“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Φεβρουαρίου 2010

Ο ντετέκτιβ Μάκης

Την ώρα που οι απανταχού κερδοσκόποι έχουν στήσει χορό πάνω στο ημιθανές σώμα της ελληνικής οικονομίας,ο Έλληνας πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου συμμετέχει σε φόρουμ για την ανακύκλωση στην Ινδία,οι έλληνες ανήσυχοι μεν,ατάραχοι δε σχολιάζουν εν ευωχία την ανιούσα των spreads ,ο μέγας Μάκης Αρσένης ανακαλύπτει την νέα συνωμοσία.Κατά τον κ.Μάκη,σύζυγον Λούκας, οι εκσυγχρονιστές του Πασοκ επέβαλαν το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης στον κ.Παπανδρέου με σκοπό να ροκανίσουν τους ισχυρούς δεσμούς του Προέδρου του Πασοκ με τον ελληνικό λαό.Η πολιτική οξυδέρκεια του κ.Αρσένη είναι πανθομολογούμενη.Όπως και οι μεγάλες επιτυχίες που συνόδευσαν την πολιτική του διαδρομή στην οικονομία,τις ένοπλες δυνάμεις και την εκπαίδευση.Το αστυνομικό του δαιμόνιο μόλις το ανακαλύπτουμε.

5 σχόλια:

frank είπε...

Ομολογώ οτι κάτι τέτοιο δεν το ειχα σκεφτεί αλλα ουτε και φανταστεί.. .Μεγαλειώδες...

κοραλία είπε...

Με αφορμή το άρθρο του αξιοσέβαστου κ. Καρακούση. Ειλικρινά ταπεινά καταθέτω τις σκέψεις μου. Ας ηρεμήσουμε, οι βάρβαροι δεν είναι προ των πυλών. Δεν χρειάζεται να τρέξουμε στις Θερμοπύλες, ούτε να χτυπάμε τα τύμπανα του πολέμου. Ας συγίσουν οι πολεμικές ιαχές δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου. Η ελλ. αποτελεί το 2,7% του ΑΕΠ της ευρωζώνης. Ψυχραιμία από τους επαγγελματίες πολιτικούς και δημοσιογράφους του πανικού. Ας κοιτάξουμε λίγο τα πράγματα με άλλη οπτική: Δεν είναι οι κερδοσκόπι που αμφισβητουν το κοινό νόμισμα και την πορεία της ευρωζώνης αλλά οι οικονομικές συνθήκες. Δεν είναι οι κερδοσκόποι που θέτουν υπό ομηρεία τις ευρωπαικές κυβερνήσεις αλλά η οικ. κατάσταση. Δηλαδή τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα και τα δημόσια χρέη των χωρών.
Σήμερα η moody's μιλά για υποβάθμιση των ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο είχε πει το ίδιο για την Βρετανία. Στη Γερμανία μειώθηκε η βιομ. παραγωγή το δεκέμβ. κατά 2,3%. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η περυσινή κρίση δεν είναι ακόμα πίσω μας και κοιτούν με δέος τις τεράστιες δανειακές ανάγκες όλων των χωρών. Θεωρώ ότι ενοχλημένοι οι ευρωπ. θα ακούν τον πρωθυπουργό "περί συντονισμένης επίθεσης" κοιτάζοντας τα χέρια τους. Το ερώτημα είναι: Είναι έτοιμες οι πολιτικές ηγεσίες της ΟΝΕ για ενιαία οικ. πολιτική? Είναι έτοιμη η ηγεσία της χώρας μας για ενιαία οικ. πολιτική στην ευρωζώνη? Ευχαριστώ, ταπεινά.

νικ είπε...

Το ερώτημα είναι: Είναι έτοιμες οι πολιτικές ηγεσίες της ΟΝΕ για ενιαία οικ. πολιτική? Είναι έτοιμη η ηγεσία της χώρας μας για ενιαία οικ. πολιτική στην ευρωζώνη?

Σωστότατη παρατήρηση. Και μπορεί η Ελλάδα να μπήκε στο στόχαστρο λόγω της καραγκιόζικης αντίληψης περί τα δημόσια οικονομικά, όμως, η κρίση φανερώνει βαθύτερες αδυναμίες στη διαχείριση της ευρωζώνης που αφορούν πολιτικές επιλογές. Πιό απλά, ό,τι είναι καλό για τη Γερμανία μπορεί να μην είναι καλό για την Ιταλία και τανάπαλιν. Πώς πετυχαίνεται ισορροπία ελλείψει ενιαίου πολιτικού κέντρου αποφάσεων;

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Η κρίση θα μπορούσε να διεγείρει την Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της πολιτικής ενοποίησης.Δεν εκτιμώ οτι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες.Οι πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη στερούνται δυναμικού πολιτικού οράματος και στρατηγικής Ευρωπαϊκής ανάπτυξης.

Romantikos είπε...

Γεράσιμος Κατσέλης(Υπουργός Παιδείας). "Για να γίνεις γιατρός ή μηχανικός πρέπει να διαγωνίζεσαι και στα θρησκευτικά"!!!
Μιλάει αυτός που λόγω των μεγάλων ικανοτήτων του κόντευαι να ρίξει μιά κυβέρνηση, στρέφοντας τότε τη νεολαία εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ! Αυτά τα έκανε για να στρέψει τη νεολαία κατά των εκσυγχρονιστών;