“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Φεβρουαρίου 2010

Οι "χρήσιμοι ηλίθιοι".

Tους θυμάμαι σαν τώρα.Εκεί γύρω στο 2001.Υψωμένες γροθιές,σφιγμένα χείλη ,βλέμματα γεμάτα πάθος,αποφασιστικότητα και αστείρευτη αγωνιστικότητα.Επικεφαλείς μεγάλων συγκεντρώσεων και εντυπωσιακών πορειών.Non passaran.Δεν θα περάσει.Η πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του υπουργού κ.Γιαννίτση,επι δευτέρας κυβερνήσεως του κ.Σημίτη.Η πρόταση απεσύρθη,ο κ.Γιαννίτσης απομακρύνθηκε,ο κ.Σπράος λοιδωρήθηκε και ο κ.Σημίτης έπαψε να είναι ο κ.Σημίτης.Το ασφαλιστικό σύστημα έλεγαν τότε οι προαναφερθέντες "δεξιοί",αντέχει για δέκα χρόνια.Δεν τους ακούσαμε.Με μπαλώματα και τερτίπια προσπεράσαμε το πρόβλημα παίζοντας για μία ακόμα φορά τους αριστερούς. Σήμερα,οι "κασσάνδρες" δικαιώνονται.Μόνο που δεν μιλούν και στέκουν παράμερα σιωπηλοί και αμήχανοι.Πιθανόν η δικαίωση τους να εντείνει την πίκρα τους.Τους θυμάμαι σαν τώρα.Τον Παναγόπουλο,τον Πολυζωγόπουλο,τον Παπασπύρου και τ' άλλα "αριστερα"παιδιά .Τώρα τα βλέμματα είναι νωθρά και οι ματιές γλαρωμένες.Τα βήματα τους βαριά και το δίπλωμα στην μέση ενδεικτικό των διαχρονικών γονυκλησιών στις εξουσίες των προσωπικών τους σκοπιμοτήτων. Είναι και αυτοί αμήχανοι.Δεν είναι σιωπηλοί αλλά και δεν φωνάζουν.Μόνο ψελλίζουν. Αλλοιθωρίζουν προς την εξουσία,μάταια ικέτες μιας παραχώρησης και μιας ευκαιρίας αξιοπρεπούς αναδίπλωσης.Γνωρίζουν πως δεν θα τους δοθεί.Νοιώθουν οτι υπήρξαν και οτι είναι οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" της ιστορίας.Και αυτό δεν είναι ψέμμα.

6 σχόλια:

kalamas είπε...

πω πω πω-πω πω πω τι... είναι αυτό

Βικτωριανός είπε...

Το 2001 ήταν 10 χρόνια πριν, δεν ξέρω αν τότε έκαναν καλά ή όχι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις γιατί απλά τώρα όλα γύρω μας παίζουν σε μια άλλη λογική μια λογική που μας πνίγουν κύρια τα απωθημένα άλλων εποχών και η διεθνής οικονομική κρίση. Δεν ξέρω αν ο Γιαννίτσης είχε δίκαιο αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότι ακόμα μιλάμε για Παναγόπουλο, Πολυζογόπουλο , Παπασπύρου πιστεύω εκεί είναι το πρόβλημα.

Ανώνυμος δημ. υπάλλ. είπε...

Ωραίο το σχόλιο, τώρα που κάποιοι λένε ότι θα δούμε τον Χριστό Μανώλη και οι Πασόκοι βερμπαλογουν, ελπίζοντας ότι θα λοιδωρηθεί κι άλλο η περίοδος Σημίτη.

Α! η γυναίκα μου τελικά μου ΄πε τι είναι spread, όταν γύρισε χθες από τη λαική. "Ρε άχρηστε" μου είπε "στη λαική τα spread όλο ανεβαίνουν ενώ το δικό σου συνεχώς μικραίνει"

ρεπόρτερ είπε...

Δεν θυμάμαι. Εκτός από εξεταστικές τι άλλο έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ στη βουλή?
Kαι μη ξεχνάμε και τον αστυνόμο σαίνη, όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο zuli, τον γαζώσανε τον άνθρωπο και μετά ήταν χαρούμενοι.

Ανώνυμος είπε...

To ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση και σωστα, ζήταγε παραίτηση υπουργών. Να παραιτηθεί λοιπόν ο υπουργός ή ο αρχηγός της αστυνομίας. Όχι ευαισθησία αλλά καρτ. Ποιός ευθύνεται για 150 σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή και το θάνατο ενός πολίτη? Εκτός αν δεν πειράζει αλβανός ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρωθυπουργός συναντάει τον Γκόρντον Μπράουν και θα μιλήσει σε συνδιάσκεψη για την "προοδευτική διακυβέρνηση"
"Των οικιών ημών εμπυπραμμένων, ημείς άδωμεν"
Ελπίζω η επόμενη διεθνής βαρυσήμαντη παρέμβαση του ΓΑΠ να είναι για την μεσογειακή διατροφή.