“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Οκτωβρίου 2010

Ο Όλι Ρεν προλέγει το μέλλον και η κυβέρνηση...

Τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, πέραν αυτών που προβλέπει το Μνημόνιο, για το 2011 προεξόφλησε εμμέσως πλην σαφώς ο επίτροπος Ολι Ρεν, μιλώντας μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ. Ο επίτροπος είπε πως θα συνυπολογισθεί το πρόσθετο βάρος από την αναθεώρηση των στοιχείων που κάνει η Γιούρο στατ και ανάλογα με το πόσο προς τα πάνω θα είναι αυτή πιθανόν να χρειασθούν πρόσθετα μέτρα.
Παρά ταύτα ο "αχαμνός" κ. Παπακωνσταντίνου και κατά περίπτωση ο κ. Παπανδρέου θα διαψεύδουν την επερχόμενη πραγματικότητα. Ως πότε? Μέχρι τη 15η Νοέμβρη, την επαύριο του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στη συνέχεια και με ντεκόρ τις παραπομπές τέως υπουργών της Ν.Δ. για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου,την συζήτηση για το προϋπολογισμό και τις "ενισχύσεις" των χαμηλοσυνταξιούχων, θα ακούμε δειλά-δειλά τα νέα,πρόσθετα μέτρα.
Η κυβέρνηση αποφεύγει την αλήθεια και αποκρύπτει την οδυνηρή πραγματικότητα γιατί αδυνατεί να δεχθεί την αποτυχία της στην πολιτική αύξησης των εσόδων και τη μείωση των δημοσίων δαπανών πέραν του μισθολογικού και συνταξιοδοτικού κόστους.
Το λόγο έχουν οι πραγματικοί κυβερνήτες.

3 σχόλια:

καθαρά χέρια είπε...

Εγώ πιστεύω τον Πρωτόπαπα.

καθαρα χέρια είπε...

Eξ άλλου ο πρωθυπουργός είπε "πως δεν υπάρχει λόγος να λέει κανείς ψέματα". Κυρίως πιστεύω αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το οικονομικό πανεπιστήμιο 1 στους 11 πολίτες της Αττικής πηγαίνουν σε συσσίτιο. Μάλλον αυτοί δε συχνάζουν στη Εκάλη που κάνει ποδήλατο ο ΓΑΠ.