Εθνική Αυτογνωσία σημαίνει να συνειδητοποιήσει η ελληνική κοινωνία ότι η χώρα εισήλθε σε μια βαθειά και αγνώστου διαρκείας περίοδο μεγάλης δυσπραγίας και απομείωσης, όχι μόνο λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους, αλλά συνδυαστικά και περισσότερο λόγω του υψηλού ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, δηλαδή λόγω της αποξηραμένης οικονομίας μας και της χαμηλής εδώ και χρόνια ανταγωνιστικότητάς της.
http://www.apapadopoulos.gr/main/rec/sp_gr/sp146/sp146.html
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.
"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."
5 σχόλια:
πολυ καλη ομιλία.επιτέλους να ανοίξουν κάποια στόματα και να ακουσθούν κάποιες απόψεις και απο το ΠΑΣΟΚ. αυτή η άκρα του τάφου σιωπή δεν αρμόζει σ΄ ενα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είδα κάπου - στό ΒΗΜΑ- και κάποιες απόψεις του Σημίτη. όπου κτυπάει το σαμάρι - ΕΕ - για να ακούσει το Γαϊδούρι - ΓΑΠ --. Κώστα μου εσύ το ξύλο θα το φάς γιατί μας τον έφερες.
εδώ οι απόψεις Σημίτη από το ΒΗΜΑ.
Το Πρώτο Θέμα επίσης αναδημοσιεύει την προφητική ομιλία Σημίτη στη Βουλή το Δεκέμβρη του 2008 περί ΔΝΤ. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, κάποιος τόσο δικαιωμένος από τις εξελίξεις θα είχε ειδικό βάρος. Πολύ περισσότερο όταν είναι πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Ακούς Γιωργάκη Παπανδρέου;
(Πάντως, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Από τη στιγμή που η ΟΝΕ είναι μονόδρομος, τι το καλύτερο από το να βρεθεί στη διαχείριση της κρίσης ό,τι πιό οπισθοδρομικό στο ΠΑΣΟΚ και να λουστεί εκείνο τις συνέπειες των πράξεών του;)
Καλός ο Αλέκος, αλλά θα ήθελα να ακούσω περισσότερα για τις ευθύνες μας στο πλαίσιο της Εθνικής Αυτογνωσίας. Γιατί δεν μιλάς για τη διαφθορά Αλέκο; Γιατί δεν μιλάς για τον εκφυλισμό των κομμάτων που κατέληξαν σε δεξαμενές διορισμών και αφαίμαξης του Δημοσίου ενώ θα έπρεπε να είναι δεξαμενές πολιτικής σκέψης; Γιατί δεν μιλάς ευθέως και για τις ευθύνες μας στο ΠΑΣΟΚ; Η πορεία κάποιων συντρόφων από τη δεκαετία του 80 λέει πολλά. Ναι, κάποτε πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να παραχθεί πλούτος στη χώρα, και αυτοί που τον παράγουν να ανταμείβονται, αλλά πώς θα το καταλάβουμε αυτό; Και πώς θα πορευθούμε; Με αυτούς που έπρατταν τα αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια;
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο "ΛΟΓΙΣΤΑΚΟΣ"
ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ
Δ.Ν.Τ. τα παιδια του open gov.
τι υποβαθμιση και αδιαφορια της ειχαν ριξει?
Ουτε σχολιο μονο οτι "ως πρωην
πρωθυπουργος δικαιουται να εχει τις αποψεις του"
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ? ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΛΙ!!!!!!!!!!!
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ¨" Ελα εδω και ξεστραβωσε μας" τρεχουν στον καθε
SOROS , ROUBINI, GOLDMAN SACHS , κλπ επι πληρωμη ειδικους.
Γι ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ
οτι εχει και τις ευθυνες του που μας φορτωσε αυτον τον ανικανο ΓΑΠ
και το αχρηστο "περιβαλλον" του
Με αφορμή την ομιλία Αλ. Παπαδόπουλου από τα σημερινά ΝΕΑ (27.4.2010) και τη στήλη αγιογραφίες:
"Είναι η ελληνική κοινωνία που δεν αντέχει την προσαρµογή ή οι έλληνες πολιτικοί; Μέχρι στιγµής προκύπτει σαφώς το δεύτερο."
Δημοσίευση σχολίου