“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Ιανουαρίου 2010

Τα ανεύθυνα μπλόκα.


Μήνυμα στους αγρότες να εγκαταλείψουν τα μπλόκα έστειλε ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου μετά τη μαραθώνια σύσκεψη του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο, ενώ κατέστη σαφές πως η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει την οικονομική ενίσχυση των αγροτών από εθνικούς πόρους, έτσι όπως έγινε από τον προκάτοχο της κ. Μπατζελή, Σωτήρη Χατζηγάκη.
Ο μόνος τρόπος, τονίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, για να λάβουν χρήματα οι αγρότες είναι από κοινοτικούς πόρους, και μάλιστα στοχευμένα.Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ είναι ότι ο αποκλεισμός εθνικών και επαρχιακών οδών απο τους αγρότες συνιστά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα,ανεύθυνη και ακραία εκδήλωση.Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ είναι ότι είναι λάθος και λαϊκισμός η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να καυχάται ότι μπορεί να κάνει διάλογο στα μπλόκα και παράλληλα να συνομιλεί προνομιακά με την πολιτικά ανυπόληπτη ΠΑΣΕΓΕΣ.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O GAP kalese tous agrotes na stamathsoun ta mploka, enw h Mpatzelw dietaxe tous agrotes na stamathsoun ta mploka.

Telika poios kubernaei auton ton topo?

Ανώνυμος είπε...

to agrotiko einai ena polu suntheto provlima. Dystyxws opoios den einai mesa se ayto den mporei na to antilifthei stin pliri diastasi tou. Kalo tha itan opote na xeroume ti leme kai na min xaideyoume mono tous agrotes giati etsi vriskoume luseis mono prwsorines kai oxi me orizonta mellontiko. Mexri stigmis i stasi tis Mpatzeli einai poli swsti kai opws prepei apenanti stous agrotes. An exaireseis to lathos pou ekane me tis apozimiwseis se sygkekrimenes perioxes to paei poli kala... Kai epitelous tin gsee kai tin adedy den tin vrizoume , tin paseges pou einai episis elegxomeni apo to PASOK giati tin vrizoume...

νικ είπε...

"Aνεύθυνα μπλόκα", αλλά και η υπεύθυνη κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τι προσπάθειες έκαναν για να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό την τραγική κατάσταση της οικονομίας;

Μουργκάνα είπε...

Η αγροτική πολιτική στην Ελλάδα (από τα λίγα που ξέρω) είναι δομημένη στο να χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών. Οι αγρότες πλέον έχουν εκπαιδευτεί στο σενάριο "ας κλείσουμε κάνα δρόμο κάτι θα βγάλουμε".

Η Ελλάδα με το φυσικό περιβάλλον της και το κλίμα της θα μπορούσε πραγματικά να είναι ηγέτιδα στις καλλιέργειες ποιότητας όμως βλέπουμε πως δεν καταφέρνουμε τίποτα στις παγκόσμιες αγορές.

Εγώ που είμαι νεότερος βλέπω κάποιες καταστάσεις οι οποίες πραγματικά με αφήνουν άφωνο. Εξηγούμε, οι αγροτικές ενώσεις έχουν μία πολύ καλή λογική, ο συνασπισμός των αγροτών για έναν κοινό στόχο. Αυτό στο δικό μου το μυαλό εκφράζεται ως εξής: ο αγροτικός συνεταιρισμός προσλαμβάνει "επιστήμονες", οικονομολόγους, γεωπόνους κτλ κτλ, και χαράσσει μία στρατηγική ανάπτυξης για τα επόμενα έτη, έχοντας και ως δεδομένο την ΚΑΠ που αποφασίζεται από την Ευρώπη και έχει σαφείς κατευθύνσεις. Η Ελληνική εφαρμογή της παραπάνω λογικής είναι να πάρουμε τις αποζημιώσεις και να βολέψουμε στους συνεταιρισμούς τους συγγενείς μας. Σε όλα αυτά συνυπολογίστε και τα μικροπολιτικά και μικροκομματικά κριτήρια (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε αλλά όποιος ενδιαφέρεται ας δει τι γίνεται στις αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές της Ελλάδας από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ...).

Το κράτος όμως θα έπρεπε να προνοήσει ώστε να δημιουργήσει και να στελεχώσει τις κατάλληλες δομές για την ενημέρωση των ενώσεων και των συνεταιρισμών.

Sorry για το χαλί ;)

σαλώμη είπε...

Καλέ μην αγχώνεστε θα τα λύσει όλα ο ΓΑΠ με διάλογο, φυσικά δυναμικό. Και μη ξεχνιόμαστε, θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσουμε το έχετε άδικο, από το όλοι έχετε δίκιο. Έπρεπε να παραπονεθεί ο βούλγαρος για να καταλάβει ο ΓΑΠ ότι είναι πρωθυπουργός και να μας πει ότι το κλείσιμο των δρόμων είναι κακό πράγμα.
Προτείνω η Μπατζελή να κατεβάσει τα ματ και ο ΓΑΠ να τους συμπαρασταθεί για αστυνομοκρατία. Ας καταμερίσουν επιτέλους τους ρόλους.

ρεπορτερ είπε...

Γιατί αυτό το κόλλημα της Μπατζελή με την ΠΑΣΕΓΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Εχει καταλάβει ο ΓΑΠ τι συμβαίνει ποιους ακούει !!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιους ακούει .. Παν ΠΑΡΙΑΝΟΣ ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ

Poletti είπε...

Στο τέλος θα πάθουμε σχιζοφρένεια.
Παροτρύνουμε τον ΓΑΠ να μην υλοποιήσει όσα προεκλογικά είχε τάξει και τον χειροκροτούμε όταν κάνει άλλα από όσα είχε πεί.
Γι αυτό τάσσομαι στο πλευρό όλων όσων διεκδικούν τα υπεσχεθέντα και ταχθέντα προεκλογικώς.
Να δοθεί άμεσα 1 δις στους αγρότες!!

Poletti είπε...

Καλαμά πάρε θέση!