“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Μαρτίου 2010

Ανασφάλεια και ανησυχίες.

Στην εικόνα της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου οι αμυχές τείνουν να αυξάνονται. Η έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης παρατηρούνται σε καθημερινή πλέον βάση.Δεν είναι λίγοι οι υπουργοί που φαίνεται να αγωνιούν περισσότερο για το προφίλ τους και λιγότερο για την ταχεία και αποτελεσματική του Προγράμματος Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης ,που εμπίπτει στον τομέα ευθύνης τους.Ο κάθε υπουργός νοιώθει την ανάγκη,στις συνεντεύξεις που παραχωρεί,να καταθέσει έστω και μιά πρόταση που κινείται εκτός κυβερνητικού πλαισίου και της ατζέντας που θέτει ο πρωθυπουργός.Οι πρόσφατες αντιπαραθέσεις,υπαινιγμοί και συγκρούσεις κυβερνητικών με κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη εντείνουν την ανασφάλεια και τις ανησυχίες των πολιτών που χειμάζονται,υπομένουν και απαιτούν απο την κυβέρνηση και τον κ. Παπανδρέου συνέπεια,σταθερότητα,τόλμη και αποφασιστική υλοποίηση πολιτικής εξόδου απο την κρίση.Ο κ.Παπανδρέου οφείλει εδώ και τώρα να αντιμετωπίσει τις παραπάνω αλλά και όλες τις κυβερνητικές δυσκαμψίες.Οι καιροί ου μενετοί.

1 σχόλιο:

νικ είπε...

Τα ωραία θα τα δούμε με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο... Ενώ ο Πρωθυπουργός μας θα ταξιδεύει...

Παρεμπιπτόντως, ο Σημίτης αναφερόμενος στη δεκαετία του '90 μιλά για τη σαφή στήριξη που παρείχε συστηματικά στους Υπουργούς Οικονομίας σε σχέση με άρνηση ικανοποίησης αιτημάτων άλλων Υπουργών και στελεχών του κυβερνητικού μηχανισμού...