“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Φεβρουαρίου 2010

Είναι η ώρα της πολιτικής.

Είναι η ώρα της πολιτικής.Τώρα που η κρίση,οι επιπτώσεις της και τα επιβεβλημένα μέτρα τροποποιούν-επι τα χείρω-την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας,οι πολιτικοί οφείλουν να δηλώσουν την παρουσία τους.Δεν χρειάζονται μισόλογα,υπαινιγμοί,υπεκφυγές.Απαιτείται στέρεος,σαφής,ευθύς πολιτικός λόγος.Τώρα που η πολιτική ελαφρότητα σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ και την πλειοψηφία των δημοσιογράφων ποντάρουν και οξύνουν τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ.Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την κοινωνική συνοχή και την απόφαση ενός λαού να αγωνισθεί για την εθνική επιβίωση,τηνπαραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας.Η ασυδοσία των αγορών ευννοείται απο την απουσία της πολιτικής και των πολιτικών.Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής .Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις.Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις.Οι πολίτες χρειάζονται αποφάσεις.

6 σχόλια:

frank είπε...

@citizen, δεν γνωρίζω εαν ενδιαφέρει και κανέναν να δηλώσω οτι συντάσσομαι με τα γραφόμενα ..απολύτως.Εκείνο όμως που μετα βεβαιότητος εχει ενδιαφέρον, ειναι οτι.. .. τα περί ευθύτητος και ξεκάθαρων πολιτικών να εκφράζονται απο άτομα που να πείθουν την κοινωνία..για την αναγκαιότητα των πολιτικών. Υπάρχουν άραγε στο προσκήνιο??

Βικτωριανός είπε...

Μη βαθαίνεται σε αναλύσεις η χώρα έχει πρόβλημα συντονισμού στην πολιτική δραστηριότητα, είναι στον αυτόματο πιλότο τα τελευταία χρόνια, οι καπετάνιοι της είναι της μπονάτσας.

κοραλια είπε...

Ο ΓΑΠ σήμερα, στην βουλή ήταν κουραστικά επαναλαμβανόμενος. Να ελπίζω ότι αύριο θα πει κάτι καινούργιο? Ποιός ο στόχος της συνάντησης με πολιτικούς αρχηγούς? Να μοιράσει ευθύνες? ή να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη ως κυβερνήτης. Να σταματήσει δηλαδή να το παίζει τροχονόμος.

Βικτωριανός είπε...

Άσχετο : Είναι γεγονός ότι η ΔΕΗ νοικιάζει υπαλλήλους της σε εργολάβους οι οποίοι παίρνουν έργα που τελικά τα δουλεύουν υπάλληλοι της ΔΕΗ οι οποίοι πληρώνονται και εκτός έδρας, άρα ο φορολογούμενος πολίτης τα πληρώνει πολλαπλά και τον ιδιώτη εργολάβο και τους υπάλληλους της ΔΕΗ, επειδή ο ΓΑΠ κάνει την πρωτόγνωρη διαδικασία επιλογής (που θα την γράψει η ιστορία )των στελεχών και περιμένει την φάση της ωρίμασης δεν κάνει λίγο ποιο γρήγορα μπας και γλυτώσουμε κανένα ευρώ . Αλήθεια την κακοδιαχείριση στον ΟΣΕ σήμερα ποιος την χρεώνεται το ΠΑΣΟΚ η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑ η Ο ΓΑΠ, πάντως όχι το ΠΑΣΟΚ ,οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποδειχτούν ποιο αποτελεσματικοί απέναντι σε αυτό το υβριδικό κατασκεύασμα κράτους που έχουμε σήμερα με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ.

Βικτωριανός είπε...

Διόρθωση ορθρογραφική σε προηγούμενο σχόλιο μου : το "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑ" σε "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Goldman Sakis είπε...

Άντε να μας δανίσει η Γαλλια ή η Γερμανία να τελειωνουμε με τους κερδοσκόπους. Μια ενεση γυρω στα 25δις ευρω θα λύσει το προβλημα.

Πάντως ο ΓΑΠ δεν πρεπει να εμπιστευεται τους Goldman Sachs ουτε για χειραψια μην του φάνε κανα δάχτυλο. Ειναι οι ιδιοι που κανουν σορτινγκ το ευρο και έχουν δραματοποιήσει την ιστορια με τα ελληνικά ομολογα με διαροη φημών για να κερδοσκοπουν απο την πτωση στην ισοτιμια ευρω/δολαριου.