“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Μαρτίου 2010

Έξω πάμε καλά, μέσα...

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας.
Οι ευχές των Ελλήνων συνοδεύουν τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου στο υπερατλαντικό ταξίδι του. Η συνάντηση με τον πρόεδρο των Η.Π.Α. είναι απο μόνη χρήσιμη, κρίσιμη και σημαντική.Το ίδιο και τα αποτελέσματα της. Ας ελπίσουμε για τα καλλίτερα. Ας ελπίσουμε οτι στρατηγικές επιλογές της χώρας που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις(η κάθε μία με τον τρόπο της) τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν θα αμφισβητηθούν στο όνομα πρόσκαιρων και στρατηγικά ανωφελών κερδών.
Η επιδίωξη καλών σχέσων με τις Η.Π.Α., καθ’ όλα λογική και θετική δεν επιτρέπεται να οδηγήσει, ενδεχομένως, στην αποσταθεροποίηση της ευρωπαϊκής προσπάθειας να ενδυναμώσει τον αυτόνομο και ηγεμονικό της ρόλο. Η κατανόηση των αυτονοήτων μας καθιστά αισιόδοξους και ελπίζουμε οτι την επιστροφή του πρωθυπουργού στα πάτρια εδάφη, θα συνοδεύουν καλά μαντάτα. Γιατί στο εσωτερικό της χώρας τα πράγματα για την κυβερνητική παράταξη δεν είναι ρόδινα. Υφυπουργός υφίσταται δριμείαν επίθεση απο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος του. Οι λοιποί κυβερνητικοί κρύβονται. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αναγγέλουν το τέλος των ήσυχων καιρών.
Το Πασοκ, κόμμα-κέλυφος πλέον, υφίσταται μόνον ως κυβερνητική εκδοχή.Ο κίνδυνος της κοινωνικής του αποδιάρθρωσης είναι κάτι παραπάνω απο ορατός. Η πολιτική του κ .Παπανδρέου επικρίνεται απο τους κομματικούς του φίλους και τυγχάνει υποστήριξης απο εκείνους που δεν απολαμβάνουν την συμπάθεια του πρωθυπουργού. Και το χειρότερο. Ούτε στο Ταμείο Αλληλεγγύης του κ.Πετσάλνικου βρέθηκαν λεφτά.
Πηγή:Περιοδικό Μεταρρύθμιση

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση με την κατάργηση της βίζας είναι θετική πράξη αναμενόμενη.Δεν πρόκειται για επιτυχία.Ο ΓΑΠ γιατί δεν έκανε απο κοινού δηλώσεις με τον Ομπάμα?

Ανώνυμος είπε...

Ήταν δευτεροκλασάτη επίσκεψη, δηλαδή ανεπίσημη, δεν προβλέπεται δηλώσεις από κοινού, ούτε δημοσιογράφοι στο τζάκι, αλλά μια απλή φωτογραφία.

dimokratikos politis είπε...

Νομοσχέδιο Ραγκούση για Δημόσια Διοίκηση.
Αφήνει άθικτο το μηχανισμό της ΝΔ. Μοριοδοτεί τους "δοτούς" Διευθυντές του συστήματος ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ και αφήνει απ΄ έξω όσους δεν κρίθηκαν από τη ΝΔ. Έλεος κύριε πρώην Δήμαρχε!!
Ακόμη δεν θέλετε να αναλάβετε τη κρατική μηχανή; Με το μηχανισμό Αλογοσκούφη θα αυξήσετε τα έσοδα και θα μειώσετε το έλειμα; ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΗΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Οι βουλευτές τι κάνουν; Μούγκα στη στρούγκα πάλι;

frank είπε...

@αγαπητέ Στέφανε. Η κοινωνική αποδιαρθρωση του κινήματος,ξεκίνησε πριν μια δεκαετία οπου, η αγωνιώδης πλήν όμως επετυχημένη προσπάθεια του πρωθυπουργου ΣΗΜΙΤΗ για συγκλιση και νομισματική ένωση,δεν μπόρεσε να μετουσιώσει,το όραμα, σε μύνημα και ενσωμάτωση στη βάση και ω του θαύματος οι τότε πριονιστές της καρέκλας του πρωθυπουργου,συνεπείς στις διακυρήξεις τους εμφανίζονται εως και της σήμερον.Και δεν ομιλώ μόνον για τους παπουτσο-παναγιωτακόπουλους, αλλά και για μερικούς δήθεν υποστηρικτές του εκσυγχρονισμού ,τους ανεπαρκείς ,που στοχεύοντας στην προσωπική τους ευμάρεια και στους οποίους φυσικα δεν συμπεριλαμβάνεσαι.