“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Μαρτίου 2010

Γκίκας Χαρδούβελης: Οι ελληνικές ανισορροπίες οφείλονται κυρίως στους Έλληνες

Το 2009 τερματίζεται μια πορεία σύγκλισης του ελληνικού βιοτικού επιπέδου με αυτό της ΕΕ-15, που διήρκεσε 13 έτη, από το 1996. Εν τω μεταξύ, η ανεργία αυξάνει, τα πραγματικά εισοδήματα συμπιέζονται και τα κέρδη των επιχειρήσεων μειώνονται. Το μεγάλο ερώτημα σήμερα είναι η διάρκεια της στενωπού στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία, κυρίως λόγω των δικών της εγγενών ανισορροπιών, του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=1000

2 σχόλια:

ΣΑΜ είπε...

Τώρα τα θυμήθηκε και αυτός.Οταν ήταν στο Σημίτη δεν τα ήξερε?

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι τόσοι οικονομολόγοι στην Ελλάδα μεγέθους Χαρδούβελη πως άφησαν την Ελλάδα να φθάσει εκεί που βρίσκεται, άξιος ο μισθός τους, έφαγαν εφαγαν έφαγαν και δυστυχώς τώρα παίρνουν τον δικό μας μισθό!!!