“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Οκτωβρίου 2010

Ένας χρόνος...

Κλείνει σήμερα ένας χρόνος με κυβέρνηση Πασοκ και πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου. Ένας χρόνος με γεγονότα,πρωτοβουλίες και αποφάσεις που "φτιάχνουν" μια τετραετή κυβερνητική θητεία. Η πολιτική αποτίμηση του πρώτου κυβερνητικού χρόνου εγείρει συζητήσεις, παράγει διαμάχες,οδηγεί σε πολλαπλά και διαφορετικής κατεύθυνσης συμπεράσματα.
Υπάρχουν όμως και σημεία σχεδόν καθολικής συμφωνίας.
Πρώτον, η ανάγκη ν΄ αφανίσει η χώρα το χρέος και το έλλειμα πρίν αφανισθούν οι Έλληνες. Δεύτερον,  η προσπάθεια της οικονομικής ανάταξης θα χαρακτηρίζεται απο δικαιοσύνη και σεβασμό στούς εργαζόμενους.
Τρίτον, η απαίτηση για συστηματική,εργώδη και αποτελεσματική πολιτική εξόδου απο την κρίση , οφείλει να στηρίζεται σε σαφές πολιτικό σχέδιο που υποστηρίζεται απο το σύνολο των στελεχών του Πασοκ.
Τέταρτον, η κυβερνητική πολιτική επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική  συνέναιση και συνεννόηση.
Πέμπτον, η κυβερνητική ομάδα να εργάζεται συντονισμένα,με συνοχή και αποφασιστικότητα.
Είναι προφανές οτι αυτό το πλαίσιο συντριπτικής αποδοχής η κυβέρνηση δεν το έχει υλοποιήσει με επάρκεια, με προφανή το φόβο της μετατροπής της λαϊκής δυσαρέσκειας σε απειλή για τη κοινωνική συνοχή.

1 σχόλιο:

Βικτωριανός είπε...

Αρκετοί μετράνε πόσες ακόμα μέρες μείνανε !!!