“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Νοεμβρίου 2011

Η στιγμή των αποδείξεων

Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές, βρίσκεται στη κυριολεξία στο χείλος του γκρεμού. Οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν και οι προτάσεις, για το δέον γεννέσθαι, πολλές. Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα. Σύντομα. Η κυβερνητική λύση που θα επιλεγεί υποχρεούται και οφείλει να διασφαλίσει:
1) Τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Έλλάδας και την παραμονή της στη Ευρωζώνη.
2) Τις  απαραίτητες προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των βασικών κρατικών, οικονομικών και κοινωνικών λειτουργιών.
3) Την πλήρη ενημέρωση των πολιτών για την πραγματική κατάσταση της χώρας και την υπεύθυνη συμμετοχή τους σε ένα εγερτήριο σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης.
4) Την ασφαλή πορεία σε εκλογές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι πρίγκηπες τηςπολιτικής ζωής που με τα καμώματα τους καταστρέφουν τη χώρα, να παραμερίσουν. Οι αρχηγοί που "τζογάρουν" στα κοινωνικά συντρίμια, να εγκαταλείψουν τα πολιτικά CDS και να επενδύσουν στην πολιτική ομαλότητα και την ευημερία των Ελλήνων.
Οι πάσης φύσεως και χρώματος δελφίνοι και ηγετίσκοι  να υψώσουν ανάχωμα στην αμετροέπεια των προσωπικών τους στρατηγικών.
Είναι η στιγμή να επικυρωθούν τα αυτονόητα, να σκεφθούμε ορθολογικά, να δράσουμε εθνικά, συλλογικά, ενωτικά.
Είναι η στιγμή να προσαρμόσουμε τις φιλοδοξίες μας στο αύριο της πατρίδας.
Είναι η στιγμή που σκεφτόμαστε τι μπορούμε να προσφέρουμε στη χώρα μας.
Είναι η στιγμή των αποδείξεων.

3 σχόλια:

delinquents είπε...

Τα πάντα είναι στον αέρα ακόμα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουν όλοι αυτοί που αναφέρεις citizen να παρακάμψουν τις προσωπικές τους στρατηγικές. Ας το ελπίσουμε γιατί είμαστε ήδη στον γκρεμό.

Πιστεύω πως η παρέμβαση Παπούλια ήταν καταλυτική.

citizen είπε...

O Παπούλιας είναι τελείως αδύνατος και από θέση αλλά και από τη φύση του.
Η λύση θα προκύψει όταν οι δύο πρίγκηπες ικανοποιήσουν τους προσωπικούς τους εγωϊσμούς η όταν αισθανθούν ότι δεν τους παίρνει άλλο να παίζουν με τη τύχη ενός λαού.

Ντάριο είπε...

Σωστό το πλαίσιο αλλά το πολιτικό σύστημα φαντάζει ανίκανο να το φέρει εις πέρας.