“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

29 Σεπτεμβρίου 2010

Μήπως ο Γιώργος δεν είναι γυμνός?

Η κυβέρνηση δέχεται σφοδρή κριτική για τις επιλογές του ανασχηματισμού, αλλά και για την αλλαγή των ονομάτων των υπουργείων. Και ενώ η προσοχή στρέφεται στις αλλαγές που προωθούνται τώρα στη δομή του Μαξίμου, άλλοι ερμηνεύουν τις τελευταίες κινήσεις του πρωθυπουργού ως μεγαλομανία και άλλοι ως αυτοσχεδιασμό. Μα τι κάνει επιτέλους ο Γιώργος;

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ανέθεσε σε ομάδα πέντε ξένων να του εισηγηθούν αναγκαίες αλλαγές με σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του πρωθυπουργικού γραφείου, σύμφωνα με τις «καλύτερες πρακτικές» που ακολουθούνται στο εξωτερικό. Ημουν μέλος αυτής της ομάδας. Δεν ήμασταν βέβαια οι μόνοι που συμβουλεύσαμε τον πρωθυπουργό και σίγουρα οι τελικές επιλογές ήταν δικές του και όχι δικές μας.
Μέσα στην εκκωφαντική βοή της πολιτικής καθημερινότητας, είναι σημαντικό να ξεχωρίζουμε τα ουσιώδη. Οι λειτουργίες που πρέπει να επιτελούνται από τον πυρήνα της κυβέρνησης –το γραφείο του πρωθυπουργού– είναι αρκετές.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_26/09/2010_416489

3 σχόλια:

κοραλία είπε...

Μπορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να μας εξηγήσει πως ο πληθωρισμός επιδρά στη σχέση ΑΕΠ - ύφεσης και πόση είναι αποπληθωρισμένη η πραγματική ύφεση; Γιατί εκτος από την εκκωφαντική βοή υπάρχει και η εκκωφαντική ανειλικρίνια και σιωπή.

citizen είπε...

@κοραλία. Μια ανάρτηση επι του θέματος που θίγεις θα ήταν καλοδεχούμενη.

κοραλία είπε...

Ο πληθωρισμός ανεβάζει το ονομαστικό ΑΕΠ. Πρέπει το ΑΕΠ να αποπληθωρισθεί (πραγματικό ΑΕΠ) για να υπολογισθεί η αληθινή ύφεση. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου την ανάπτυξη (ύφεση), την υπολογίζει στο πραγματικό ή στο ονομαστικό ΑΕΠ; Ο πληθωρισμός τρέχει με 5%. Υπολογίζεται ότι το πραγματικό ΑΕΠ έχει υποχωρήσει πάνω από 5,5%.