“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

22 Φεβρουαρίου 2010

Σοκ στις Βρυξέλλες


Δραματικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής επιτροπής απο νωρίς σήμερα το απόγευμα.Μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Πασοκ στην Βουλή να καλέσει σε ακρόαση τον επίτροπο κ. Αλμούνια,στην υπό σύσταση εξεταστική επιτροπή για την οικονομία,επικρατεί αναταραχή και ο κ. Μπαρόζο συνεκάλεσε έκτακτη σύνοδο του κολλεγίου των επιτρόπων.Για τρείς περίπου ώρες,οι επίτροποι συζητούσαν την σκοπιμότητα της ενέργειας και τους δόκιμους τρόπους αντιμετώπισης της.Το κολλέγιο των επιτρόπων επιφυλλάχθηκε να πάρει οριστικές αποφάσεις και θα επανέλθει αύριο,ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των κρατων-μελών.Αξιοσημείωτη πάντως ήταν η απουσία του κ. Αλμούνια,ο οποίος παρ' οτι ανεζητήθη επιμόνως απο τις υπηρεσίες της Επιτροπής δεν έγινε εφικτό να εντοπισθεί.Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν οτι προτίμησε να διαφύγει στις Σεϋχέλλες,ενω κατ' άλλους βρίσκεται στην Μαδέρα νήσο,ποιών την νήσσα.

3 σχόλια:

Poletti είπε...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα κληθούν από τη ΝΔ ο Πρόντι και ο Ντελόρ, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ρελάνς με Ζισκάρ ντ΄Εσταίν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Αλμούνια.

Μουργκάνα είπε...

Καλό ανώνυμε ...