“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

29 Δεκεμβρίου 2009

Νέα μεταναστευτική πολιτική

Μια νέα μεταναστευτική πολιτική εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και έθεσε προς συζήτηση το νομοσχέδιο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς, όπως επίσης και τα μέτρα για την ενίσχυση για της οδικής ασφάλειας.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών κ.Ραγκούσης ανέφερε πως στόχος του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι να ανοίξει η πόρτα στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα μας, δηλαδή σε μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Σύμφωνα με δηλώσεις του, με το πρώτο κεφάλαιο του νομοσχεδίου εισάγεται νέος τρόπος κτήσης της ιθαγένειας: Με τη γέννηση και τη δήλωση των γονέων του ή του ιδίου. Μπορούν να την αποκτήσουν εφόσον διαμένουν ήδη Ελλάδα πέντε χρόνια.
Ελληνική ιθαγένεια μπορούν να αποκτήσουν και τα παιδιά που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο για ορισμένα τουλάχιστον χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης , επιφυλασσόμενος να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.http://www.opengov.gr/ypes/

Δεν υπάρχουν σχόλια: