“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Ιανουαρίου 2010

Αυτονοήτως «ανώτεροι»;

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ
Τι σημασία έχει κι αν δεν το νοιώθουμε.
Αφού μας τόμαθαν ας το σφυρίζουμε.
Διαμαντής Παππάς, Το παράξενο μοτίβο
Εχουμε αναπτύξει στην Ελλάδα ιδιότυπους φοβικούς/αμυντικούς μηχανισμούς, τους οποίους θέλουμε να παρουσιάζουμε ως «μαγκιά». Ανασφαλείς και μετέωροι για το «ποιοι είμαστε» και «προς τα πού πάμε», αυτ/αρεσκόμαστε στο να επιχειρούμε να δικαιώσουμε τις όποιες μισο-αλήθειες μας επιτιθέμενοι στους άλλους.
ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ευρω-φοβίας σε αγαστή συνύπαρξη με μύθους ανωτερότητας προκαλούν ένα κωμικοτραγικό αλαλούμ συμπεριφορών.
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ από τους πολιτικούς.http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=119793

3 σχόλια:

Kοραλία είπε...

Σήμερα λειτούργησαν τα διόδια Σαρανταπόρου, δηλαδή πληρώνεις διόδια για να διέλθεις μέσα από τα κορφοβούνια και τις ραχούλες. Οι αυτονοήτως πραγματικά ανώτεροι, χωρίς εισαγωγικά, δεν χάνουν ποτέ ως φαίνεται τα συμφέροντά τους. Ποιά κοινοπραξία τα εκμεταλεύεται?
Παράλειψη, αβλεψία ή σκοπιμότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ? Μήπως οφείλει να απαντήσει?

Ανώνυμος είπε...

Αυτονοήτως ανόητοι.....

Casper είπε...

Η ανοησία στο ανώτερο επίπεδο