“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Φεβρουαρίου 2010

Η Συγγραφή της Ιστορίας της Οικονομίας

Γράφει ο ΓΡΥΠΑΣ.Τι κρύβει πάλι αυτή η πρωτοβουλία για τη σύσταση επιτροπής διερεύνησης της οικονομίας ;
Καλά !! αν μια κυβέρνηση ακολουθεί καλή ή κακή οικονομική πολιτική την επιβραβεύει ή την τιμωρεί ο λαός. Όπως για παράδειγμα, ο λαός έδωσε την κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ με 10 μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ., την οποία τιμώρησε για 232 ακριβώς -όπως τους έχω μετρήσει- λόγους, οι 2 βασικότεροι εκ των οποίων ήταν το μανιώδες κλεπταρπακτικό γιουρούσι και βεβαίως ο άλλος σοβαρός λόγος, το μπάχαλο της οικονομίας. Έτσι ο λαός τιμωρεί τις κακές κυβερνήσεις. Σημειώνουμε και υπενθυμίζουμε ότι το οικονομικό μπάχαλο της ΝΔ, ο λαός το κατάλαβε μόνος του. Αν το είχε καταλάβει και το είχε αναδείξει το ΠΑΣΟΚ όλο τον προηγούμενο χρόνο, θάχε αφοπλίσει τον Καραμανλή που δεν θα μπορούσε (όπως το έκανε) να αρπάξει την ευκαιρία με το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, τον Οκτώβρη του 2008 και το δικό του μπάχαλο, τη δική του ευθύνη για την ανετοιμότητα και αδυναμία της χώρας να αντιμετωπίσει την κρίση, να τα φορτώνει στους ξένους.
Υπάρχει βάσιμη υποψία ότι ο ΓΑΠ φτιάχνει την επιτροπή αυτή στα πλαίσια ενός νέου μεγάλου κύκλου λαϊκής επιμόρφωσης. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πιστευτό, αν δεν υπήρχε κάτι περίεργο την προηγούμενη εβδομάδα. Ξαφνικά και από την Αμερική έσκασε η πληροφορία, ότι «το 2001 η ελληνική κυβέρνηση (ΥΠΕΘΟ) έκανε παιγνίδια με SWAPS και λογιστικές αλχημείες για νάναι συνεπείς οι ελληνικοί οικονομικοί δείκτες με τους όρους της ΟΝΕ» (σκεφτήκανε μερικοί ότι οι Έλληνες δε θυμούνται τί φάγανε το μεσημέρι, θα θυμούνται πότε η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ ; να γίνει ένα μπουρδούκλωμα του ‘99 με το 2000 και του 2000 με το 2001 και πάει λέγοντας). Έγινε μεγάλη βαβούρα για κάποιες μέρες. Πολύ επιθετικοί οι δεξιοί ,και οχι μονο ,δημοσιογράφοι, καταγγελτικός λόγος, ενοχοποίηση, ειρωνία, για το πώς το ΠΑΣΟΚ έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ. Μάταια ο Παπαπαντωνίου πληροφορούσε ότι ήταν πρωτοβουλία άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων την οποια ακολούθησαν πολλές χώρες της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Απαράδεκτα καθυστερημένα έκανε μια δήλωση ο Παπακωνσταντίνου.
Επειδή δεν πιστεύουμε σε συμπτώσεις, έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αυτή η επιτροπή θα κάνει κακό, και φαίνεται ότι κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ θέλουν να κάνει κακό, στα πλαίσια του ... «να μη μείνει τίποτε όρθιο που να μπορεί να αμφισβητήσει το σύστημα εξουσίας». Δεν είναι παράξενο ρε παιδιά, τη δουλειά που πρέπει να κάνουν μερικά διδακτορικά που αφορούν τη μεταπολιτευτική ιστορία της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τη συγγραφή Ιστορίας, να την κάνουν τρέχουσα πολιτική πράξη ; Δεν είναι τόσο αθώο το ζήτημα. ‘Ισως να κρύβει περισσότερα απο οσα φαντάζονται αυτοί που είχαν τη φαεινή ιδέα,δεν φημίζονται άλλωστε για την εξυπνάδα τους.

1 σχόλιο:

ρεπορτερ είπε...

"Να μη μείνει τίποτα όρθιο, που να μπορεί να αμφισβητήσει το σύστημα εξουσίας" του Γεωργίου. Επιτέλους η νέα μεταπολίτευση. Η κωμωδία με την τραγωδία χέρι-χέρι.