“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

28 Σεπτεμβρίου 2010

Για την επιβίωση ρε γαμώτο.

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας.
Η ελληνική κοινωνία βιώνει τη κατάθλιψη της. Έρχεται και ο Πάγκαλος με το "μαζί τα φάγαμε" και αυξάνει τις ενοχές συνάμα και το έλλειμα αυτοπεποίθησης. Μια χαρά υποταγμένοι είμαστε. Και καθημαγμένοι είμαστε, αλλά δεν το λέμε γιατί μπροστά μας έχουμε εκλογές και θα "στείλουμε μηνύματα". Σε ποιόν άραγε; Στον κ. Παπανδρέου η στον κ. Τόμσεν. Το παλληκάρι απο το Δ.Ν.Τ. ντε. Άντε και το στέλνουμε το μήνυμα, τι μας κάνει να πιστεύουμε οτι θα υπάρξουν παραλήπτες. Οι απόντες μηνύματα μπορεί να στέλνουν, αλλά παραλήπτες δεν υπάρχουν. Απουσιάζουν. Και καλά κάνουν. Σιγά να μη περιμένουν "την ωρίμανση των αντικειμενικών συνθηκών" για να αποφασίσουν. Η εξουσία γνωρίζει άριστα οτι οι αριστεροί μέχρι να ομονοήσουν θα έχουν αποσυντεθεί ενώ οι μισοί και βάλε κεντροαριστεροί θα ψάχνουν για άκρες στο σύστημα.
Για την επιβίωση ρε γαμώτο. Τουτέστι, τη κάτσαμε τη βάρκα. Για μια ακόμα φορά. Και θα ξεδώσουμε με Μπουτάρη και Καμίνη. Σαν τους ανέραστους που κουτσοπίνουν μόνοι στη γωνία της μπάρας. Για να πούμε ότι κάτι γίνεται, για να νομίζουμε οτι κάτι κάνουμε. Κάποτε, μικρό παιδί ήμουνα, στα Εξάρχεια, ο κυρ Βαγγέλης Χέλμης συμβούλευε νεαρό ποδοσφαιριστή: Να βλέπεις όλο το γήπεδο,όχι τα πόδια σου.Και τώρα παραφράζω. Σύντροφοι να βλέπετε την κοινωνία, όχι τη παρέα σας. Χαίρεσθε.
 http://www.metarithmisi.gr/el/sx_printText.asp?textID=1290

10 σχόλια:

frank είπε...

ΣΤΕΦΑΝΕ ..OPEN GOV. υπήρχε την εποχή του ΧΕΛΜΗ;είμαι μικρός και δεν ξέρω...!!

Σωτηριανός είπε...

δεν μας τα λες καλά Μανίκα

πέστο καθαρά αυτό που θέλεις

άσε τα Μπουτάρης και Καμίνης

ερώτημα με δίχως περικοκλάδες

να την πρασινίσουμε την Κρήτη,την
Ηπειρο και την Κεντρ.Μακεδονία? Να τα τιμήσουμε τα στελέχη του πασοκ
( Αρναουτάκη,Αργύρη,Μπόλαρη)για το σπουδαίο έργο τους,αλλά και το έργο της κυβέρνησης που μετέχουν(οι δύο εξ αυτών) η να τα μαυρίσουμε ?

πέστα καθαρά,με δίχως "παραμύθια και παραβολές, για να μας φανούν γλυκότερα"...

(άσε που επί Χέλμη την ιστορία τη γράφαν τα κινήματα,ενω εδώ και αρκετά τα χρόνια τη γράφουν οι παρέες)

Poletti είπε...

Όπως έλεγε και κάποιος γνωστός μου στην Αργεντινή,το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από τους μετέχοντες στην πολιτική, έχουν να χάσουν κάτι περισσότερο από τις αλυσίδες τους. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν.
Το κείμενο του Μανίκα είναι όλα τα λεφτά.
Όταν παίζαμε στο ξερό υπήρχε μια παροιμία: δεν αρκεί να μην μπορούν οι επάνω, πρέπει να θέλουν και οι κάτω (ανάποδα το έλεγε, αλλά κι έτσι καλό είναι).

Σωτηριανός είπε...

polleti -πολλά τα έτη- αλλά με τα μυαλά αυτά επανάστατική προοπτική χαράζεις,αλλά ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στις ερχόμενες εκλογές δεν κάνεις.

πέστε το καθαρά ρε παιδιά, ότι δεν σας αφορούν οι ερχόμενες εκλογές,αλλά η "νέα αριστερά" του πασοκ και η νικηφόρα προοπτική της

Πυθία είπε...

ρε παιδιά τι γινεται εδώ

είμαστε όλοι με το πασοκ?

είμαστε υπερ του πασοκ?

ειμαστε ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ?

delinquents είπε...

Τα μηνύματα είναι για να στέλνονται σύντροφε Μανίκα. Και τα σημαντικότερα μηνύματα είναι αυτά που στέλνονται μέσω κάλπης. Ωστόσο δεν είναι εύκολο κάποιος να καταψηφίσει το κόμμα του, την επιλογή του κόμματός του καθώς φίλοι του και σύντροφοι θα στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια κ.ο.κ.

Το ζήτημα λοιπόν έγκειται σε μία πάλη μέσα στο κίνημα, εκεί που υπάρχει η δυνατότητα, ώστε τα όργανα να στελεχώνονται με άτομα που δεν έχουν προτεραιότητα να βλέπουν μόνο την παρέα τους αλλά όλη την κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Σας πιστέψαμε και μας εξαπατήσατε.
Δώσατε ελπίδα και βλέπουμε ανεργία, σκυμμένα κεφάλια και αδιέξοδο.
Όχι κύριοι δεν θα σας ξαναψηφίσουμε.
Ούτε εσάς, ούτε τους άλλους τους γαλάζιους..
Δεν θα απέχουμε όπως θέλουν κάποιοι.
Κάποιον θα βρούμε να στείλουμε το μύνημα.
Αν είστε ακόμα εκεί για να το πάρετε...

κοραλία είπε...

Ειμαι με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ποιό ΠΑΣΟΚ;
Το βράδυ των εκλογών, παρέα με το μαξυλάρι μου, θα θυμηθώ την κυβερνητική πολιτική και τη συκοφάντηση της χώρας στο εξωτερικό, θα αναλογισθώ τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στη χώρα και την κοινωνικά άδικη πολιτική του, θα κρίνω τις παλινοδίες και τις συνεχείς αυτοδιαψεύσεις των υπουργών, τις αυθαιρεσίες του ΓΑΠ και της παρέας του στο κόμμα και το πρωί με καθαρό μυαλό θα ψηφίσω βεβαίως, γιατί τη ψήφο μου δεν την χαρίζω σε κανένα διά της αποχής.

Ανώνυμος είπε...

Καμινης και Μπουταρης ειναι καλες επιλογες.Σηματοδοτουν μια σοβαρη αναδιαταξη στον ευρυτερο χωρο της Κεντροαριστερας.
Δεν χρειαζονται μισολογα αλλα ενεργη στηριξη.
Ειναι λυπηρο παντως που διαφοροι βαρωνοι τυπου Παπουτση δεν εχουν ακομα ενεργοποιηθει για να ηττηθει ο χειροτερος δημαρχος της Αθηνας,ο Κακλαμανης.Ελπιζω ολος ο κοσμος του ΠΑΣΟΚ να καταλαβει τη σημασια της μαχης στις δυο μεγαλες πολεις.Οσο για τον Μιχα....δεν τρελαινομαι!

ΣΑΜ είπε...

@Ανώνυμος 6.49. Ε όχι και αναδιάταξη τηε κεντροαριστεράς με Μπουτάρη και Καμίνη.Ας Προσγειωθούμε. Ο Μπουτάρης κάνει οτι μπορεί για να χάσει και ο Καμίνης ευπρεπης μεν πολιτικά άχρωμος δε με έντονα στοιχεία ελιτίστικής υπεροψίας.Ναι καλές επιλογές για να μπορεί να θριαμβολογεί ο ΓΑΠ αν κερδίσουν και για να τους χρεώσει εαν χάσουν.Ο Παπουτσής καλά κάνει για τη πάρτη του ,ο Μίχας είναι πολιτικός τσαρλατάνος,αλλά και τα καλά παιδιά (Μπουτάρης, Καμίνης)πρέπει να επιδιώξουν την ενεργή υποστήριξη του Πασοκ.Τη Θέλουν? Να τη Ζητήσουν.