“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Φεβρουαρίου 2010

Η αυταπάτη του 14ου

Η κατάργηση του 14ου μισθού αποτελεί ένα απο τα ακανθώδη και αμφιλεγόμενα μέτρα,που στα πλαίσια του πλάνου Γ,είναι εξαιρετικά πιθανή.Ο " ήρωας της εργατικής τάξης" και Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος,θεωρεί την κατάργηση του casus belli για τους εργαζομένους.Είναι δε,πρός τούτο, έτοιμος να σκίσει και το τελευταίο ρετάλι της συνδικαλιστικής του αξιοπρέπειας.Παρουσιάζεται άκαμπτος,ενω είναι διπλωμένος στα δύο.Γνωρίζει ο κ.Παναγόπουλος,οτι και με την εφαρμογή των νέων μέτρων,ο 14ος μισθός έχει ηδη αφαιρεθεί ως εισόδημα και σε ετήσια βάση.Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ.Παπασπύρος ομοίως συμπεριφέρεται.Σκούζει και λουφάζει.Ίσως πήρε,εκ νέου,διαβεβαίωση οτι θα είναι στην λίστα του Ευρωψηφοδελτίου του 2014.Πάντως οι κραυγές των ηγετών του συνδικαλιστικού κινήματος δεν πείθουν και δεν συνεγείρουν.Αντίο.

4 σχόλια:

kalamas είπε...

@ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ όλα καλά,αλλα αυτό το "συνεγείρουν" στο τέλος τι τόθελες?

Υπήρχε τέτοια περίπτωση δηλαδή?

citizen είπε...

@Καλαμας.Ο σύντροφος είναι ρομαντικός και αδιόρθωτος πασοκος.

July είπε...

Κουίζ:ποιά είναι η διαφορά κατά τον κ. Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ μεταξύ των μέτρων Γιαννίτση και των σημερινών, που φαίνεται να τα αποδέχεται ο κος Παναγόπουλος;Απάντηση του κου Παναγόπουλου σε δημοσιογράφο του flash: Τα μέτρα Γιαννίτση ήσαν ένα εγκεφαλικό δημιούργημα ενός κου καθηγητή ενώ τα σημερινά προέκυψαν μέσα απο τη ζωή!!! ΦΟΥΜΟ ΣΤΟΥΣ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ

νικ είπε...

@July

Δεν το πιστεύω! Τα είπε αυτά πράγματι;