“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Φεβρουαρίου 2010

Η αγάπη άργησε μιά μέρα.


Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποίησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου,επιβεβαιώνουν την κρισιμότητα της κατάστασης στην οικονομία της χώρας.Σχεδόν τέσσερες μήνες απο την εντυπωσιακή εκλογική νίκη του ο κ. Παπανδρέου δείχνει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος.Η απώλεια πολύτιμου χρόνου κοστίζει ήδη αρκετά και θα μας κοστίσει με εντονότερη ύφεση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.Η πρωθυπουργική έκκληση για στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής θα βρεί την "εικονική" στήριξη της αξωματικής αντιπολίτευσης ενώ στην πράξη θα υφίσταται τις βολές για τις σημαντικές καθυστερήσεις στις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις και τα απαραίτητα οικονομικά μέτρα.Η σπατάλη της κοινωνικής ανοχής επιβάλλει στον πρωθυπουργό να καταβάλλει εργώδη προσπάθεια για την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου και ταυτόχρονα να εγκαταλείψει το δόγμα όπου "κάθε διαφωνία μαζί μου συνιστά υπονόμευση και συνωμοσία".Όσο ο καιρός θα κυλάει,τόσο θα γίνεται εμφανές ότι "η αγάπη άργησε μιά μέρα".

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ υποχρεώνεται να κάνει μια πολιτική που δεν ήθελε.Δεν μπορεί να κρύβεται πια,ούτε να παριστάνει τον ανίδεο.Μακάρι να εχει αποτελάσματα γιατί αλλι΄ως δεν μας βλέπω καλά.Πρέπει να τον στηρίξουν ολοι,ακόμα και το ΚΚΕ με τον τρόπο του.

Ανώνυμος είπε...

Αν χρειάστηκαν τέσσερεις μήνες για να καταλάβει την οικονομική κατάσταση, πόσοι μήνες χρειάζονται για να πάρει αποφάσεις?

Ανώνυμος είπε...

όχι και εργώδη προσπάθεια, μην είμαστε και πλεονέκται. Μεσοβδόμαδα φεύγει για διαλογισμό στηνΙνδία

Poletti είπε...

Αν εξαιρέσουμε την κινητοποίηση των αγροτών, μέχρι σήμερα ουδείς εμπόδισε την κυβέρνηση να υλοποιήσει την πολιτική της.
Όσα συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα της απουσίας σχεδίου και της χαοτικής λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος.
Προς τι λοιπόν η δραματική έκκληση του ΓΑΠ για συναίνεση?
Δεν λείπει η συναίνεση, προς το παρόν τουλάχιστον, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει λείπει.

citizen είπε...

Συμφωνώ με Poletti.Η ανοχή προς την κυβέρνηση ήταν τεράστια.Η έλλειψη αποφάσεων και τα μπρός-πίσω των κυβερνητικών πολιτικών σπατάλησαν μέρος της κοινωνικής ανοχής.

ρεπορτερ είπε...

Δηλαδή ζήτω η λιτότητα? αν ήθελα φιλελευθερη πολιτική θα ψηφιζα ΝΔ. Πάλι θα πληρώσω για το καλό μου?

ρεπορτερ είπε...

Άσχετο. Διάφοροι πολιτικοί γραμμένοι στο μπλοκάκι της γραμματέας, μας λένε ότι ένας επιχειρηματίας ο Χριστιφοράκος έγραφε ραντεβού έτσι, για να πουλάει μούρη ή επειδή δεν είχε πως να περνάει την ώρα του ή γονιπετής τους παρακαλούσε να τον δουν.
Βλακεία και άκαιρη η εξεταστική επιτροπή, αλλά όχι να μας λένε ηλίθιους κατάμουτρα.

SAM είπε...

Ο Σαμαράς με την δήλωση του στην Βουλή,ότι στηρίζει την κυβέρνηση στην οικονομική πολιτική αποδεικνύεται εξαιρετικά συνεπής διότι στηρίζει την προεκλογική πολιτική πρόταση της Ν.Δ.Απλώς το Πασοκ άλλαξε πολιτική και ασπάσθηκε την πολιτική Καραμανλή.Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε.