“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Ιανουαρίου 2011

Διαίρει και βασίλευε..

Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του συνεχίζουν να αποκρύπτουν την αλήθεια απο τους Έλληνες. Επιμένουν στην πολιτική των μισολόγων και των υπαινιγμών. Αδυνατούν να σχεδιάσουν και δεν είναι σε θέση να κινηθούν συντονισμένα ακόμα και σε όσα επιβάλλει το μνημόνιο. Δεν διαθέτουν πολιτική στρατηγική για τη χώρα, απασχολούνται μόνο με την πολιτική τους επιβίωση και τη διαιώνιση της πολιτικής τους κυριαρχίας. Ο "αχαμνός" κ. Παπακωνσταντίνου ξιφούλκησε εναντίον των οίκων αξιολόγησης που αμφισβητούν τις επιτυχίες του και θίγουν το πολιτικό του προφίλ. Για το ότι το 60% των Ελλήνων δεν συμβάλλει ούτε με ένα ευρώ στα φορολογικά έσοδα δεν τον ενοχλεί και δεν τον θίγει. Για το οτι οι αλλαγές που προωθεί στην εκπαίδευση η κ. Διαμαντοπούλου δεν συζητούνται με βάση το παραγωγικό και αναπτυξιακό σχέδιο που έχει ανάγκη η χώρα δεν τον αγγίζει. Η κυβερνητική ευαισθησία εξαντλείται στην πριμοδότηση του κοινωνικού αυτοματισμού. Ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι εναντίον όλων. Η φοβισμένη ελληνική κοινωνία είναι η βάση της κυβερνητικής αλαζονείας. Τα πρώτα σημάδια κοινωνικής ανυπακοής προοιωνίζουν άραγε την αρχή του τέλους της κοινωνικής ανοχής?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ,αναπτύξτε πρωτοβουλίες αλλιώς κλείστε το.Αρκετά με τίς διαπιστώσεις πριν ειναι πολύ αργά η ειναι;

Ανώνυμος είπε...

ΒΗΜΑ :

από το βιβλίο του κ. Μπράουν (Πρωθυπουργού της Βρετανίας και αρχηγού του Εργατικού Κόμματος, το διάστημα 2007-2010), με τίτλο: «Πέρα από το κραχ» (εκδόσεις Πεδίο).
«Οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις είναι το θεμέλιο της διάσωσης της Ελλάδας το 2010. Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είχε το θάρρος να λάβει τις δυσκολότερες των αποφάσεων και να εφαρμόσει τα σκληρότερα των μέτρων. Αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι λαμβάνει τις καλύτερες δυνατές συμβουλές» επισημαίνει ο κ. Μπράουν στο βιβλίο (σελ. 239) και συνεχίζει:
«Για παράδειγμα, κατά τους πρώτους μήνες του έτους, εξαιτίας καθυστερήσεων στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα, το κόστος στην Ελλάδα της αποφυγής της χρεοκοπίας αυξήθηκε από 30 δισ. ευρώ, κατά προσέγγιση, σε 120 δισ. ευρώ».
Στη συνέχεια, ο κ. Μπράουν, αναφέρει ότι «αυτές οι εγγυήσεις δεν εξαλείφουν τα ίδια τα χρέη,αντιμετωπίζουν μόνο τις συνέπειες, όχι την αιτία» και συμπληρώνει: «Μια δανειακή εγγύηση δεν μπορεί από μόνη της να επιλύσει ένα πρόβλημα υπερχρέωσης. Με άλλα λόγια δεν μπορείς να εξαλείψεις ένα πρόβλημα αξιόχρεου ταξινομώντας το ως πρόβλημα ρευστότητας».
Ο Βρετανός πολιτικός υποστηρίζει ότι «αν και κανείς δεν ξέρει ακόμα εάν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ανάπτυξη χωρίς μια αναπροσαρμογή του χρέους, πρέπει να θυμόμαστε ότι η άλλη πλευρά του νομίσματος του ελληνικού δανεισμού, είναι ότι τα λεφτά τα δάνεισαν γερμανικές, γαλλικές, ιταλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες».
Στη συνέχεια διευκρινίζει: «Η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι περίπου 50 δισ. δολάρια, ενώ η γαλλική έκθεση είναι 75 δισ. δολάρια. Συνεπώς, η ανησυχία εκτείνεται πολύ πιο πέρα από την ικανότητα της Ελλάδας να πληρώσει».
Με τα σουξου, μουξου αυτόν τον ύποπτο υποστηρίζετε.