“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Μαρτίου 2010

Υπάρχει ελπίδα?

Απο την ομιλία του Αλέκου Παπαδόπουλου στην Ημερίδα της
Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας,σήμερα(13/3) στον Πύργο.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχει ελπίδα ανάταξης της χώρας. Αν ο σημερινός εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα. Αν υπάρχει αισιοδοξία και που την αναζητούμε.
Πιστεύω ότι δεν θα υποπέσω στο ολίσθημα της υπερβολής, αν ισχυρισθώ ότι σήμερα διαμορφώνεται μια νέα γενιά ανθρώπων σε ολόκληρο το πολιτικοκοινωνικό φάσμα, στο χώρο τον εργασιακό, στο χώρο των νέων επιστημόνων, στο χώρο τον επιχειρηματικό, που μπορούν να στοχάζονται και να κρίνουν ορθά, να δρουν και να πράττουν με ευθυκρισία και ευθυγνωμία και ακόμη να οραματίζονται ελεύθερα.

http://docs.google.com/Doc?docid=0AUlJEFOake9pZGRoZ2poZ2NfMDIzbWZzM2M2&hl=el

1 σχόλιο:

SAM είπε...

Πολύ εγώ βρε παιδί μου.Σωστές σκέψεις,διαπιστώσεις,παρατηρήσεις και ατελείωτο παράπονο ο πολιτικός λόγος του Παπαδόπουλου.Οι πολιτικοί πρέπει να παλεύουν μέχρι τέλους.Ο Παπαδόπουλος και ο Σημίτης δύο άξιοι πολιτικοί έφυγαν νωρίς.Αυτό είναι το μεγάλο λάθος του.