“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Ιανουαρίου 2011

Ο χαφιές είναι παντού...

Με αυξανόμενο ρυθμό, τους τελευταίους μήνες, συνεχίζονται οι τηλεφωνικές αλλά και οι γραπτές καταγγελίες πολιτών στο ΣΔΟΕ εναντίον συμπολιτών τους για φοροδιαφυγή. Με ρυθμό περίπου 100 την ημέρα συγγενείς εξακολουθούν να καταγγέλουν συγγενείς, υπάλληλοι να καταγγέλουν τους εργοδότες τους, ασθενείς τους γιατρούς τους (για φακελάκι), συνεταίροι τους συνεταίρους τους και εν διαστάσει σύζυγοι τους συζύγους τους για φοροδιαφυγή, για διαφυγόντα κέρδη, για αδικαιολόγητο πλουτισμό, για αυθαίρετα. Τελευταία «μόδα»; Ανταγωνιστές καταγγέλλουν τους ανταγωνιστές τους. Οι καταγγελίες αυτού του είδους αυξήθηκαν, τον τελευταίο μήνα εντυπωσιακά.
Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να δεχθούμε οτι η φορολογική συνείδηση των Ελλήνων τους ωθεί στις καταγγελίες φοροφυγάδων-χθεσινών συνεργατών (με οποιονδήποτε τρόπο),αλλά και επειδή η εμμονή στην έμφυτο ροπή των Ελλήνων για χαφιεδισμό δεν βοηθούν ούτε στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, ούτε στην διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης, καλό είναι οι πάσης φύσεως καταγγέλλοντες να είναι πάντα επώνυμοι και να υφίστανται και οι ίδιοι τον έλεγχο των φορολογικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: