“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

12 Οκτωβρίου 2010

Τι τραβάμε κι εμείς οι ...διεφθαρμένοι

Γράφει ο revival
Πολύς θόρυβος έγινε για τις δηλώσεις του Γιούνκερ. Όταν όμως ο πρωθυπουργός δήλωνε στα διεθνή media πόσο διεφθαρμένη και πελατειακή είναι η χώρα του, αρκετοί το εξέλαβαν ως «έκρηξη ειλικρίνειας».
Ήταν βλέπετε οι πρώτες μέρες την κυβέρνησης, τότε που δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί εντελώς ότι λεφτά δεν υπάρχουν και ότι μας περιμένει το μνημόνιο με τους δανειστές.
Δεν υπάρχει ίσως προηγούμενο πρωθυπουργού που δυσφήμησε τόσο τη χώρα που κυβερνάει. Ουδέποτε ακούσαμε πχ τον Ομπάμα να διαλαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη πόσο τραγική είναι η εγκληματικότητα στις ΗΠΑ. Ούτε τον Βρετανό πρωθυπουργό, πρώην και νυν, να διαφημίζει την ανεργία στη χώρα του ( η αναφορά γίνεται σκοπίμως σε πολιτικούς του αγγλοσαξονικού χώρου).
Ακόμα και ηγέτες τριτοκοσμικών πασιφανώς διεφθαρμένων χωρών προσπαθούν κάτι καλό να πουν και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.
Στο επιτελείο όμως του δικού μας πρωθυπουργού είναι εδραιωμένη η στρατηγική να εμφανιστεί η χώρα με δύο περιόδους ορατές και σαφώς διαχωρισμένες .
Η πρώτη, της μεταπολίτευσης, από το 1974 μέχρι το 2009 όπου συλλήβδην βασίλευε η διαφθορά και η δεύτερη από το 2009 και μετά που βασιλεύει η διαφάνεια και η ανοιχτή διακυβέρνηση.
Αν η στρατηγική αυτή έχει ως παράπλευρες απώλειες την εικόνα της χώρας, είναι κάτι που δεν υπολογίζεται σοβαρά.
Αυτό εξηγεί και τις αθλιότητες που ακολούθησαν τις δηλώσεις Γιούνκερ.
Πρώτος ο υπουργός οικονομικών δήλωσε με απίστευτη επιπολαιότητα, ανάλογη με αυτήν που επιδεικνύει διαχειριζόμενος την οικονομία της χώρας, ότι ασφαλώς ο Γιούνκερ εννοούσε τον Καραμανλή.
Ας υπενθυμίσει κάποιος στην κυβέρνηση ότι δεν χρειάζεται να κατηγορεί τον Καραμανλή για πράξεις που δεν έκανε, αρκεί η κοινή πλέον πεποίθηση για την καταστροφική περίοδο της διακυβέρνησής του.
Η κορωνίδα της αθλιότητας όμως, ήταν η διαρροή «κυβερνητικών κύκλων» ότι προφανώς εννοούσε τον Καραμανλή, που «παρέλαβε τη χώρα διεφθαρμένη και την έκανε χειρότερη».
Επ’ ευκαιρία δηλαδή, έριξαν και την ανάλογη χολή για την περίοδο Σημίτη, κατά την οποία επιμένουν να αποσιωπούν ότι ο νυν πρωθυπουργός υπήρξε κορυφαίος υπουργός.
Με τον τρόπο αυτό η εικόνα αποτυπώθηκε εύγλωττα. Έπαινοι διεθνώς για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συμμαζέψει την κατάσταση σε μια διεφθαρμένη χώρα.
Το κακό είναι ότι η εικόνα για τη χώρα παραμένει πολύ περισσότερο από τη ζωή μιας κυβέρνησης.
Άλλωστε όπως λένε οι ειδικοί της επικοινωνίας μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να καλλιεργήσεις μια θετική εικόνα και λίγα λεπτά για να την  καταστρέψεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ έχει το θράσος να διακινεί μέσω των ανθρώπων του ότι ορθώς έπραξε και δυσφήμησε τη χώρα.Η σχέση με την Ελλάδα είναι σχέση ιδιοκτησίας και όλοι εμείς είμαστε ιθαγενείς έτοιμοι να εντυπωσιασθούν απο χάντρες και γυαλάκια.Ωραία η ανάλυση.Ρε citizen ποιoς είναι o revival?Μήπως είσαι συ με άλλο όνομα?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ έχει το θράσος να διακινεί μέσω των ανθρώπων του ότι ορθώς έπραξε και δυσφήμησε τη χώρα.Η σχέση με την Ελλάδα είναι σχέση ιδιοκτησίας και όλοι εμείς είμαστε ιθαγενείς έτοιμοι να εντυπωσιασθούν απο χάντρες και γυαλάκια.Ωραία η ανάλυση.Ρε citizen ποιoς είναι o revival?Μήπως είσαι συ με άλλο όνομα?

Ανώνυμος είπε...

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.