“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Οκτωβρίου 2010

Νέα πρόσωπα...νέες ιδέες.

Υποψηφία δήμαρχος αναπτύσσει στο ακροατήριο της διάφορες σκέψεις και  προτάσεις. Είτε γιατί το πιστεύει, είτε γιατί η καινοτομία είναι  trendy, αφηγείται μία εμπειρία της από περιοδεία σε συνοικία του δήμου που διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο.Όταν η υποψηφία περνά μπροστά απο παράγκα-οικοδομή ,την πλησιάζει η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια και τις εξιστορεί οτι δεν μπορεί να ολοκληρώσει την οικοδομή, διότι η αρχαιολογική υπηρεσία σταμάτησε τις εργασίες καθότι ανευρέθησαν συλημένοι αρχαίοι τάφοι. Πρός έκπληξη του ακροατηρίου της, η υποψηφία δήμαρχος αναρρωτήθηκε γιατί η ιδοκτήτρια δεν τοποθετούσε γυάλινο δάπεδο, ώστε  και την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας να εξασφαλίσει αλλά και οι αρχαίοι τάφοι να μην καλυφθούν.Δεν κατέστη γνωστόν αν υπήρξε αντίδραση απο την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια και ποιά ήταν αυτή. Το μόνον βέβαιο είναι οτι την έκπληξη του ακρατηρίου διεδέχθη η θυμηδία και οι συγκεκαλυμμένοι γέλωτες. Όπως εξ ίσου βέβαιον είναι οτι η υποψηφία έδειχνε να αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη με τη "μακάβρια" ιδέα της.
Υ.Γ. Το γεγονός μας το διηγήθηκε φίλος που παρευρέθη στην συγκεκριμένη διαδικασία ως προσκεκλημένος του ευτραφούς συζύγου της υποψηφίας,ο οποίος όμως απουσίαζε λόγω υποχρώσεων που απορρέουν απο τα υψηλά κυβερνητικά του καθήκοντα.

1 σχόλιο:

delinquents είπε...

Μην είστε άδικοι, τουλάχιστον εκεί στην πρωτεύουσα μιλάτε για καινοτομία. Εδώ στην περιφέρεια με τους υποψηφίους που έχουμε που είναι απόφοιτοι δημοτικού την καινοτομία δεν μπορούμε να την αναφέρουμε ως λέξη καν ...

Μην είστε άδικοι λοιπόν σύντροφοι. Τσοπανάκος ήμουν, προβατάκια έβοσκα ...