“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Φεβρουαρίου 2010

Αίμα και σπέρμα.Νο. 1


H πολιτική είναι μία δύσκολη υπόθεση.Η διαχείριση πολιτικών κρίσεων είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.Ας πάρουμε για παράδειγμα την κυβερνητική πρωτοβουλία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας.Ωραία δεν ακούγεται?Θα διαλύσουμε τους διαλυμένους.Θα βρούμε την ευκαιρία να θίξουμε,έστω και λίγο, τον προαιώνιο εχθρό (τον Σημίτη,ποιόν άλλο?),αλλά και όποιον γουστάρουμε.Το κυριώτερο ,θα ικανοποιήσουμε την αδηφάγο κοινή γνώμη που θέλει ρωμαϊκές αρένες και λαιμητόμους στο Σύνταγμα.Σωστά,εμείς άλλωστε φίλοι του λαού είμαστε.Αίμα και σπέρμα είναι ο νέος πατριωτισμός.Και η χώρα?Έλα τώρα καϋμένε πως κάνεις έτσι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου έχει σαφή ατλαντικό προσανατολισμό.Οι έλληνες δεν τον ενδιαφέρουν,κοσμοπολιτης νοιώθει και έτσι συμπεριφέρεται.Δεν έχει ιδέα πως είναι να ζείς με 900 και 1000 ευρώ.Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει και κάποιος να μας βγάλει απο το αδιέξοδο.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

miKro είπε...

Όταν εφαρμόζεις πολιτική νομίζοντας οτι το κέντρο του κόσμου είναι η Ελλάδα τότε είσαι επικίνδυνος. Το μείζον για να σωθεί η χώρα δεν είναι η τιμωρία. το μείζον είναι σχέδιο και πρωτοβουλίες. Αυτό που θα έπρεπε να είχαμε κάνει μέχρι σήμερα δεν το έχουμε κάνει. Ας σκεφτεί ο καθένας πόσα μέτρα έχουμε νομοθετήσει μέχρι σήμερα. Εκτός της αύξησης της τιμής των καυσίμων ΤΙΠΟΤΑ άλλο! Είμαστε σοβαροί; Και ζητάμε και εξεταστική; Με ποιό αντικείμενο; Για να μετάσχει στις θυσίες πρόθυμα ο λαός απαιτεί σχέδιο και προοπτική.