“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Δεκεμβρίου 2010

Φασίστες είναι

Οι ανεγκέφαλοι που χειροδίκησαν εις βάρος του κ. Χατζηδάκη είναι της ίδιας αντίληψης με εκείνους που προπηλάκισαν τον κ Αλέκο Αλαβάνο και την κ. Πορτάλιου, της ίδιας αντίληψης με εκείνους που στα μουλωχτά χάρηκαν για τους τρείς νεκρούς απεργοσπάστες της Marfin. Φασίστες είναι. Διάφοροι "καλοθελητές" θα σπεύσουν να τους δικαολογήσουν. Η κρίση, οι απολύσεις,οι ανtεργατικοί νόμοι θα αποτελέσουν την αιτιολογική βάση φασιστικών συμπεριφορών. Ας μην εκπλαγούμε ότι θα επιχειρηθεί να εμφανισθούν οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες ως πρωτοπόρα και αγωνιστικά στοιχεία. Φασίστες είναι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, αλλά σας παρακολουθώ τακτικά.
Ανήκετε στους ιδεολόγους, γιατί υπάρχουν παντού ιδεολόγοι, και οι θέσεις σας είναι με καλές προθέσεις, και σας συγχαίρω, ακόμα και αν απόλυτα δεν ταυτίζομαι.
Είναι κρίμα που οι θέσεις σας δεν είναι αυτές του κυρίαρχου ΠΑΣΟΚ.
Θα ήταν σαφώς σε καλύτερη μοίρα η χώρα.
Στο παρόν άρθρο συμφωνώ 1000000%

beskos είπε...

citizen μήπως το πρόβλημα ειναι αλλού: Υπάρχει μια συνεχώς διογκούμενη αγανάκτηση και απο την άλλη μια προβοκατόρικη συμπεριφορά της κυβέρνησης (βλέπε προεκλογικά ψέματα, ρύθμιση για διαγραφή ονομαστικών οφειλών, δηλώσεις Πάγκαλου κ.λ.π.) Οσο δεν υπάρχει ένας οργανωμένος αριστερός πολιτικός χώρος που να καθοδηγήσει και να εκφράσει αυτές τις μάζες, όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ το 1974, φαινόμενα σαν τα προχθεσινά όλο και θα πυκνώνουν και θα τροφοδοτούν με επιχειρήματα τις δυνάμεις τις αντίδρασης.όμως πίσω απο κάθε πράξη, ακόμα και εγκληματική, υπάρχει πάντα ένα κοινωνικό υπόβαθρο. Στην Γαλλική επάνάσταση έγιναν πρωτοφανής αγριότητες πλήν όμως σήμερα οι ελευθεροι λαοί τραγουδούν την Μασαλιώτιδα και δεν μοιρολογούν τους δολοφονημένους. Αντί επομένως της κριτικής μήπως θάπρεπε να περάσουμε στην διατύπωση πλατφόρμας και την οργανωμένη μαζική δράση ενάντια σ΄ όλους αυτούς που αντιλαμβάνονται ως πιόνια στην σκακιέρα του τζόγου τους εργαζομενους

Ανώνυμος είπε...

@ beskos θα ήθελα να προσθέσω, μηπως οι ηθικοί αυτουργοί είναι τα δυο μεγάλα κόμματα που για να κερδίσουν τις εκλογές καταγγέλλουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για σκάνδαλα και διαπλοκή, υπόσχονται τα πάντα και αποδεικνύονται ψεύτες? Ο ΓΑΠ δεν είπε ότι τα λεφτά τα έφαγε η ΝΔ, και ο Καραμανλής δεν κατηγόρησε το Σημίτη? Γιατί λοιπόν κάποιος που τους πίστεψε να μην προχωρήσει σε αυτοδικία? Αυτοί όπλισαν το χέρι του και όπως πολύ σωστά αναφέρεις σήμερα δεν αρθρώνεται εναλλακτική λύση ή οι εναλλακτικές λύσεις συκοφαντούνται ή αποσιωπούνται.
Έχω και μια μικρή υποψία μήπως γεγονότα σαν του Χατζηδάκη είναι στημένα, ώστε οι γκεμπελίσκοι Παπουτσίδες να τρομοκρατήσουν τους φιλήσυχους έλληνες. Με κάθε τρόπο και μέσο, με νύχια και με δόνται στην εξουσία.

citizen είπε...

Επειδή καμία επαναστατική περίοδο δεν αισθάνομαινα διανύουμε, επειδή δεν υποκλίνομαι σε λαϊκούς θυμούς και επειδή πάντα θα σέβομαι την δημοκρατία, εξακολουθώ να πιστεύω οτι η επίθεση κατά Χατζηδάκη είναι ενδεικτικό σοσιαλφασισμούΓια επανάσταση πάντως δεν το βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Ο τραμποκισμός είναι τραμπουκισμός! Οποιοδήποτε περιτύλιγμα και άν διαλέξει κανείς είναι φασιστική ενέργεια και απόλυτα καταδικαστέα!
Τελεία και παύλα με όσους προσπαθούν να φέρουν το νόμο του Λύντς!
Οδηγεί στην απόλυτη απολιτικοποίηση! Θυμίζει Χίτλερ και Ναζί αυτή η στάση ορισμένων!
ΤΩΡΑ πρωτοβουλίες για επαναφορά της πολιτικής στο προσκήνιο γιατί αύριο θα ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!!!