“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Φεβρουαρίου 2010

Οι ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό.

* Αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 63 έτη ως το 2015 από 61 έτη σήμερα. * Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για 35ετία στα 62 έτη στο Δημόσιο και στα 63 έτη στα υπόλοιπα Ταμεία. * Εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών- γυναικών στο Δημόσιο σταδιακά από το 2013. * Διαχωρισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον κλάδο Υγείας και Πρόνοιας. * Καθιερώνεται η βασική σύνταξη για όλους και επιπλέον η ανταποδοτική σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές κάθε ασφαλισμένου, ώστε να δημιουργηθεί κίνητρο παραμονής στην εργασία. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=290845&dt=10/02/2010

9 σχόλια:

ρεπορτερ είπε...

Το πρόβλημμα δεν είναι πότε θα συνταξιοδοτηθούμε, αλλά πως θα ζήσουμε μέχρι τότε. Άντε πάλι να πληρώσουμε, καθώς θα βλέπουμε τα τρένα να μας προσπερνούν, ενώ μας υποσχέθηκαν πως ξεκίνησαν για μας. Ως συνεπής λαικιστής περιμένω τις περικοπές των βουλευτών και ως αμετανόητα περίεργος, να μου λύσει κάποιος την απορία σε τι ποσό μεταφράζεται η μείωση του πρωθυπουργικού μισθού σε 10%.

Ανώνυμος είπε...

H Nαυτεμπορική στο άρθρο της "εντείνονται οι φήμες για ευρωπ πακέτο σωτηρίας", αναφέρει ότι ο Στίγκλιτς εκτελεί χρέη συμβούλου της ελλ. κυβέρνησης. Δηλαδή?

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπεγλίτης σήμερα, σύμπτωση, ανακοίνωσε την αγορά φρεγατών από τη Γαλλία αξίας 2,5διςευρώ. Ακόμα δεν πήραμε λεφτά και άρχισαν τα αντισταθμιστικά οφέλη.

νικ είπε...

"o Στίγκλιτς εκτελεί χρέη συμβούλου της ελλ. κυβέρνησης"

Αναφέρεται συχνά στο διεθνή τύπο πως είναι κάτι σαν άτυπος σύμβουλος. Ίσως εννοούν πως ανταλλάσσει emails με τον ΓΑΠ. Ό,τι και αν είναι σίγουρα στα θετικά της κυβέρνησης καταγράφεται. Πρόκειται για άτομο με διεθνές κύρος που μπορεί να λειτουργήσει θετικά υπέρ της χώρας. Δε νομίζω πως αυτή η σχέση στοιχίζει ιδιαίτερα στον έλληνα φορολογούμενο.

Ανώνυμος είπε...

@νικ δεν διαφωνώ. Άξιος ο "μισθός" του, αλλά δεν θα έπρεπε να ενημερωθούμε επίσημα από την κυβέρνηση? Διαφάνεια δεν είπαμε?

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Λοβέρδος πότε λέει αλήθεια; Πρίν ή μετά τις δηλώσεις ΓΑΠ; Πότε είχε συνενοηθεί μαζί του, πρίν ή μετά τις ανακοινώσεις;Εάν συμφωνεί και στηρίζει τον ΓΑΠ, μέχρι τότε μας παραμύθιαζε;Τίθεται ένα μείζον θέμα. Ο σύγχρονος πολιτικός πρέπει να είναι ειλικρινής; Πρέπει να έχει αρχές και να εμπνέει εμπιστοσύνη στο λαό; Eάν διαφωνεί ενίοτε υπάρχει και η παραίτηση.

Μουργκάνα είπε...

Τράβα στην γωνία να δεις αν έρχεται ο Λοβέρδος ανώνυμε. Και βρες και ένα ψευδώνυμο ώστε όταν ξαναπείς την μακακία σου να ξέρουμε πως είσαι εσύ ...

romantikos είπε...

Λυπάμαι για το επίπεδό σου! Αν σε διέπει ο χουλιγκανισμός δικαίωμά σου! Παραφέρεσαι επικίνδύνως φίλε(;;)!!

Μουργκάνα είπε...

Εμένα μπορείς να δεις τα σχολιά μου όμως (Μουργκάνα) Σωτήρη και βγάλεις τα συμπερασμάτά σου για το επίπεδό μου ολοκληρωμένα. Από τον από πάνω που περνά σαν διάττων αστέρας λέει μια κοτσάνα και φεύγει δεν μπορείς. Αυτό καυτηριάζω.

Επίσης όπως μας λέγαν οι γονείς μας να βουτάμε τη γλωσσίτσα μας στο μυαλό πριν μιλήσουμε έτσι ισχύει στη σύγχρονη εποχή με τα χεράκια μας και το πληκτρολόγιο.

Και σε καλή μεριά Σωτήρη.