“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Mε αφορμή τις, μάλλον άδικες καί υπερβολικές αντιδράσεις,γιά την επιλογή του κ.Δημήτραινα στην θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης,καλόν είναι να δημοσιοποιήσει η εταιρεία SELECT,τις δέκα ανά υπουργείο επιλογές που προτείνει.Η δημοσιοποίηση να γίνει με ανάρτηση στο διαδίκτυο.Θα έχουν όλοι την ευκαιρία να κρίνουν τις επιλογές των υπουργών καί του Πρωθυπουργού.Άλλωστε το Πασοκ καί προσωπικά ο Γ.Παπανδρέου,έχουν δεσμευθεί γιά πλήρη διαφάνεια στην λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων.Ταυτόχρονα καί γιά 48 ώρες, να μπορούν όσοι πολίτες επιθυμούν να καταθέτουν επωνύμως τις παρατηρήσει τους.

8 σχόλια:

area51gr είπε...

Συγνώμη.. Δηλαδή θα βγάλουν τα βιογραφικά των 10 επιλεγμένων ανά υπουργείο στον αέρα, χωρίς να τους ρωτήσουν;

Θα κάνουν καθαρή παραβίαση του Απορρήτου!

Επίσης, ποια είναι η SELECT, από που κι ως που η SELECT έχει πρόσβαση στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ποιο είναι το site της, και γιατί όλα αυτά δεν αναφερόταν όταν γινόταν η καταγραφή των στοιχείων;

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Γιατί δεν απευθύνεις το σωστό ερώτημα σου στον κ.Παμπουκη,υφυπουργό Επκρατείας?

area51gr είπε...

Γιατί η ανακοίνωση αυτή, ούτε link έχει σε επίσημο site του κράτους (δεν μπορώ να την επιβεβαιώσω!), ούτε e-mail/φόρμα επικοινωνίας/υποβολής παρατηρήσεων δίνεται, αναφέρει περίοδος 48 ωρών χωρίς να αναφέρει από πότε μετράει ο χρόνος, ενώ λέει καθαρά πως οι πολίτες μόνο επωνύμως μπορούν να καταθέσουν παρατηρήσεις, κάτι που με βρίσκει αντίθετο (ρωτάω σαν ανώνυμος, όχι σαν επώνυμος).

Μάλιστα μόλις τώρα διευκρίνισες από το σχόλιό σου πως τα ερωτήματα πρέπει να πάνε στον κ. Παμπούκη, κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά στο άρθρο. Anyway...

Τώρα, απλά να ενημερώνω πως χθες έθεσα ανώνυμη ερώτηση σε blog βουλευτή άλλου κόμματος ( http://www.adonisgeorgiadis.gr/wordpress/?p=39&cpage=9#comments ) ο οποίος μου απάντησε πως θα ψάξει το θέμα. Οι 48 ώρες μάλλον έχουν παρέλθει, αν κρίνω από τον χρόνο δημοσιοποίησης του δικού σας άρθρου. :/

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Ίσως δεν κατάλαβες,ότι 48ωρο το προτείνω εγώ.Καί πιστεύω στις επώνυμες κριτικές,ιδαίτερα όταν αφορούν πρόσωπα.Στην ουσία,εκείνο που θέλω να τονίσω,είναι ότι πέραν των καλών προθέσων,η συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία ήταν μιά αχρείαστη υπερβολή.Τέλος κανένα απόρρητο δεν θίγεται όταν διεκδικείς την ανώτερη διοικητική θέση(Γεν. Γραμ.).Όλα στα φόρα,όλα στον Δήμο.

area51gr είπε...

Χμ.. Όχι.. Δεν είχα καταλάβει πως το 48ωρο το είχες θέσει εσύ. Δεν είναι ξεκάθαρο αυτό από το άρθρο. Btw, από εδώ και πέρα, για οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση βγάζετε, πάντα να δίνετε και πλήρεις πληροφορίες με Links κτλ!

Το ότι ήταν υπερβολή, ήταν! - τις καλές προθέσεις τις δέχομαι κι εγώ.

