“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Οκτωβρίου 2010

Μια τίμια προσέγγιση

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία τυγχάνει ήδη πολλαπλών ερμηνειών. Για τούτο απαιτείται η αποκάλυψη των πραγματικών κυβερνητικών προθέσεων. Μια τίμια προσέγγιση και αναζήτηση των αιτιών, των ευθυνών (πολιτικών και ποινικών) και των μεγάλων προβλημάτων που οδήγησαν στη σύγχρονη οικονομική κρίση της χώρας οφείλει να καλύψει ολόκληρη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Διαφορετικά οι όποιες χρονικές εκπτώσεις ενέχουν πολιτική σκοπιμότητα και θα συμβάλλουν σε νέες διαιρέσεις και διχασμούς. Άλλωστε πολιτικοί με παρουσία τριάντα χρόνων στο κοινοβούλιο και σε κυβερνητικές θέσεις δεν δικαιολογούνται να παριστάνουν τους έκπληκτους για τις παθογένειες της δημόσιας ζωής της χώρας.Και οι δύσκολοι καιροί δε ταιριάζουν με μικροπρέπειες.

5 σχόλια:

κοραλία είπε...

Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου είναι το "Τσοβόλα δώστα όλα". Το επόμενο είναι, πως είναι δυνατόν να απολογηθεί ο πρωθυπουργός που έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ και κατόρθωσε να μειώσει το έλλειμμα στο 3% κατά την κυβέρνησή του και κατά 6% κατά Αλογοσκούφη?
Η πολιτική σπίλωση και συκοφάντηση των εσωκομματικών και εξωκομματικών πολιτικών αντιπάλων,η επίλυση των πολιτικών διαφορών διά της δικαστικής δίωξης δεν αποτελεί πολιτικό διάλογο και δεν δημιουργεί συνθήκες πολιτικής συνέναισης. Αντίθετα δημιουργεί συνθήκες πολιτικής απαξίωσης, φανατισμού και διχασμού στο εσωτερικό και περαιτέρω συκοφάντισης της χώρας στο εξωτερικό. Η ιστορία μας διαθέτει πολλά παραδείγματα. Η κίνηση του ΓΑΠ είναι υστερόβουλη, επικίνδυνη και κοντόφθαλμη κατά τη γνώμη μου.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Η τιμιότητα στο σύστημα Γιώργου το είδαμε αυτό και το 2007 είναι άγνωστη λέξη. Μι αυλή ταλιμπάν είναι που θα κάψουν τα πάντα καθώς θα φεύγουν.

Poletti είπε...

Η πολιτική σκοπιμότητα του ΓΑΠ είναι προφανής. Επιχειρεί να βάλει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην προ και τη μετά το 2009 περίοδο. Να χρεώσει δηλαδή όλες τις αμαρτίες στο παρελθόν και να παρουσιαστεί ως ο αναμορφωτής, ο εξυγιαντής, ο άσπιλος και αμόλυντος που όχι μόνο δεν βαρύνεται με τίποτα από το παρελθόν, αλλά και πρωταγωνιστεί στην υπέρβασή του.
Στην προσπάθειά του αυτή περιλαμβάνει και την περίοδο των κυβερνήσεων Σημίτη. Τι κι αν η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ( αν ήμασταν εκτός ευρώ θα είχαμε ήδη χρεοκοπήσει), τι κι αν η χώρα άλλαξε πρόσωπο σε αυτή την περίοδο.

delinquents είπε...

Ακούστε εκσυγχρονιστές θα σας βάλει ο Γιώργος φυλακή.

ΣΑΜ είπε...

@delinquents.Σοβαρέψου και μη σκέφτεσαι με το κάτω κεφάλι.