“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Μαΐου 2010

Η κατάρα του Π

H φετεινή πρωτομαγιά είναι διαφορετική.Οι εργαζόμενοι διεκδικούν "λιγότερες απώλειες".Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να "μη γυρίσει ο χρόνος πάρα πολύ πίσω". Οι εργαζόμενοι πιθανόν αγκυλωμένοι απο τον φόβο και την ανασφάλεια να αποδεχθούν πολιτικές "μείωσης της βλάβης".Οι εργαζόμενοι ίσως σκεφθούν πως ήρθε ο καιρός να απαλλαγούν απο την ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ Π. Παναγόπουλος,Παπασπύρου,Πολυζωγόπουλος,Παπακωνσταντίνου........................... και βάλε.Καλή Πρωτομαγιά.

32 σχόλια:

νικ είπε...

και πρωτομαγιάτικος Σημίτης

Γιατί το άρθρο μου φαίνεται κάπως άχρωμο; Έχω την εντύπωση πως λείπει έντονα το στοιχείο της προοπτικής και κυριαρχούν μόνο οι διαπιστώσεις...

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγάλος αναμορφωτής μέσω internet και email που επιλέγει τους άριστους και οχι τους αρεστούς (ΓΑΠ)(βλέπε κουτούπης) και ο σακιδοφόρος οικονομικός αναμορφωτής της χώρας (ΠΑΠ) μας παραμύθισαν ακόμα και προ ολίγων ημερών οτι τα μέτρα της 3/3 είναι αρκετά και οτι το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει επί πλέον μέτρα!!!!!! Δύο τινά συμβαίνουν.
1)Δεν τους μετέφρασαν σωστά αυτά που τους είπαν, πράγμα αδύνατον γιατί τα αμερικάνικα τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά!!!!!(;;;;)
2)Δεν κατάλαβαν τους οικονομικούς όρους
3)Είπαν συνειδητά ψέματα.
Το ΔΝΤ μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει εάν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, δεν μπλοφάραμε (με το ΔΝΤ), δεν λέγαμε "λεφτά υπάρχουν", δεν διαδίδαμε οτι θα φορολογήσουμε τις καταθέσεις, δεν λέγαμε οτι δεν θέλουμε χρήματα, δεν, δεν, δεν, .........
Επιτέλους αυτός ο τόπος πρέπει να ζήσει. Δεν του αξίζει τέτοια τύχη!

katerina είπε...

Μακάρι να χρειαζόταν απλά να προσωποιήσουμε το προβλημα. Θα το λύναμε ευκολα.

Σίγουρα η διαχειριστική ανεπάρκεια πολλών, επιβάρυνε παρα πολύ τα πραγματα. Αλλά η ουσία, η πραγματική ασθένεια όλου ή σχεδόν όλου του πολιτικου προσωπικού, είναι η ιδεολογική φτώχεια. Και αυτή η συνολική "φτωχεια" των εκάστοτε κυβερνώντων, έφερε και την διαχειριστική ανεπάρκεια ειτε ως συμπτωμα της ασθένειας, ειτε ως ...μαγκιά.

Αν δεν πάψουν να αγοράζουν ιδέες σε ιδεολογικά super markets, αν δen αποκτησουν ιδεολογικό πλαισιο σαν το κυριο εργαλείο παραγωγής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, θα συζητάμε πάντα τα ίδια πραγματα,θα μοιρολογουμε, θα σιχτιριζουμε και ...δεν θα ελπίζουμε.

Τωρα πια, είναι πολύ αργά για δακρυα, συγνώμες, και αυτοκριτικές που θα λειτουργούν σαν αναχωμα για την ανανεωση του πολιτικου σκηνικου. You can't teach an old dog new tricks, λένε οι Εγγλέζοι. Και το δικό μας πολιτικό προσωπικό, μεγαλωσε, γαλουχηθηκε, ανδρωθηκε και περιχαρακωθηκε μέσα σε αυτό το σάπιο απο κάθε άποψη, πολιτικό σκηνικό.

Κάθε κριση, φερνει την αλλαγή. Το 1909 είναι η πιο χαρακτηριστική αλλά και τόσο ...όμοια, με την σημερινή περίοδο. Και σε ποιοτικά και σε ποσοτικά στοιχεία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα; Μένει να το δουμε. Αλλά και ποτέ η Ιστορία δεν σεβαστηκε κομματικές σφραγιδες και κομματικά οφιτσια.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γράφεις και Παπανδρέου @@@@ την αλυσίδα μου !!!!

Είμαστε σκλάβοι πρώτα από όλα στο μυαλό ρε γαμώτο. Μας προδίδει ο φόβος να πουμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας ξεκινά πρώτα από την πληροφόρηση της.
Πείτε τα πράγματα με το όνομα τους
Το μόνο που έχεις να χάσεις είναι οι αλυσίδες σου.

Συγνωμη για τον τονο αλλα οι στιγμες βλεπεις δεν ευνοουν την πολιτικη και τα μισολογα

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

@νικ.Γιατί το άρθρο μου φαίνεται κάπως άχρωμο;
Η μόνη άξια συζήτησης προοπτική τούτη την ώρα είναι η έξοδος απο την κρίση με τις κατά το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τους εργαζομένους και η ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την χώρα.Με άλλα λόγια τα αυτονόητα,που απαιτούν υπέρβαση όσων εμπόδισαν και εμποδίζουν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

@papaioannou.Κανένα πρόβλημα με τον τόνο.Το πρόβλημα είναι η παραγωγή πολιτικής σκέψης και η ανάπτυξη πολιτικής δράσης με τους όρους της νέας εποχής.Δηλαδή να υπάρξουμε διαφορετικά απο το χθές.Πιθανόν δεν έχω να σου παρουσιάσω μια νέα ολοκληρωμένη εναλλάκτική πλατφόρμα,αλλά ιδέες και σκέψεις που μπορούν να συνδράμουν σε μια σχετική προσπάθεια.Και δεν υπάρχει κανένας φόβος για κανέναν και για τίποτα.Απλά με διακατέχει αίσθημα ευθύνης και δεν μπορώ να πω φύγε Παπανδρέου,όταν δεν διαθέτω αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για την ηγεσία του Πασοκ.Για τούτο άλλωστε προσφεύγω στον πλάγιο και υπαινικτικό λόγο.Για να ωθήσω τις σκέψεις και για να συμβάλλω(?) στην ωρίμανση των εξελίξεων.Χαίρε.

νικ είπε...

"δεν μπορώ να πω φύγε Παπανδρέου,όταν δεν διαθέτω αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για την ηγεσία του Πασοκ"

Ορθόν.

Αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι να επανέλθει ο πολιτικός διάλογος και ο προβληματισμός. Αν μπορούν να διορθωθούν πληγές ετών. Αλλά, επιτέλους, η κρίση πρέπει να μας οδηγήσει σε κόμματα - δεξαμενές πολιτικού προβληματισμού και όχι τακτοποίσης ημετέρων...

καλιγωτής είπε...

ειδα προχθές εκείνο το κρατικοδίαιτο συνδικαλιστικό ζόμπι, τον Πολυζωγόπουλο να συμφωνεί με τα μέτρα και ήρθαν στη μνήμη μου οι πύρινοι λόγοι που έβγαζε κατά των μέτρων Γιαννίτση. Τι ξεφτίλα για τον άνθρωπο. Και κάτι άλλο: Αυτές τις μέρες πολλά γράφονται και λέγονται για τις αποδοχές των πολιτικών και ορθώς λεγονται.Για τις αποδοχές των αρχισυνδικαλιστών γιατί δεν μιλάει κανείς; Πόσα παίρνουν οι κ. Πολυζωγόπουλος, Παναγόπουλος ,Παπασπύρου και κείνο το άλλο αστέρι του σοσιαλισμού ο Καραμίχας;

νικ είπε...

"Με άλλα λόγια τα αυτονόητα,που απαιτούν υπέρβαση όσων εμπόδισαν και εμποδίζουν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης."

Ίσως θα περίμενα πιό διεισδυτικό Σημίτη ως προς την προοπτική και γι αυτό έκανα την εκτίμηση για άχρωμο. Ναι, τα προφανή λέει, αυτά που δεν ήθελαν να δούν κάποιοι 10 χρόνια πριν. Με δεύτερη ανάγνωση πάντως, είναι ενδιαφέρον πως το άρθρο δεν υπαινίσσεται τίποτα για τον ΓΑΠ. Την κρίσιμη ώρα αυτή (αγαπητέ Παπαϊωάννου) αμφισβήτηση του ΓΑΠ χωρίς σαφή εναλλακτική πρόταση είναι υπονόμευση της ίδιας της χώρας...

νικ είπε...

@καλιγωτής

Αναρωτιέμαι πότε θα βρεθούν δημοσιογράφοι που θα σταθούν στο ύψος τους και θα τους καλέσουν για να τους επισημάνουν την ανακολουθία.

Στη Βρετανία ολόκληρος πρωθυπουργός υποχρεώθηκε σε ταπεινωτική συγγνώμη (από τους δημοσιογράφους) για τον χαρακτηρισμό που έκανε για ψηφοφόρο χωρίς να καταλάβει πως το μικρόφωνο ήταν ανοικτό. Στην Ελλάδα, πότε η υπέρβαση των πελατειακών σχέσεων θα αγγίξει και τη δημοσιογραφία;

καλιγωτής είπε...

@ νικ θα πρέπει να γνωρίζεις πως όπου πήγε το ΔΝΤ είχε ηθελημένα ή όχι ή μάλλον ελεγχόμενα ή όχι, και αμεση επιροή στις πολιτικές εξελίξεις. Ο λαός οταν εξεγερθεί δεν θα καθίσει να προβληματιστεί πρώτα ποιά εναλλακτική πρόταση εχει για πρωθυπουργό. Ο τυφώνας δεν πάει απο το πεζοδρόμιο.Από αύριο δύο δυνατότητες διακυβέρνησης έχει ο λαός αυτός: Η θα έχει κυβέρνηση μαριονέτα του ΔΝΤ η θα έχει κυβέρνηση που θα έλθει στην εξουσία μέσα απο λαϊκή εξέγερση και κόντρα στο ΔΝΤ. Τρίτη δυνατότητα δεν υπάρχει. Τώρα τα περί κομμάτων -= δεξαμενών πολιτικής σκέψης, αυτά είναι για άλλες εποχές, και για περιόδους πολιτικής ομαλότητας. Τώρα τα κόμματα θα δοκιμάζονται στο καμίνι του αγώνα. Οι κουρασμένοι και οι συμβιβασμένοι ας καθήσουν σπίτια τους

μικρή άρκτος είπε...

Ακουσα απόψε στο δελτίο ειδήσεων πως ολοκληρώθηκε η κυβερνητική σύσκεψη για την οριστικοποίηση των μέτρων, καιπως παρέμειναν στο Υπουργείο οικονομικών οι Παμπούκης και Βενιζέλος για να επεξεργαστούν νομοτεχνικά τα μέτρα. Δηλαδή ο Βαγγέλης είναι ας πουμε κάτι σαν ο Παυλόπουλος του ΓΑΠ !!

νικ είπε...

@καλιγωτής

Αντίσταση στο ΔΝΤ σημαίνει αυτόματα χρεοκοπία, κατάρρευση των τραπεζών, απώλεια καταθέσεων, και μείωση του βιοτικού επιπέδου και μισθών σε επίπεδα πολλαπλάσια αυτών που θα γίνουν με τα μέτρα. Δε νομίζω πως υπάρχει κανείς σώφρων που το προτιμά αυτό.

ΣΑΜ είπε...

Δηλαδή ο Βαγγέλης είναι ας πουμε κάτι σαν ο Παυλόπουλος του ΓΑΠ !!
O Βενιζέλος,όσο θα παραμένει υπουργός υποχρεούται να συνδράμει.Άλλως παραιτείται.Αυτό δεν το βλέπω προς το παρόν.Χώρια που νομίζω ότι και να του έδιναν την ηγεσία δεν θα την έπαιρνε με τίποτα.

iuly είπε...

τώρα που σφίξανε οι ... επικαθήμενοι στη σέλα ποδηλάτου, είδα να καλούνται Ρέππας και Βενιζέλος στο επιτελείο λήψης κυβερνητικών αποφάσεων.Τι έγινε η παιδική χαρά; την έστειλαν πeνταήμερη.Ελπίζουμε τώρα για το καλό της χώρας να μην ανανεωθεί και το 6μηνιαίο πρόγραμμα stage κυβερνητικής μαθητείας για κάποιους υπουργούς.

νικ είπε...

Kαι για να γίνει ξεκάθαρη αυτή η χαζομάρα περί δήθεν αντίστασης στο ΔΝΤ. Αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας αύριο, σημαίνει πως αδυνατούμε να δανειστούμε. Προ τόκων (τους οποίους πείτε πως σταματάμε να πληρώνουμε), το φετινό έλλειμμα είναι περί τα 10 δις. Πού θα τα βρούμε αυτά; Αν το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού αντιστοιχούν σε όφελος 3 δις, εδώ μιλάμε για άλλους 5-6 μισθούς! Στο μεταξύ τα ελληνικά ομόλογα στα οποία έχουν έκθεση οι τράπεζες είναι παλιόχαρτα, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να αδυνατούν να ισοσκελίσουν τα βιβλία τους. Το οποίο σημαίνει χρεοκοπία τραπεζών και κρατικοποίηση. Με τι λεφτά το κράτος θα εγγυηθεί τις καταθέσεις όταν δεν μπορεί να δανειστεί; Μπορεί να τις μετατρέψει σε αναγκαστικά ομόλογα ή σε νέες δραχμές ένα νόμισμα που με το καλημέρα θα χάσει 50% σε σχέση με το ευρώ (τουλάχιστον). Τι σημαίνει αυτό; Οι καταθέσεις μειώνονται στο μισό, η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί, τεράστια μείωση του βιοτικού επιπέδου (που θα πλήξει πρώτα τους μικρομεσαίους, όχι αυτούς που έχουν σπίτια στο Λονδίνο και καταθέσεις στη Γενεύη)

Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η ιστορία με ανυπακοή στο πρόγραμμα στήριξης. Η στήριξη είναι μονόδρομος και εμείς πρέπει να δούμε τι λάθη κάναμε και να κτίσουμε μία κοινωνία και πολιτεία που δεν θα τα επαναλάβουν. Ποτέ πιά.

ΣΑΜ είπε...

@νικ.Συμφωνώ.Όπως επίσης συνφωνώ και με το προηγούμενο σχόλιο σου για τον πολιτικό διάλογο και προβληματισμό.Ωστόσο επίτρεψε μου να διατηρώ επιφυλάξεις κατά πόσο τα υπάρχοντα κόμματα μπορούν να μετεξελιχθούν σε κόμματα της νέας εποχής.Όχι ότι πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για νέα κόμματα,αλλά ως σκέψη διατρέχει σημαντικό μέρος των πολιτών.Πάντως μου φαίνεται δύσκολο να πάμε στην νέα εποχή με τους ίδιους πολιτικούς σχηματισμούς.

νικ είπε...

@ΣΑΜ

Ούτε εγώ είμαι σίγουρος για το κατά πόσο θεωρώ πως μπορούν να μετεξελιχθούν πραγματικά τα υπάρχοντα κόμματα και να εξαγνιστούν από τις αμαρτίες τους. Σε προσωπικό επίπεδο, ακόμη κουβαλώ έντονα σημάδια από το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 όταν βλέπω την πορεία κάποιων συντρόφων του τότε...

καλιγωτής είπε...

@ νικ
Ισως δεν έγινα κατανοητός. όταν μιλάω για ανάδειξη κυβερνήσεων κόντρα στο ΔΝΤ, εννοώ κόντρα στις πολιτικές προτιμησεις - επιλογές του ΔΝΤ. Δεν μίλησα για εναντίωση στο πρόγραμμα στήριξης. Οι κυβερνήσεις μαριονέτες θα εξοβελισθούν και αυτές θα αποτελούν τον πρώτο στόχο. Γιατί δεν πρέπει να αμφιβάλουμε πως το ΔΝΤ εν όψει της 10ετούς παραμονής του στην Ελλάδα,πέρα απο τα οικονομικά μέτρα θα έχει ενδιαφέρον και για τις πολιτικές εξελίξεις και θα προσπαθεί να τις επηρεάζει. Εχεις καμμία αμφιβολία;

νικ είπε...

@καλιγωτής

οκ, συγγνώμη για την παρανόηση. Συμφωνώ, η συνδιαλλαγή με το ΔΝΤ απαιτεί και κυβερνήσεις με οντότητα και παρουσία, όχι παιδικές χαρές.

Παρεμπιπτόντως, είναι ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρθηκαν (ειδήσεις mega) πως το ΔΝΤ ζητά "Υπηρεσία Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων" επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Έπρεπε το ΔΝΤ να μας το πει αυτό για να το κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !
Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ
" ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ" ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ "Π" , ΣΤΑ ΓΑΠακια και ΣΤΟΥΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ"
ΠΑΣΟΚΟΥΣ (ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ κλπ)
ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ
ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από οικονομικά μέτρα θα ανακοινωθούν και μέτρα λογοκρισίας;

κοραλία είπε...

Σήμερα είναι μια μέρα οπισθοφρόμησης, μια μέρα ήττας για τους εργαζόμενους στον καθαρό ιδιωτικό τομέα και όχι μια μέρα ανακούφισης επειδή "διασώζεται" ο 13ος κ 14ος μισθός. Οι αγώνες κ κατακτήσεις της γενιάς που πια δεν ζει πετάγονται στο καλάθι. Καταργείται οποιοδήποτε δίχτυ ασφάλειας και σεβασμού εργασιακών συνθηκών. Δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, οι κατώτεροι μισθοί καταργούνται, βαπτιζόμενοι μισθοι μαθητείας για τους νέους ή μισθοι επανένταξης για τους μεγαλύτερους, οι αποζημιώσεις απόλυσης μειώνονται και στην ουσία βαίνουν προς κατάργηση, οι απολύσεις στην πραγματικότητα απελευθερώνονται. Και στη μέγγενη της ανεργίας οουδείς μπορεί να εγγυηθεί τον 13ο κ 14ο μισθό. Η εργασιακή ζούγκλα επικρατεί. Αιδώς.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!!!!
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν πάρα πολύ ήπια. Δεν ακούσαμε τίποτα για μειώσεις στις μεγάλες συντάξεις και τίποτα μείωση δημοσίων υπαλλήλων.
Προσωπικά εκτιμώ ότι το σχέδιο τριών ετών δεν θα προλάβει να ολοκληρωθεί..

Όλα αυτά αν το σχέδιο πάει όπως εκτιμούν και δεν δούμε κάποιο οικονομικό ατύχημα στο ενδιάμεσο (που νομίζω ότι θα έχουμε μπόλικα).

Άλλο ένα θέμα είναι το εξής. Πότε θα φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα και μέχρι πότε θα μας χρηματοδοτούν οι Ευρωπαίοι;

Διότι αν οι αγορές είναι κλειστές σε εμάς τώρα με χρέος 120%, για ποιο λόγο θα μας ανοίξουν και θα μας χρηματοδοτούν με χρέος 140% του ΑΕΠ μετα απο 2 χρονια?
Που σημαίνει ότι, η το ΔΝΤ και η Ευρώπη έχουν σκοπό να παραμείνουν εδώ για το επόμενα 30 χρόνια, η του χρόνου θα καταλάβουν ότι αυτό το σχέδιο είναι για τα μπάζα και χρειάζεται αναδιοργάνωση του χρέους μας.
Ακομα ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!

Τι συμβαινει?
Ποια ειναι η επομενη φαση του σεναριου?

Βικτωριανός είπε...

Τον Πανάρετο τον καλύτερο τον ξέχασες

Βικτωριανός είπε...

Φίλε της Νέας Πορείας τον Παπανδρέου γιατί τον ξέχασες, μας μπέρδεψες είναι το Π το Καλό , πράγματι στην κριτική σου θέλεις να έχεις όρια άλλα η πολιτική του ΓΑΠ δεν έχει όρια !!! ΣΗΜΕΡΑ βρέθηκα με κάποιους ΠΑΣΟΚους σε ένα δυσάρεστο γεγονός στην Κορινθία ένας συμπαθής δημοκρατικός και Πασοκζής χρόνια επώνυμος υποστήριζε ότι τελικά η γενιά του Πολυτεχνείου που κυβέρνησε ήταν όλοι τους λαμόγια δεν συμφωνώ με την άποψη αλλά για να δείτε που σας κατάντησε το Π το καλό !!!

νικ είπε...

@Γέροντας

Το μέλλον είναι απρόβλεπτο. Το σημαντικό του σχεδίου είναι πως δίνει ένα περιθώριο περίπου 3 ετών σε εκείνους που λειτουργούν μεθοδικά (δηλαδή Ευρωπαίους) να σκεφτούν, να σχεδιάσουν και να ετοιμάσουν εναλλακτικές λύσεις αν το σχέδιο αποδειχθεί ανεπαρκές και το ξεροκέφαλό μας άξιο της μοίρας μας...

babis o flou είπε...

Αυτός ο Παπασπύρος δεν ήταν που έλεγε ότι αν εκλεγεί ο Βενιζέλος θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ γιατί θα πάει δεξιά και δεν το αντέχει ?
Τώρα με τα Αριστερά μέτρα του ΔΝΤΓΑΠ θα κάνει αντίσταση?

iuly είπε...

Νάτο και το μαντάτο!!
"Για να πετύχει το οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης απαιτείται εθνική δέσμευση η οποία θα υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν και ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν..." Πατέρα ταμαθες τα νέα;

νικ είπε...

Στο μεταξύ κυκλοφορεί φήμη πως η τρόικα ποτέ δεν ασχολήθηκε με το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα (η κοινή λογική λέει πως προφανώς δεν θα τους ενδιέφερε). Οι σχετικές φήμες που κυκλοφόρησαν ήταν ένα ακόμη επικοινωνιακό παιγνίδι της κυβέρνησης για να φανεί πως δήθεν κέρδισε μάχη.

Αν αληθεύουν όλα αυτά, μιλάμε για κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων. Δυστυχώς δεν βλέπω εναλλακτική λύση...

ΣΑΜ είπε...

@νικ.Και εγώ πιστεύω ότι η τρόϊκα δεν ασχολήθηκε με τον 13ο και 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα.Πήραν αυτό που ήθελαν εργοδότες και ΣΕΒ,την πλήρη ανατροπή του νομοθετικού πλαισίου προστασίας της εργασίας.Μέσα στο παιχνίδι είναι κυβέρνηση,ΜΜΕ και πέραν πάσης αμφιβολίας η συνδικαλιστική ηγεσία που χύνει κροκοδείλια δάκρυα και μόλις εδώ και δυό μέρες,με τον χυδαίο λαϊκισμό που τους διακρίνει ανακάλυψαν την διαφθορά και τις πρωτοβουλίες διαφάνειας.Θα δούμε πολλά ακόμα.