“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Ιανουαρίου 2010

Ο Καλλικράτης έχει πρόβλημα...






Oι αγωνίες για το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας κέρδισαν το ενδιαφέρον των πάντων τις προηγούμενες ημέρες και έτσι πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η επιχειρούμενη μεταβολή στις διοικητικές δομές του κράτους. Εμεινε στη μνήμη μας μόνο το όνομα του Καλλικράτη, που υποτίθεται σηματοδοτεί την προσπάθεια διοικητικής αποκέντρωσης και συνένωσης. Πέραν των όποιων αντιρρήσεων μπορούν να εγερθούν για το όνομα και τι μπορεί να συμβολίζει, κρισιμότερες είναι οι αντιρρήσεις για τις προβλέψεις της διοικητικής μεταβολής στο κράτος. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=6&artId=287853&dt=16/01/2010

9 σχόλια:

Poletti είπε...

Ο "Καλλικράτης" θα διαλύσει έτι περαιτέρω την πάσχουσα ελληνική διοίκηση.
Πρόκειται για λάθος?
Ασφαλώς όχι.Πρόκειται για την πιο επικίνδυνη για τη χώρα εφαρμογή στην πράξη της "φιλελεύθερης" φιλοσοφίας του κ. Παπανδρέου και της παρέας του.
Όλο το σχέδιο διαπνέεται από τη λογική της αύξησης των επιπέδων που θα αποφασίζουν,δημιουργώντας πλήρη σύγχιση.
Όσο για την αποτελεσματικότητα δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους εκφραστές της ιδιότυπης liberal-χαοτικής ελληνικής σχολής.
Μπαίνουμε σε περιπέτειες..

Green river είπε...

Οι βλαχοδημαρχονομάρχες θα το χαιρετήσουν. Δημιουργεί νέες θέσεις και απογειώνει το πελατειακό σύστημα, αποδυναμώνοντας το ρόλο του κοινοβουλίου υπέρ των νέων αυτοδιοικητικών μορφωμάτων.
Έτσι λοιπόν οι πρωταθλητές της διαφθοράς, σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία, αναβαθμίζονται και επιβραβεύονται!

kalamas είπε...

Ρωτάει ο δάσκαλος στην τάξη:
-Ποιός έχτισε τον Παρθενώνα Γιαννάκη?
Ξύνει το κεφάλι του ο Γιαννάκης προσπαθώντας να θυμηθεί.Από τα πίσω θρανία σπεύδουν προς βοήθεια ψιθυρίζοντας χαμηλώφωνα την απάντηση διάφοροι υποβολείς:
-Ικτίνος και Καλλικράτης,Ικτίνος και Καλλικράτης
Το πιάνει ο Γιαννάκης σηκώνεται με αυτοπεποίθηση και απαντά στη δασκάλα
-Το κτήνος ο Καλλικράτης κυρία

kalamas είπε...

χαμηλόφωνα επι το ορθόν

κοραλία είπε...

Ekτός κοινωνικής, πολιτικής, οικ., ελληνικης πραγματικότητας σχεδιάζουν επί χάρτου; Αυτό πως ονομάζεται;

κοραλια είπε...

Αυτό που εισπράττω απ¨το νομοσχ. Καλλικράτη είναι ότι αυξάνει τα επίπεδα απόφασης. Κατά την ταπεινή μου γνώμη σημαίνει μεγαλύτερη γραφειοκρατία, διάχυση ευθυνών και σύγκρουση αρμοδιοτήτων και συμφερόντων. Ο λαικισμός και βολονταρισμός δεν είναι καλός σύμβουλος.

κοραλια είπε...

Δείγμα ετσιθελισμού και αυτοκρατορικής νοοτροπίας ήταν η παρουσία της κ. Αίγλης εκ δεξιών του μεγάλου αρχηγού, στην συνέντευξη για τις 100 ημέρες. Μικρό αλλά ενδεικτικό για την νοοτροπία του ανδρός.
Διασκεδάζω, όμως όταν προσπαθούν οι παρατρεχάμενοι να πείσουν ότι οι επιλογές στελεχών ήταν αξιοκρατικές, κόντρα στο αίσθημα των περισσότερων ελλήνων. Μπράβο, συνεχίστε έτσι.

Μουργκάνα είπε...

Πολλοί αφορισμοί ακούγονται και άποψη καμία. Polleti λες πως είναι επικίνδυνη και φιλελεύθερη ποια είναι η δική σου άποψη που αποτυπώνεται ??

Ο Green river λέει για τη διαπλοκή. Πρόταση φίλε πως μπορεί να καταπολεμηθεί δηλαδή με το δικό σου σύστημα.

Τεσπά, καλά όλα αυτά, αλλά ακόμα καλύτερο να λέτε και καμιά πρόταση ...

νικ είπε...

Σε κείμενο που κατατέθηκε στη διαβούλευση, η Ελλάδα φέρεται να έχει ήδη πολυπληθέστερους δήμους σε σχέση με Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία.

Άρα, ποιός ο λόγος παραπέρα μείωσης του αριθμού των Δήμων;