“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Φεβρουαρίου 2010

Φορολογικά μέτρα.

Σε φορολογικό κλοιό μπαίνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, για τους οποίους η κυβέρνηση ετοίμασε και θέτει σε εφαρμογή ένα σκληρό πακέτο μέτρων, το οποίο πρώτο στόχο έχει να περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Με τις αλλαγές που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θίγονται μισθωτοί, συνταξιούχοι και όσοι έχουν εισοδήματα ως 40.000 ευρώ από τη νέα φορολογική κλίμακα, όμως όλοι μπαίνουν σε περιπέτεια και σε κυνήγι αποδείξεων πολλών χιλιάδων ευρώ για να μη φορολογηθούν επιπλέον. Από την άλλη, όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες θα εκδίδουν αποδείξεις μέσω ταμειακών μηχανών που θα λειτουργούν παντού.http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=290839&dt=10/02/2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"13. Φορολόγηση της εκκλησίας

Η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας φορολογείται όπως και των άλλων ΝΠΔΔ κοινωφελούς σκοπού. Ομοίως φορολογούνται και τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας και των ιερών μονών"
Άρα τα διακηρυσόμενα για φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας που αξιοποιείται επιχειρηματικά για εμπορικούς σκοπούς, πάνε περίπατο.
Αίσχος !!!

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

.....Οι πλούσιοι περισσότερα…..και οι φτωχοί λιγότερα….,…..
με…..''ένα κι ένα ίσον δέκα…..''….,ω παλιομαντάμ Εξουσιά….,
οι μεν στα ντιχταρντά χάδια…..κι οι δε στα ντουμπουρντού χαστούκια….!

Κι εσύ,κλώσσα Εφορία….,κλείνεις τα μάτια στους πλούσιους….,τους τα δίνεις…..κι είναι,όλο,συν….,
μα…..στους φτωχούς τ’ ανοίγεις τα μάτια….,τους τα πνίγεις…..κι όλο πλην….!

.....Λοιπόννννν….,οι πλούσιοι,πάντα,ανώτερα…..και οι φτωχοί κατώτερα….,…..
και οι Βουλευτάδες….,χμ,με έναν νόμο….,διπλασιάζουν,και,το μισθό –τους….,…..
οι μεν χάδια ντιχταρντά…..κι οι δε χαστούκια ντουμπουρντού….,χα,άξιοι όλοι….!.....


Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

κοραλια είπε...

Για τα εισοδήματα μέχρι 40000ευρώ το μεγάλο κόλπο είναι "εφόσον συγκεντρώσουν αποδείξεις 30% του δηλωθέντος εισοδήματος". Άντε δηλαδή να έχεις εισοδ. 25000Ε και να πρέπει να μαζέψεις περίπου 6000Ε αποδείξεις. Η φορολογική ελάφρυνση, ίσως γίνει φορολογική επιβάρυνση. Η εύκολη λεία.

Μουργκάνα είπε...

Χρέος όλων των πολιτών οι αποδείξεις. ΧΡΕΟΣ. Εδώ πρέπει να επιβληθεί κομματική πειθαρχία.

Έχουμε βαρεθεί κύριοι με τα πάντα. Έχουμε ιδέες, έχουμε όρεξη για επιχειρηματική δράση φτιάξτε ένα σύστημα σταθερό να μπορούμε να παίξουμε μπάλα ισότιμα με όλους.