“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

31 Ιανουαρίου 2010

Τα αδιέξοδα του λαϊκισμού

Γράφει ο revival. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα σταθερότητας, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις πως θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα.
Μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται αντιμέτωπο με δυσμενείς αλλαγές, ενώ αμέριμνο περίμενε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα υπεσχημένα προεκλογικά, μια ανέφελη τετραετία όπου θα έχαναν μόνο οι «λίγοι».
Η κυβέρνηση καλεί τώρα την κοινωνία να κατανοήσει, ενώ μόλις προ τριών μηνών την καθησύχαζε πως «λεφτά υπάρχουν».
Τα πιο «καλομαθημένα» τμήματα της ελληνικής κοινωνίας καλούνται τώρα να αποδεχθούν ότι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Πως όμως να το κατανοήσουν και να το αποδεχθούν, όταν σύσσωμη η ελληνική πολιτική τάξη, του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου και ενίοτε προεξάρχοντος, απέφευγε συστηματικά να γίνει δυσάρεστη?
Πόσοι ανέδειξαν την ανάγκη εφαρμογής προγράμματος σταθεροποίησης, πόσοι είπαν με θάρρος ότι προνόμια μιας άλλης εποχής πρέπει να καταργηθούν, ότι το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως μεγιστάνας εργοδότης, ενώ τα ταμεία είναι άδεια?
Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να ηγηθεί μιας προσπάθειας απότομου εξορθολογισμού της χώρας, ενώ μέχρι χθες ηγείτο της ανέμελης συμμαχίας και χτύπαγε φιλικά στην πλάτη όλες τις «καλομαθημένες» κοινωνικές ομάδες.
Το εγχείρημα μοιάζει ακατόρθωτο..

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για σταθείτε ρε μάγκες.Είναι πλούσιος για σας εργαζόμενος-μισθωτός με 2400 το μηνα, οικογένεια με 2 παιδιά και στο νοίκι?Ο ξεπουλημένος σοσιαλισμός δικαιολογεί τα πάντα.Αλλά μέχρις ενός ορίου.

ρεπορτερ είπε...

Συμφωνώ, να τα πάρει ο ΓΑΠ από τους έχοντες. Εγώ γι αυτό τον ψήφισα. Δεν έχει την πολιτική νομιμοποίση να εφαρμόσει άλλα απ αυτά που υποσχέθηκε.

σαλωμη είπε...

@ανωνυμος. Ποιός είναι ο ξεπουλημένος σοσιαλισμός;

Casper είπε...

Θα απαντήσω και εγώ στη σαλώμη γιατί τα προηγούμενα 20 χρόνια τού ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβα κανένα σοσιαλισμό. Να λέμε τα σύκα σύκα. Με την κυριολεξία της ένοιας της λέξης, έτσι; Κάποτε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ήταν το ίδιο συνδικάτο. Ποιος ξεπούλησε την ιδεολογία; Μήπως η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

@σαλώμη.Ο σοσιαλισμός του ΓΑΠ.

babis o flou είπε...

Συμφωνώ με reporter. Ο ΓΑΠ δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για τέτοια πολιτική. Πήρε την πλειοψηφία κοιμίζοντας τους αφελείς και τώρα ζητάει θυσίες.

σαλωμη είπε...

@ανωνυμος. Α, ωραία θα ζήσω επιτέλους στο σοσιαλισμό με τον ΓΑΠ.

pater είπε...

Προτείνω ξανά ηρεμία.
Μην παίρνουν αέρα τα μυαλά μας
ο ΓΑΠ πήρε εντολή ??? η την 'κάνανε'με ελαφρά πηδηματάκια
οι άλλοι και αντι να βελτιωνόμαστε
μισθολογικά προς τα πάνω θα βελτιωθούμε σοσιαλιστικά προς τα κάτω.

citizen είπε...

Τι να κάνει και ο ΓΑΠ?Οτι μπορει το κάνει.Δεν έχει καμμιά βοήθεια απο το κόμμα.Μέχρι και Παναγιωτακόπουλος του την πέφτει.Πάλι καλά να λέμε.