“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Δεκεμβρίου 2010

Συγκλονιστικό


"Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου" φώναξε ο άνδρας και έπεσε από τον εξώστη του Ρουμάνικου Κοινοβουλίου‏... Ο άνδρας φορούσε μπλουζάκι, πάνω στο οποίο αναγράφεται: "Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε".
Στο βήμα την ώρα του συμβάντος ήταν ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

2 σχόλια:

πολιτευτάκιας είπε...

αυτό είναι το αδιέξοδο που μας οδηγούν. Το ερώτημα είναι και τώρα???????όλοι εμείς τι κάνουμε?????Τρέμουμε μη και χαλάσουμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ???? Μη και ρήξουμε την κυβέρνηση??????? Ή ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε, να ρήξουμε την κυβέρνηση. Πότε θα καταλάβουμε ότι χειρότερα δε γίνεται?????

Alanis Alitampourakis είπε...

στο ίδιο αδιέξοδο οδηγεί και ο κατώτατος μισθός που ίσχυε στην Ελλάδα και που πρόσφατα μειώθηκε. Και αυτό γιατί τα όρια υπάρχουν μόνο μέχρι τα όρια της βουλής μιας και η αγόρα καθόρίζει τα δικά της. Αντι για βουτιές ιδέες και πράξεις για ανάπτυξη νομίζω είναι πιο αποτελεσματικές. Όσο το τι θα γινει με το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ δεν νομίζω οτι ενδιαφέρει κανέναν έξω από αυτό/α.