Τέλος διαφωνώ μαζί σου στο: «Τέλος κανένα απόρρητο δεν θίγεται όταν διεκδικείς την ανώτερη διοικητική θέση(Γεν. Γραμ.).Όλα στα φόρα,όλα στον Δήμο.»... Υπάρχουν σοβαρότατοι νόμοι για το απόρρητο, και αν φτάσουμε στο σημείο να τους καταρρήπτουμε τόσο χαλαρά τότε θα είμαστε για κλάματα. Επειδή ακριβώς υπάρχουν νόμοι, και επειδή μιλάμε για σοβαρές θέσεις, θα έπρεπε η διαδικασία να ήταν πολύ πιο σοβαρή.

Κατά την γνώμη μου, ο κ. Παπανδρέου είχε καλές προθέσεις, αλλά αν δόθηκαν στοιχεία σε τρίτη εταιρία χωρίς έγκριση από τους συμμετέχοντες, ή αν δημοσιοποιηθούν ή οτιδήποτε σχετικό που παραβιάζει το απόρρητο των προσωπικών στοιχείων και τους σχετικούς νόμους, θα υπάρξει σοβαρό θέμα. Οι καλές προθέσεις δεν δικαιολογούν την παραβίαση των Νόμων! Απλά ενδέχεται να ελαφρύνουν τις ποινές ανάλογα την περίπτωση, όχι όμως και να τις αναιρέσουν.

Να διευκρινίσω, ότι φυσικά όσοι επιλεγούν θα πρέπει να δώσουν βιογραφικά στοιχεία στο κοινό όπως κάνουν τα δημόσια πρόσωπα σε σημαντικές θέσεις (αν αρνηθούν θα πρέπει να απορριφθούν). Για όσους όμως δεν επιλεγούν αυτό είναι ανεπίτρεπτο - όχι μόνο να βγουν προσωπικά βιογραφικά στοιχεία προς το κοινό, αλλά ούτε σε άλλη τρίτη εταιρία δεν πρέπει να κοινοποιηθούν χωρίς την έγκριση των εμπλεκομένων πολιτών!...

Το πρωτοφανές σε αυτό τον διαγωνισμό είναι πως.. δεν υπήρχαν όροι συμμετοχής! Ότι να ναι ήταν!..

Αναρωτιέμαι αν μάλιστα ο κ. πρωθυπουργός έχει πάρει άδεια από την Αρχή για την δημιουργία βάσης προσωπικών δεδομένων-βιογραφικών των όσων συμμετείχαν προς αξιολόγηση!.. Αν όχι, έχει καθαρά παρανομήσει! Πόσο μάλιστα αν έχει μεταβιβάσει αυτά τα δεδομένα σε άλλες εταιρίες, ή ακόμα χειρότερα, τα βγάλει και στο διαδίκτυο!

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Ενδεχομένως,από νομική άποψη,να έχεις απόλυτο δίκιο.Εγώ ομιλώ από την πολιτική πλευρά.Προσωπικά αν διεκδικούσα την ανώτερη διοικητική θέση στο κράτος,θα δεχόμουν να δημοσιοποιηθεί το βιογραφικό μου.Έτσι θα φανεί,ότι αρκετοί συνέλληνες με μέτρια έως ολίγιστα προσόντα,με μηδενική πολιτική καί διοικητική εμπειρία,φαντασιώνονται,ότι μπορούν να διοικήσουν την έρμη τούτη χώρα.

area51gr είπε...

«Έτσι θα φανεί,ότι αρκετοί συνέλληνες με μέτρια έως ολίγιστα προσόντα,με μηδενική πολιτική καί διοικητική εμπειρία, φαντασιώνονται,ότι μπορούν να διοικήσουν την έρμη τούτη χώρα.» - Αν αυτό συμβαίνει, τότε πραγματικά θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο, πως άτομα με μηδενική, πολιτική η διοικητική εμπειρία θεωρούν πως μπορούν να διοικήσουν πολύ καλύτερα απ' ότι αυτοί που διοικούν τώρα. Αντίστροφα δηλαδή πως αυτοί που διοικούν τώρα, είναι φαίνεται για πολλούς χωρίς εμπειρία, για τα μπάζα...

Και αυτό δυστυχώς, είναι το πραγματικό θέμα της Χώρας μας σήμερα!.... :/

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Συμφωνώ.Η απαξίωση της πολιτικής καί των πολιτικών είναι εμφανής