“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Οκτωβρίου 2010

Και τσάρος και ...διάδοχος

Ο «αχαμνός» κ. Παπακωνσταντίνου εντυπωσιάζει. Είτε με την πολιτική τακτική του ,είτε με την πολιτική του συμπεριφορά αποτελεί αστείρευτη πηγή ερωτημάτων. Ασκεί οικονομική πολιτική δια των διαρροών, με τη διασπορά φημών και με δημοσιογράφους-παπαγάλους.

Αρέσκεται στην οικονομική τρομοκρατία. Θέλει τους πολίτες, θέλει τους εργαζόμενους φοβισμένους , παραλυμένους, αδρανείς. Η κοινωνία αποτελεί για αυτόν πεδίο άσκησης των προσωπικών του στοχεύσεων. Με ψυχρότητα και συστηματικό κυνισμό μεθοδεύει την υλοποίηση των παρασκηνιακών συμφωνιών με την τρόικα. Όλες εις βάρος των εργαζομένων.
Αρνείται τα νέα μέτρα την ώρα που τα προετοιμάζει. Ψεύδεται διαρκώς. Προσπερνά ατάραχος την αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού. Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές επιπτώσεις, τις ογκούμενες απειλές για τη κοινωνική συνοχή.
Θεωρεί τις συζητήσεις για την παράταση αποπληρωμής του χρέους, ένδειξη της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα επιχειρεί να κλείσει την σχετική συζήτηση που ο ίδιος άνοιξε. Απασχολείται έντονα με την ενίσχυση των καλών του σχέσεων με τα εθνικά και υπερεθνικά οικονομικά κέντρα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου προσβλέπει στην διαδοχή του κ .Παπανδρέου. Προετοιμάζεται και είναι οπαδός της ιδέας της μετακίνησης του πρωθυπουργού στον Ο.Η.Ε.. Έχουν να δούνε τα μάτια μας.

2 σχόλια:

αδιάφθορος είπε...

Στην ανάρτηση το όνομα Πακωνσταντίνου θα έπρεπε να αντικατασταθεί με το όνομα Παπανδρέου. Διαφορετικά δικαιούμαι να υποθέσω ότι @citizen, χτυπάμε το σαμάρι αλλά όχι το γάιδαρο, γιατί χωρίς γάιδαρο το σαμάρι δεν κάνει και δεν αξίζει τίποτα.

citizen είπε...

@αδιάφθορος.Επι της αδυναμίας να κατανοήσουν τις κοινωνικές επιπτώσεις της πολτικής τους έχεις δίκιο.Αλλά επι των προσωπικών στοχεύσεων επιμενω ότι διαφέρουν.