“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Νοεμβρίου 2009

Θ' αρχίσουν οι χοροί?


Ο καλοπροαίρετος,πλην όμως άπειρος κ.Παπακωνσταντίνου, οφείλει να πεί στον Ελληνικό λαό την αλήθεια.Να πεί δημόσια όσα είπε στον κ.Παπανδρέου.Οτι δεν έχει συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης καί ότι είναι υποχρεωμένος να "επιτεθεί" στην μεσαία τάξη.Αλλά ,μιά τέτοια πολιτική ,είναι η πολιτική που πρότεινε προεκλογικά ηΝ.Δ..Αυτή όμως η πολιτική συνετρίβη,γνώρισε γενναία ήττα καί δεν επιτρέπεται να επιστρέφει από την πίσω πόρτα με διαφορετικό περιτύλιγμα.Η επίθεση στην μεσαία τάξη δικαιώνει τον κ.Καραμανλή καί την πολιτική του.Ο κ.Παπακωσταντίνου οφείλει,εδώ καί τώρα,να συγκαλέσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης,όλα τα στελέχη του Πασοκ που μπορουν με τις ιδέες καί την γνώμη τους να συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιάς αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής.Ο κ.Παπακωνσταντίνου δεν είναι καί δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως "τσάρος".Δεν είναι σε θέση με υποβοηθό τον υφυπουργό κ.Σαχινίδη,να διακινούν τα εύκολα σενάρια που ταιριάζουν στις πιό σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.Μπορεί ο κ.Αλμούνια να μην έχει εμπιστισύνη στην ελληνική κυβέρνηση καί να έχει δίκιο ,αλλά την πολιτική εξόδου από την οικονομική κρίση θα την χαράξει η υπεύθυνη ελληνική πολιτική ηγεσία,που θα λάβει υπ'όψη της τα βασικά στοιχεία κοινωνικής συνοχής καί την δυναμική προσφορά των κοινωνικών ομάδων.Διαφορετικά θ'αρχίσουν οι χοροί.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ναι. Αν εξετάσουμε την απίστευτη ευκολία με την οποία αναφέρθηκαν τα περί νέων τεκμηρίων ή 'πόθεν έσχες' για όλους (με ανύπαρκτους μηχανισμούς που δεν είναι σε θέση να ελέγξουν το πόθεν έσχες αυτών που ήδη υποβάλλουν)...

revival είπε...

Προσωπικώς αδιαφορώ αν ο κ.Παπακωνσταντίνου είναι καλοπροαίρετος ή όχι. Οι πολιτικοί κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι απο τις προθέσεις τους.
Πριν απο τις εκλογές ίδιος, όπως και ο ΓΑΠ διαβεβαίωναν πως "λεφτά υπάρχουν".
Φυσικά λεφτά δεν υπήρχαν και το ήξεραν. Τώρα διαρρέουν καθημερινά φοροεπιδρομές και δείχνουν να μην έχουν σαφή στρατηγική.

citizen είπε...

Προφανώς λεφτά δεν υπάρχουν.Το κρίσιμο είναι ότι δεν υπάρχει στρατηγική.Εχω την αίσθηση ότι η μεσαία τάξη, πολιτικά δεν θα ανεχθεί την -γιά μία ακόμα φορά -αφαίμαξη της.Βέβαια η υποβάθμιση της ζωής της έχει συμβεί καί μένει να δούμε που θα σταματήσει η κατηφόρα.Πολιτικές αντιδράσεις,πρός στιγμή,δεν βλέπω.Αργότερα ίσως.

Ανώνυμος είπε...

perimenoume prasino reportaz gia to epomeno epeisodio sto serial me tous gen grammateis.

theodore είπε...

Μάλλον ο στόχος είναι η μεσαία τάξη να προλεταριοποιηθεί ώστε να ζητιανεύει κι αυτή για ένα επιδοματάκι.
Οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και όλοι οι υπόλοιποι ανεξαιρέτως φτωχότεροι.