιά καλλίτερη ζωή.
Αν ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των καταστάσεων οφείλει να σκεφθεί και να πράξει εθνικά.
Να προχωρήσει σε εκλογές? Είναι μιά τίμια λύση. Αλλά είναι η δεύτερη λύση. Πρώτη έρχεται ο σχηματισμός κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης. Με πρόεδρο πρόσωπο και της αποδοχής,τουλάχιστον, του κ. Σαμαρά και της Ν.Δ. Καί άλλα κόμματα και άλλοι πολιτικοί και προσωπικότητες θα είναι ευπρόσδεκτοι.   Με πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας και γιά ορισμένο χρόνο. Οι δύο παλιοί φίλοι θα παρακολουθούν και θα στηρίζουν.
Θα τολμήσει? Θα διαβεί το ρουβίκωνα? Αν δεν το τολμήσει σήμερα θα του επιβληθεί αύριο από το εκλογικό αποτέλεσμα. Με τη διαφορά ότι σ΄αυτή την προοπτική η ιστορία δεν θα του αναγνωρίσει την ελαχίστη προσφορά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κύριοι η δεξιά στα κάγκελα προ των πυλών.η ιστορία επαναλαμβάνεται.με μεγαλύτερα ψεύδη η δεξιά του σαμαρα και του λαζαριδη υποσχόμενοι παπάδες που ο γαπ θα ωχριά.και θα στήσει και προανακριτικές.απλα θελει με τις ορδές των τσολιάδων της να ελέγξει την εξουσια στην κρίση και ουδέν άλλο.εσεις συνεχιστε οπως πορευεστε

Fabian είπε...

@Ανώνυμος. Δηλαδη?

Ανώνυμος είπε...

τι δηλαδή?η κριτική εστιάζεται μονομερώς και οχι συνολικά.μου προκαλουν αηδία οι εκφορές πατριωτικού λόγου απο εξαερώσιμα προιοντα εντος και εκτός του χώρου.Ωραια περα απο το Πασοκ.Που ,ποιοι και πως?αλλα οχι επανεγκατασταση του λαικισμού της δεξιάς.εδω που τα λέμε δεν χαθηκε και ποτέ.

GERONTAS είπε...

κατι ...μου λεει οτι ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ CDS Ο ΓΑΠ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝA ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

nik είπε...

@Gerontas

Η χώρα έχει τεράστια προβλήματα και η κατάσταση δεν ερμηνεύεται μονόπλευρα μόνο με CDs και ΓΑΠ... Kαι όσο αρνούμεθα την πραγματικότητα τόσο θάβουμε το λάκκο βαθύτερα... Και η πραγματικότητα είναι πως έχουμε μία χώρα που θέλουμε να ανήκει στον πρώτο κόσμο (παρά τους ασόβαρους λαϊκισμούς με οράματα τύπου Αλβανίας εποχής Χότζα) αλλά με οικονομικοπολιτικό μοντέλο χειρότερο και από τριτοκοσμικό... Ε δεν πάνε αυτά τα δύο μαζί...

Fabian είπε...

@Ανώνυμος.
"εδω που τα λέμε δεν χαθηκε και ποτέ."
Συμφωνώ.Το "πέρα από το Πασοκ",εγώ το αντιλαμβάνομαι ως υπέρβαση του αριστερού λαϊκισμού, της πελατειακής αντίληψης και του κρατισμού.
Πολιτικά θα εβλεπα εξελίξεις πέρα από οικογένειες και γόνους.

nik είπε...

Και επειδή την ώρα αυτή της κρίσης κυριαρχούν οι φωνές του λαϊκισμού, ας θυμηθούμε το επόμενο: http://www.apapadopoulos.gr/main/rec/sp_gr/sp147/sp147.html

Ανώνυμος είπε...

@fabian και γω συμφωνώ οτι συμφωνούμε.
@nik ας ηγηθεί ο αλεκος τότε.Καποιος να κάνει κάτι επιτέλους εστω και σύλλογο ιδεολογικής επανένταξης ατόμων σε συγχιση.Αυτα πριν παρέμβει η εταιρεία προστασίας περιβάλλοντος και τους μαζεψει όλους.τι ειναι αυτά που ακούμε κυρία μου.....
@geronta Λες να τα θέλει για το κόμμα??