“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Ιανουαρίου 2010

Ισως η Ελλάδα διαψεύσει τις Κασσάνδρες.

Stephen Sedgwick. Κορυφαίος δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου CNBC
Κρίση ομολόγων! Δημόσιες δαπάνες εκτός ελέγχου! Φόβοι για κατάρρευση της Ευρωζώνης! Τέτοιοι τίτλοι χρησιμοποιούνται τελευταίως σε σχέση με τα δεινά της ελληνικής οικονομίας.
Κι όμως, αυτή η υστερία φαίνεται να παραβλέπει ότι αυτή η κρίση ήταν «υπό δημιουργία» την τελευταία δεκαετία. Οι κυνικοί θα παρατηρούσαν ότι τώρα που το ευρώ άρχισε να υποχωρεί άρχισαν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να αισθάνονται άβολα. Όμως, οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ήθελαν ασθενέστερο ευρώ. Δεν θα έπρεπε να ευχαριστούν τους Έλληνες;
Ερωτήματα για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τις δαπάνες και την παραγωγικότητα εγείρονται εδώ και χρόνια, οπότε προς τι η μεγάλη επίθεση στην χώρα τώρα; Θα μπορούσε να ποντάρει κανείς χρήματα στο ότι οι ξένοι παίκτες θα βαρεθούν την «ελληνική ιστορία» μόλις νιώσουν ότι δεν έχουν άλλα κέρδη να βγάλουν από αυτήν.
Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς, μπορείς να πουλήσεις μια ιστορία μόνο για περιορισμένο χρόνο προτού τα πάντα προεξοφληθούν και η εν λόγω θέση θα πρέπει να κλείσει. Τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας θα μπορούσαν να επιδεινωθούν περαιτέρω και η χώρα ίσως δυσκολευθεί να επιτύχει τους στόχους της, αλλά τα κακά αυτά νέα έχουν ήδη ενσωματωθεί εν πολλοίς στις τιμές των ελληνικών αξιών.
Η κυβέρνηση της χώρας έχει σαφή λαϊκή εντολή να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ποιος μπορεί να πει μετά βεβαιότητας ότι θα αποτύχει πάλι; Ίσως αυτή τη φορά η Ελλάδα να διαψεύσει τις Κασσάνδρες, κι ας μη «βγάζει» αυτό εντυπωσιακό τίτλο..http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=24339151.

1 σχόλιο:

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

απο το στόμα του και στου Θεού τ' αυτί.