“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Οκτωβρίου 2010

Διλήμματα.....μηνύματα.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου μήνα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν είναι μικροπολιτικές εκλογές ούτε ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν κάποιοι, αλλά είναι μια ευκαιρία και μια μεγάλη δυνατότητα αλλαγής για τη χώρα.
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με τις επιλογές της προσπαθεί να υποτιμήσει τους πολίτες και ειδικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλει να σβήσει τις τεράστιες ευθύνες της για το γεγονός ότι ο ελληνισμός περνά τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών.
«Το δίλημμα των εκλογών για τη χώρα είναι αν θα συνεχιστεί το έργο της σωτηρίας και της αναμόρφωσής της ή αν θα πάμε στην παρακμή της φαυλότητας, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της πελατειακής σπατάλης.
 Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες και συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο και στρατηγική.»
Οι διαπιστώσεις του κ. Παπανδρέου είναι σε γενικές γραμμές σωστές. Τα ερωτήματα προκύπτουν απο την επιλογή της πόλωσης ως της δόκιμης για την κυβέρνηση στρατηγικής αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ..Η πόλωση αποσκοπεί στην συσπείρωση της λαϊκής βάσης του Πασοκ.Αλλά και η εκλογική βάση του Πασοκ δεν παραμένει αναλλοίωτη απο το χρόνο και τα γεγονότα. Οι νεώτερες γενιές δεν συγκινούνται ιδιαίτερα απο το κλέος του ένδοξου πασοκικού παρελθόντος και η οικονομική κρίση διαμορφώνει νέες συνειδήσεις και πολιτικές συμπεριφορές .Η αποστασιοποίηση  των πολιτών απο τα πολιτικά τεκταινόμενα ενέχει το σπέρμα της αποδόμησης του δικομματισμού.Το μήνυμα κυοφορείται.Η επιμονή στις παλιές  πολιτικές συνταγές της πόλωσης φανερώνει αμηχανία και αδυναμία πολιτικής έκφρασης της νέας κοινωνικής πραγματικότητας που διαμορφώνεται.

1 σχόλιο:

delinquents είπε...

Ο δικομματισμός συντηρείται επειδή η κοινωνία είναι βολεμένη και χρειάζεται να κάνει κονέ με λιγότερα άτομα για να βολευτεί στο μέλλον.

Αν ήταν απαίτηση της κοινωνίας να αλλάξει το οτιδήποτε, θα είχε αλλάξει. Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν καμία διαφορά με οποιαδήποτε άλλη εκλογική μάχη. Παράγοντες και παραγοντίσκοι διαγωνίζονται ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, τα κόμματα προσπαθούν να βάλουν ανθρώπους οι οποίοι θα "κερδίσουν", οι πολίτες καμένοι στο μυαλό χωρίς καμία διάθεση πολιτικής σκέψης κοιτάνε την πάρτη τους.

Και στην τελική η νέα αυτοδιοικητική δομή της χώρας δεν ευνοεί και τα ανεξάρτητα σχήματα γιατί άντε να ξέρεις κόσμο με τις ίδιες ιδέες σε μια ολόκληρη περιφέρεια να κατεβάσεις συνδυασμό.

Η ουσία είναι πως όλοι κοιτάνε αποχαυνωμένοι χωρίς να νοιάζονται ...