“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Οκτωβρίου 2010

Μείωση της βλάβης ο στόχος των εκλογών

Η ενδεχόμενη ήττα στην Αττική κινητοποίησε τον κ. Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα. Ο υγιεινός περίπατος μετατρέπεται σε οδυνηρό εφιάλτη. Τώρα όλα τα "μωρά στη πίστα". Με πρώτο το πρωθυπουργό,το μεταλλαγμένο Πασοκ αποφασίζει να κάνει εκλογές. Άρθρο στο σημερινό ΒΗΜΑ, διακαναλική συνέντευξη αύριο Δευτέρα και πολλές περιοδείες περιλαμβάνει το πρωθυπουργικό μενού μέχρι τις εκλογές. Ήρθε η ώρα του σκληρού ροκ. Του κ. Λαλιώτη όχι. Η έμπνευση δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται απο τον εμπνευστή της. Ας πρόσεχε.
Επανερχόμαστε στο φλέγον θέμα. Η πόλωση, τα διλήμματα και ο "εκβιασμός" των ψηφοφόρων με το "φόβητρο" βουλευτικών εκλογών συνθέτουν τα τρία βάθρα της νεοπαγούς στρατηγικής του κυβερνώντος κόμματος. Τη συνδρομή τους στη ευόδωση των κυβερνητικών επιδιώξεων,θα καταθέσουν ανεπιφύλακτα εκδοτικά συγκροτήματα, οικονομικοί παράγοντες, ντόπιοι και διεθνείς παράγοντες.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι οτι το Πασοκ και χρόνο έχασε και με αντιφατική πολιτική πορεύτηκε. Απο τη μάχη για τον Καλλικράτη οδεύσαμε στις σωτηριολογικές κραυγές. Απο τις διακηρύξεις για λαμπρά αυτοδιοικητικά πρόσωπα καταλήξαμε στις πιό αυθεντικές εκφράσεις των κομματικών μηχανισμών.Η συνάντηση της πολιτικής του "τουρλού" και της αλαζονείας του "κυρίαρχου" στην αποθέωση της.Η αποφυγή της πληρωμής φαντάζει αδύνατη.
Η λογική προσδοκία είναι η "μείωση της βλάβης" και ο περιορισμός των συνεπειών και κυρίως του κύρους του αρχηγού. Για τούτο και να αναμένετε μπαράζ "πολιτικής και οικονομικής τρομοκρατίας" με στόχο τη συσπείρωση του κόσμου της δημοκρατικής παράταξης και την αποφυγή των αναπόδραστων πολιτικών εξελίξεων.Θα δούμε πολλά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γραμμένο πολλά χρόνια πριν, μα πολύ επίκαιρο:


Δρόμοι παλιοί που αγάπησα,
και μίσησα ατέλειωτα
κάτω απ' τους ίσκιους των σπιτιών
να περπατώ
νύχτες των γυρισμών,
αναπότρεπτες κι η πόλη νεκρή.

Την ασήμαντη, παρουσία μου,
βρίσκω σε κάθε γωνιά
κάμε να σ' ανταμώσω
κάποτε φάσμα χαμένο
του τόπου μου κι εγώ.

Ξεχασμένος κι ατίθασος, να περπατώ
κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη,
στις υγρές μου παλάμες.

Και προχωρούσα
μέσα στη νύχτα
χωρίς να γνωρίζω κανένα
κι ούτε κανένας
με γνώριζε.