“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Νοεμβρίου 2010

Ανόητοι και αλαζόνες

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και οι μεγαλόσχημοι του Πασοκ βρίσκονται σε πλήρη σύγχιση. Η αλαζονική άρνηση τους να αποδεχθούν τα μηνύματα του Α γύρου των εκλογών τους οδηγούν σε τραγικές πολιτικές επιλογές για την μάχη του Β γύρου. Οι φαεινοί εγκέφαλοι ( Ραγκούσης και Σία) ,έχουν αποδυθεί σε ένα εμετικό αγώνα να μας πείσουν οτι επίκειται νέο "βρώμικο ΄89". 'Εχουν, προς τούτο,  στρατεύσει  τους πράσινους κονδυλοφόρους, τα εκδοτικά κέντρα και τα τηλεοπτικά κανάλια. Πάνω που επιχείρησαν με απύθμενο, έστω, θράσος να μιλήσουν οτι ο Β γύρος είναι αυτοδιοικητικός,διχάζουν και διαχωρίζουν. Στην παπανδρεϊκή φατρία περισσεύει η ανοησία. Σπρώχνουν τους πολίτες στα αντίπαλα ψηφοδέλτια του Πασοκ. Οι ανόητοι αβαντάρουν τον Κικίλια. Οι ανιστόρητοι πολιτικοί πομφόλυγες του Μαξίμου μαζί με τα οπισθοδρομικά εξαπτέρυγα της Ιπποκράτους διαλύουν το Πασοκ, αποσυνθέτουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη με επικίνδυνους και ανιστόρητους σχεδιασμούς. Δεν θα τους περάσει.

2 σχόλια:

ΚΑΘΑΡΟ 2010 είπε...

Η ηγετική ομάδα οδεύει προς το δεύτερο γύρο με κεντρικό σύνθημα "οχι στό βρώμικο ΄89".
Απουσία πολιτικής, αποφυγή σύγχρονης επιχειρηματολογίας και παλιομοδίτικη παρουσία.
Όταν προσγειωθούν στη σκληρή πργματικότητα θα είναι αργά γι΄ αυτούς αλλά στον προοδευτικό χώρο (ΠΑΣΟΚ) θα έχουν δώσει τη χαριστική βολή.
Το μήνυμα των εκλογών είναι ότι υπάρχει πολιτικό κενό και πρέπει να αρχίσουν ΑΜΕΣΑ οι διεργασίες για την κάλυψή του.
Ενοείται ότι αυτό το κενό δεν μπορούν να το καλύψουν ούτε ο ανεπαρκής διεκδικητής της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ ούτε ο δακρύβρεχτος συνάδελφός του.

Ανώνυμος είπε...

Οι συνεχείς αλλαγές στον χαρακτηρισμό των εκλογών (αυτοδιοικητικές στην αρχή , πολιτικές μετα τις 25 /10, αυτοδιοικητικές ξανά τώρα) μπερδεύουν τον ψηφοφόρο και τον αγανακτούν. Καθόλου απίθανο οι υποκύψαντες στο "διακαναλικό" δίλημμα να θελήσουν τώρα που "απεσύρθη" ο μπαμπούλας των εκλογών να θελήσουν να πάρουν μια μικρή εκδίκηση.
Και τότε η κυβέρνηση θα ψάχνεται. Κι όλα αυτά ξεκινούν από ένα βασικό σφάλμα ΠΟΤΕ ΣΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ (δεν εξετάζω αν ήταν σωστή ή λάθος) ΘΑΡΡΕΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ.