“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Ιανουαρίου 2010

To Πασοκ λέει...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ Β'! ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ.http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e3eb3733-ef91-4f89-8dbb-7a5c2825cc15

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σχεδιο οποιο και αν ειναι πρεπει να περιλαμβανει αυξηση εσοδων και μειωση εξοδων. Βασικα πράγματα. Δεν ακουμε πολλά για την μείωση εξοδων.

Ο εταιρικός μετασχηματισμός με σκοπό την μειωση του λειτουργικού κόστους των ΔΕΚΟ δεν πρεπει καποτε να γίνει? Ποιοι ειναι οι στόχοι? Καποιες απο αυτές ειναι μονοπώλια. Αν μη τι αλλο επρεπε να φερνουν κέρδη και οχι να εχουνε ζημίες.

Η απαντηση στις φωνες των ιδιοτικοποίησεων δεν ειναι η στειρα πολιτικολογια αλλα η σωστη κρατική διαχειρηση που καθιστα τις ΔΕΚΟ κερδοφορες.

Ισως αυτο περιλαμβανεται στο Σχεδιο Γ...

νικ είπε...

Το ελληνικό πρόβλημα έχει πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις για την ευρωζώνη από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Οι Times έγραψαν πρόσφατα αρκετά εύστοχα πως είναι και Γερμανικό πρόβλημα (κλικ εδώ). Εκείνο όμως που είναι καθαρά δικό μας πρόβλημα είναι οι παλινωδίες στη χάραξη πολιτικής και λόγια του τύπου "τα λεφτά υπάρχουν".

Μουργκάνα είπε...

Βλέπω νικ έχεις πλουραλισμό στην ενημέρωση Times, spiegel. Επικροτώ που βάζεις τα άρθρα που διαβάζεις με λινκ να ξεστραβωνόμαστε και μεις ...

νικ είπε...

Πάρτε κι αυτό - ανοικτή επιστολή του ΙΟΒΕ στον Πρωθυπουργό.

Μουργκάνα είπε...

Πάντως για τις ΔΕΚΟ απάντησε ο Πάγκαλος χτες. Συγχωνεύσεις και πολιτική μείωσης των ανοιβών.

Ανώνυμος είπε...

Φαινεται ο Παγκαλος διαβάζει ΥΠΕΡΠΑΣΟΚ και απαντησε αμέσως...

Ομως αυτα που ειπε δεν ειναι αρκετα να δωσουν συγκενριμένηή απαντηση στην πιθανη μειωση το εξοδων η την αναμενωμενη αυξηση κερδών.

Επεισης καλα τα περι ΔΣ και αμοιβων μελών αλλα ειναι πιο πολυ συμβολικα και κάπως σαν την κορυφή του παγοβουνου.

Χρειαζεται δουλεια να βγουν τα νούμερα και πρεπει να πουναι και τι θα γίνει με το υπεραριθμο προσωπικό.

Γνωμη μου ειναι, καμμια απολύτως απόλυση η προωρη συνταξιοδότηση. Πρεπει να δημιουργηθει φορεας σοβαρός επαναξοιοποησης προσωπικού στα πρότυπα του ΑΣΕΠ και οι υπεραριθμοι να μεταφερονται εκεί.

Ολες οι προσλήξεις ΔΕΚΟ και δημοσιου πρωτα να περναναι απο εκει και μονο αν δεν υπαρχει κανενας απολύτος με τα προσοντα τοτε να βγαινουν στην αγορα εργασιας.

Δυστηχως μονο ετσι θα καθαρησει η κατάσταση...